🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 5 (16.10 - 23.10) 🎭

• 31 265
  • 598
  •   1
Отговори
# 540
  • Stockholm
Ще видим във вторник и ще свърши най-сетне тази главоблъсканица с прецедента Joy На мен, откакто безличната Мая стана Предател, интересът ми рязко спадна. Гледам шоуто на нагоговорилата се групичка на накакъв Бачорски и някакви тежко параноясалите цивилки.

# 541
Ана Мария е безкрайно арогантна и невъзпитана - трудно е да се гледа.
Глория се държи като подпийнал тийн на купон!
Ева квичи непрестанно и крещи. Може би има проблем със слуха и не се чува, че писка постоянно.

Останалите са търпими донякъде. 😁

# 542
Бачорски и Мая ще се скарат в момента, в който Мая предложи да изгонят Владо. Не я виждам аз тази комбина.

# 543
За мен Анна-Мария е интересен образ и поне е вътре в играта за разлика от други хора, които не знаят къде са попаднали. Тъкмо тръгне в правилната посока и хоп, обратен завой, има си спадове и върхове, но въпреки това си я бива като играч. Същото се отнася и за Глория, различна е, малко е шашава, но е проницателна и ми харесва нейния образ, дори съм приятно изненадан от нея.

# 544
  • Стара Загора
Наистина ли се чудите какво е счупило играта или просто си разсъждавате на глас ?
В спойлерната тема имаше доста добра клюка, ще е гот да се окаже вярно. Не е свързано с подлост или бой.
На Бачо как може да му е толкова слаб ангела, много ми е забавно. Наистина ли Мая е без корекции на лицето, безформено някак и без мимика й е...
  Мая е с корекции и в лицето и в бюста. Това не беше тайна в "гривните". Нещо повече, под нейно влияние и Бистра си направи корекция на носа и то в същата клиника като Мая ...във Варна.
:

# 545
Анна Мария е тъпа, освен невъзпитана и с този говорен дефект постоянно фъфли и не и се разбира какво говори. Никакъв играч не е за мен.

# 546
  • Другата България
На фона на някои присъстващи там /а и напуснали/ Ана Мария си е направо интелигентен участник.

# 547
  • София
Ана Мария е арогантна, но си е ОК за предаването. Дразни ме говорният дефект и самочувствието, което демонстрира, но на фона на някои, които не знаят защо са вътре, си е адекватна.

# 548
  • София
Отличен епизод. Може би най-добрия за сезона. 😊
В този епизод видяхме повече ходове и интересни и важни ситуациии отколкото във всеки един от предните.
Явно и самите участници се учат в хода на самото шоу как се играе. Ще се научат ама то ще свърши... Simple Smile
НО, по-добре късно, отколкото никога!

Изборът на Бачорски за Мая е много добър. Може би най-добрия възможен избор за него.
Тук не познах признавам си. По-скоро очаквах да е Мая/Петканов (ако оцелееха), но след една нова жертва, която Бачорски да хвърли на зажаднялата за кръв тълпа. Даяна.
В интерес на истината след драмата около Неве, Бачорски сякаш се поизчерпа и изпитваше нужда от малко спокойствие. Мая му трябваше като глътка свеж въздух.
Той и каза, че има нужда от доверен човек, от нейния опит, акъл и очи. И на синхрон каза, че и има пълно доверие и че най-накрая има партньор до себе си. Но ще ми е любопитно ако тя твърдо си навие да отстрани Владо Николов как ще действа. Само че Мая не е агресивен тип играч. В момента е в идеална позиция на завет зад кукловода. Така че по-скоро очаквам да го слуша и да си стои комфортно зад него.
Според мен Мая не е била сигурна, че Бачорски е Предател, но е имала съмнения. Беше си изненадана, когато той и се разкри, но не достатъчно 'убедително' По-скоро, ''Ахааа, да да, подозирах те, лисицоо''
Дали щеше да се откаже ако не беше Бачорски (или Коджабашев) Предател? След Гривните, по-скоро да. Тя и там направи същото и си тръгна, буквално отсвири продукцията и индиректно прецака Бистра.
Мисля, че на Мая и пасва идеално ролята и че има голям шанс да стигне много напред във формата. Засега срещу нея почти не е имало по-сериозни подозрения от останалите участници.

