🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 5 (16.10 - 23.10) 🎭

• 31 243
  • 598
  •   1
Отговори
# 45
  • софия
От предаването правят всичко възможно за да става всичко пред камерата. Достатъчно разказаха, какви драконовски мерки се взимат за да няма разговори извън тях. Кой, как се е наговарял е било извън риалитито.
 Като за първи сезон и тези стари пушки, не се надявам и не очаквам много от тях. Може би и за това не съм разочарована. Половината са за сила и чест, другата за да се покажат на телевизора, трети за да вземат хонорар и една шепа за да играят играта. Колкото-толкова. Аз съм доволна, че има подобно шоу и у нас. Ще чакам с нетърпение следващи сезони така, както сега си чакам всеки епизод или подкаст свързан с предаването. Удоволствие ми е да слушам различни гледни точки на хора, които имат нещо на горния етаж. Буквално ми беше писнало от кухи лейки с най-голяма мечта да са известни в инста.
 Какви са в живота не ме интересува и не коментирам. Коментирам персонажите им във формата. Един вид уважение за това, че ме забавляват.

# 46
Единствената ефективна мярка за спиране на уговорките е брутални договори с глоби от финансов характер, или директна заплаха от продуцентите (то и без това трима човека правят всички риалитита в България), че ако някой издъни нещата, става персона нон грата във всички риалити предавания в България. Но това са супер строги мерки, които никой български продуцент няма да има смелостта да въведе, имайки предвид, че много често участниците са хора като Бачорски с гъсти политически връзки в професионалния си живот, или държанки на политици, бизнесмени и прочие. Никой продуцент в България няма да рискува да разгневи грешния човек, заради някакъв си интегритет и спазване на правила в риалити шоу.

За съжаление автентичността на подобни формати е абсолютно в ръцете на участниците, но в България като някой добре се е подготвил за предаването, в което ще влиза, не се визира, че е гледал чужди сезони и е следил ефективни стратегии, а че се е подготвил като е разузнал кой ще влиза и е изградил предварителни отношения. Но и публиката има вина за това, де. Това си е директен вид измама, но като някой спечели по подобен начин, много зрители казват "е, ама спечели, нали? И другите да се бяха сетили да направят така". Общо взето целта винаги оправдава средствата при нас.

# 47
  • Stockholm
Не всички хора са честни, почтени  и имат Сократовски морал. Затова задача на продукцията е да предотврати предварителните уговорки. Как така участниците ще знаят кои са избрани и ще имат възможност да се уговорят предварително? Друго, ако Мартин Еллвиса не знаеше, че Бачорски участва, нямаше да откаже. Продукцията създава перфектни условия за тези уговорки.

Чувствам се за пореден път излъгана като зрител и съм убедена, че Бачонката е в уговорка със самата продукция.
И Неве е в уговорка със самата продукция. Само с това си обяснявам неадекватната ѝ игра в последните епизоди.

Българска работа.

Единственото, което може да ме зарадва, е комедията да достигне своята кулминация, ако Владо се съгласи да стане предател, но в процес на катарзис сам изтипоса себе си и Бачорски на масата Joy

# 48
Благодаря за темата!
Ще бъде убит Владо Николов.
Може би Бачорски би избрал Ева след като върху нея започват да се трупат подозрения.
Мисля че е имало уговорки, да. Не ги одобрявам специално за това предаване, защото му се губи чара. А и по принцип е по-добре да ги няма, макар често да се развалят подобни завери "на терен".
Неве ми беше антипатична в началото, но после ми допадна. Играта й беше зле, макар да няма от какво да се срамува. Като цяло съм неутрална.
Играта на Бачорски ми харесва засега. Прави си шоуто, действията му са логични, но и понякога непредсказуеми.
Любимци е силно казано, но да речем Бачорски, Глория, защото е много интензивна като емоционалност и поведение, а и забавна, и Георги, защото се надявам да повиши качеството на игра.

# 49
Антон каза, че е отказал да бъде предател, което за мен означава, че той е избран от Бачорски, отказва и е убит. Предстои да видим.

# 50
Антон каза, че е отказал да бъде предател, което за мен означава, че той е избран от Бачорски, отказва и е убит. Предстои да видим.
Мисля, че имаше предвид в началото, като Владо Карамазов ги питаше един по един биха ли били предатели. Много се съмнявам Бачо да го избере.

# 51
Не знам, в момента дори коментарът му го няма или е редактиран, поне не излиза в профила му. Беше нещо от сорта, че е отказал да бъде предател и затова е бил убит.

# 52
  • Stockholm
Може. Първо избира него, понеже е пътник във всички случаи, той отказва и го убива. След това избира Владо, който приема. Не го мислете за светата вода ненапита Владо Николов. Популист, популист, но личната изгода си е най-важна Joy Това са си мои спекулации все пак.

# 53
Как да няма възможност да се предотвратят предварителни уговорки? Дори и с известни личности могат да се съберат потенциални врагове. Например с Бачорски можеха да комбинират Мартин Елвиса. На всичките актьори можеха да им намерят такива, с които не са в блестящи отношения. Същото важи и за спортисти, адвокати, журналисти и т.н. На Антон можеха да му сложат Миглена Ангелова. Има варианти, но продукцията няма въображение.

Аз лично искам Предатели с известни личности или максимум комбинация с ютубъри. Но трябва смело да се съберат хора, които не са в добри отношения в реала, за да се избегнат предварителните уговорки. Ако има например 4 групи с врагове, може да се попълни бройката с нужния брой напълно неутрални. А те сложили Гъмов и Неве, приятели от сто години, Бачорски с групичка отвън и т.н.
Или по-лесното - солена клауза против договорки. Не разбирам защо не са го направили сега, едва ли някой щеше да се откаже заради това.
Това с каста е много трудно да се направи, а и не е гаранция, че ще се получи. Константин и Фънки бяха вкарани като антиподи в Биг Брадър, а са близки приятели вече 10 години.

# 54
Ако се вкарат хора, които изначално не се харесват, съвсем ще го обърнат на "Съдби на кръстопът" и предаването ще се опорочи още повече. Искам да гледам истинска игра на стратегии, а не лични отношения. Строгите договорни условия са единственото решение, но както някой по-нагоре каза - едва ли някой ще има топки да предложи такива.

Като задълбае човек малко повече, и съпостави думите на Бачорски с действията му, ще стане ясно, че повечето пара отива в свирката. Освен няколко подметвания тук-там, и абсолютно издайнически изказвания (които другите така и "не забелязват"), никаква гениална стратегия не е показал, нито е такъв манипулатор и кукловод, какъвто излиза на екрана. Броят на синхроните (в първия пост) го показва. Малко на принципа на врачките - дрънка сто неща, после като се случи едно от