Сега няма как да не подхвана и аз темата с външните коалиции или договорки. Основна тема не само тук в темата, но и навсякъде общо взето.
Много лесна е конспирацията. То е направо очевидно: Атанаска (жената на Бачорски) е тренирала пилатес при Мая и са добри познати (хайде чак приятели е силно казано). Бачорски изчиства неудобните му Предатели и веднага вербува нея. 1+1=2
НО, аз не искам да влизам в това русло. А не може ли чисто човешки да избереш човек, за който да речем си чувал добри неща от жена си. Ако на жена си нямаш доверие, то на кого тогава? Не е задължително да са се наговаряли. А и в играта още от началото Мая отиде при Бачорски и си заяви, че иска да играе с него. Въпреки това както може да се види от статистиката ми с гласуванията на Кръглата маса, Мая почти никога не е гласувала с ‘Кръга на доверие’
Да напомня този кръг включва: Венци Венц, Глория, Дани Петканов, Бачорски и Георги Янев. Те самите също почти никога не са гласували заедно срещу едно име. Добре, има го и другото. Не е било належащо, никой от тях не е бил застрашен.
Ето сега при този ‘конфликт’ между Владо Николов и Тино (класически сблъсък на коалиции тип Сървайвър) те вече гласуваха срещу един човек - Тино. Упс, не точно. Глория се разбунтува!
Големият тест за ‘Кръга на доверие’ ще е ако погнат Дани Петканов как ще отиграят ситуацията. А още по-интересно ще е ако Владо Николов тръгне срещу Петканов. Е, тогава да видим и Бачорски как ще играе.

Очаквано убиха Антон.
Владо в момента им е идеален параван. А и винаги могат да го убият, защото той Щитове не взима!

На закуската когато Глория се развика, че има Предател на масата дадоха леко уплашената физиономия на Мая. Точно в този момент изглеждаше много тревожна. Как не го уловиха не знам.

Отлична играя на Бачорски (макар и вследствие на самата игра) да не изнудва Оля, защото не иска таралеж в гащите. Не я вика за Предател и я убива. В момента Оля е много голяма опасност и за него и за Мая. Нищо, че гледа в друга посока. Тя е като питбул и не пуска. Безскрупулна. Бачорски видя себе си в нея и го хвана шубето. Но сега и да иска не може да я убие, защото има ЩИТ.

Оля имаше много добри виждания за самата игра. Няма значение, че е много далеч от Предателите. Визирам това, че е сигурна, че в момента са двама Предатели. И че не желае Владо Николов на финал, защото там няма бутане. И че е много опасен човек с влияние на масата. Така че дори и да не е Предател за тях е по-добре да го няма в играта.
Има едно нещо обаче, което не мога да разбера. Добре е назубрила играта, дръзка е, не си поплюва, но как по дяволите си сигурна, че Владо Николов ще приеме да е Предател? Той, големия герой (и наистина си е голямо име в нашия спорт). Тази жена работи в бТВ. Не е ли гледала Фермата, не познава ли човека Владо Николов? И това че е президент на детски отбор и толкова много други неща.
Никога, ама точно НИКОГА, Владо Николов няма да приеме ролята на Предател!!!

Анна-Мария се изложи и дискредитира много в епизода.
Като класическо делулу се представи.
Тя досега в хода на целия сезон няма нито едно вярно предположение и всеки път е 100% сигурна.
Сега пък си залага главата на дръвника ако не е Владо?! А ако все пак не е той, то са Дани Петканов или Ева?! Е, не...
Прихнах да се смея, когато тръгна да налива акъл в главата на Бачорски, след мисията. 😀
Според Анна-Мария, Предателите били петима?! Сега са трима. 😂
В кой свят, в коя паралелна Вселена го видя това?
Но най-голямото излагане беше когато изключително грозно обиди Владо Николов на масата. Владо може и да не знае къде се намира (ама той е единственият човек измежду всички, който е гласувал на масата срещу тримата Предатели), но е велик спортист, прославил родината ни. С тези грозни личностни нападки и епитети на махленско ниво все едно е в Ергенът много ама много се изложи. Най-малкото е по-възрастен от теб, имай малко уважение и се дръж като дама!
Владо Николов обаче буквално я уби с това, че няма какво да каже. Хахаха, тя не знаеше какво да отвърне, гледаше на пресекулки. Очаквам до две маси да е АУТ от играта!

Другата голяма излагация в епизода беше Венци Венц. Как можа така да натопи Тинката. Реално Венци го изгони. Не изключвам и да е бил подкован от Бачорски, но не ни беше показано, така че това са само догадки.
Абе хора, един път завинаги разберете, че тези ЩИТОВЕ се пазят в тайна!!! Оля добре го нареди.
Потресаваща игра и поведение от страна на Венците.

Играта беше много яка. Може би най-яката този сезон. Стъпалата на изкушението.
На глас съм се смял на някои изпълнения.
Но върха на сладоледа беше Владо Николов след края на играта и разбрал, че само две двойки са донесли пари за общия награден фонд.
Владо Николов на синхрон:
''Леле, какви сме жалкари'' 😀

Жалко за Тинката. Но реално нищо не направи в сезона. Личеше си обаче колко харесван е от останалите. Дори и на Бачорски му стана гадно. И повярвах на онзи синхрон на Николов, че го разяжда като киселина отвътре.
Още когато Владо Николов го нарочи с неговите уникални 62% си казах, че му е спукана работата.
Конкретно в този епизод Тино допусна само една грешка и то не голяма. Трябваше да си заяви, че иска ЩИТ още в началото пред Венци, когато последния дори го подтикваше да го стори. А не, ще играем за отбора и накрая в последния момент да си смени мнението. Венци на това се подразни много. Но разбира се това не го оневинява за гафа който направи по-късно като го разкри пред Оля, Бачорски и Коджабашев и после за капак и на Кръглата маса.

Струва ми се, че тук някъде Бачорски вече достигна своя пик и неминуемо ще започне и неговото пропадане надолу. С какви темпове и дали ще покаже добра защита след много добрата атака предстои да видим.
Ева се усъмни в него и го каза гласно край билярдната маса и обърнете внимание - Бачорски беше до нея, чу я много добре и не каза нищо! А се умисли... Малко преди това пък каза, че някой от оригиналните трейтъри е бил до него и го е водил в погрешна посока...

Глория беше голям шемет в епизода. Отново блестеше. Един от най-добрите образи в сезона.
Още от закуска ги подпука - ‘Има Предател на масата и той знае, че аз знам’ (и дават наплашената физиономия на Майчето)
Първо твърдо си заяви на масата, че са луди и че няма как Тино и Николов да са Предатели и за това тя в знак на протест дава празен глас.
След Масата си го каза на висок глас и в нейния си стил, че има ЩИТ. Хахахаха, евала, първи подобен ход в сезона. Дали е било стратегически или си беше пийнала (то беше, тя си каза, че не издържа на напрежението и си пийва, хаха) все тая. Ама изкефи яко.
Малко по-късно пък се развика, убийте ме още сега и да се свършва. Хахахаха.
Вика на Владо Николов, ‘’Споко, ти си утре’’
По-късно пък как навика шашардисания Петканов.
Леле голяма фурия беше Гло този епизод! 😂

Според мен ще убият Даяна. Явно пак са разбрали за щитовете, защото избраха Мирела, Оля и Даяна, като две от трите са с ЩИТ. Имаше издайнически спойлер-синхрон на Мая, че на 90% ще има убийство, но допускам, че може да са я накарали да го каже за съспенс и да ни очаква изненадка. Но не. От друга страна защо тогава ще ни дават онзи разговор между Оля и Даяна, в който Даяна призна на Оля, че има ЩИТ и че само Дани Петканов знае за това. И ако я убият, то той е Предател.
Горкият Петканов, хах. Ще настрои двата добермана Оля и Анна-Мария срещу себе си. Но да видим дали ще продължат да атакуват Владо Николов или ще се пренасочат към Петканов.
Като стана въпрос за Даяна. Добър ход от нейна страна да каже на явно свой по-близък човек вътре (Оля), че няма ЩИТ и че ако бъде убита, то Петканов е Предател. В случая греши, но тя там няма как да знае. Явно подозира Петканов (а има за какво да се подозира, за което сам си е виновен с гръмките си изказвания) и иска да се застрахова или повлече със себе си.
Даяна най-накрая ни я показаха. След премиерните 2 епизода, това момиче буквално получи ‘Пърпъл едит’ Тук съм склонен да се съглася с някои потребители, които смятат, че нещо е сгафила с продукцията. Но заради договори и пр. никога няма да разберем. Може след години, но едва ли и е толкова важно.

Кои са застрашени за следващата кръгла маса?
Трима човека основно: отново Владо Николов, Анна-Мария (тук тренера няма как да не отвърне) и Дани Петканов (особено ако се убие Даяна).

За финал въпреки много силния епизод искам да разкритикувам монтажистите.
Защо не ни показаха как Коджабашев суичва и решава да гласува срещу Тино.
Но най-важното беше да ни покажат как Бачорски е успял да убеди Мая да гласуват срещу Тино. Защото Мая беше категорична, че много по-добре за тях е да гласуват срещу Владо Николов.
Всички тези неща са ключови и не може да има такива пропуски. Неприемливо е.

Последна редакция: чт, 23 окт 2025, 12:09 от Diavolo

# 549
Ана-Мария е дразнеща и никога не бих избрала човек като нея в обкръжението си, но е изключително важно нейното присъствие в този сезон. Както и това на Даяна и Глория, макар и втората според мен да е силна обезличена от наличието на Пънканов. Ако тия трите с големите усти ги нямаше да дават някакъв отпор на Владимир Николов, щяхме да гледаме сезон, в който всички се прехласват по неговите постижения извън предаването и му позволяват да води формата в тотално грешна и политизирана посока. А случи ли се нещо такова още в първите сезони, на форматът му е писана смъртната присъда. Сървайвър така и не се възстанови от малоумния сезон, където Евтимов направи всичко възможно да избута Ники Мартинов до победата и зададе мега различни зрителски очаквания, които бяха супер далеч от същността на Сървайвър. След този сезон всеки път имаше мрънкане как не спечелил най-достойният, въпреки че това изобщо не е идеята на предаването.

За това и Бачорски, колкото и да опорочи развоя на събитията с външни уговорки, сезонът все пак е достатъчно интересен за гледане, но дръпне ли нещата на някакво театро, където накрая "дарява" победата на Владимир Николов, защото той е шампионът и заслужава, просто това ще напише некрологът на предаването.

# 550
  • София
Още едно нещо, не искам да редактирам. Има го в обзора на епизода ми за следващата тема.

Това са пак камъни в градината на Оля и Анна-Мария.
Неве беше разкрита като Предател. Тя се беше включила сред четиримата със смъртна присъда. Но там беше и Владо Николов. Как изобщо им хрумна, че двама Предатели ще се включат? Това е много голям риск за тях. Много голям. Абсурдно е.

А и аз категорично не съм съгласен, че Владо Николов не разбира играта. Той е спортист с опит и то в колективен спорт. Там се иска бързо мислене на терен в напечен момент, да си силно социален (той беше капитан на националния ни отбор по волейбол, единственият колективен спорт с който да се гордеем, а Анна-Мария го обижда, че е подъл и какво още го нарече не знам, но беше отвратително) и адаптивен. Много от тези негови синхрони как не знаел къде се намира според мен са самоирония и също така са умела заблуда на врага.

# 551
На мен Владо Николов ми е досаден и неприятен като участник. Няма лошо да има един "полицай", но той си е направо тартор и хората се страхуват да му се противопоставят.
Жалко, че каквото е предвидимо предаването, ще го гледаме до финала, понеже никой няма да посмее да го гласува. Сигурно скоро ще си тръгнат Дани Белев, Дани Петканов, Ева, Глория, Анна-Мария и Даяна (по единия или другия начин) и "дОсТоЙнИтЕ" ще си правят каквото си поискат.
Как никой не се осмелява да се обърне срещу Бачорски... егаси раболепниците. Ама затова той е навсякъде и има мега успешен бизнес, а повечето от тях се нуждаят от поредното риалити, за да правят рекламки в социалните мрежи още година-две, докато дойде новото предаване.

# 552
А може да не го мислят (В. Николов) за предател, а по техни съображения да искат да го гонят.
Защо се смята че трябва на момента и постоянно да се гонят предателите?
Като изгонят един предател, ще го замести друг.
Никой не е длъжен на никого заради неща от външния живот, защото много се чупи играта така.
 Той като ги подлага на другарски съд, заради щитовете и ги командори, на тях дали им е приятно?
Всеки има право на собствено мнение и отношение към останалите, стига да не нарушава правилата.

# 553
  • София
Ами аз много добре даже ги разбирам защо гласуваха за Владо Николов - и аз да бях там и да го слушам как обяснява, че никой не трябва да взима щитове и аз щях да гласувам за него на всяка маса.
В тоя смисъл, не съм съгласна изобщо с днешния ауткаст на Ванката и чуденето му как може да им хрумне изобщо, че той е предател. Ми напълно разбираемо е, така бих гласувала и аз. Много адекватни си бяха жените.

# 554
Те добре бяха жените, но не го направиха с добър тон, а с заяждане в случая Анна-мария. Оля и тя е леко крайна и не ми хареса и тя с леко грубост тръгна да дава свойте доводи срещу Владо.

Общи условия

Активация на акаунт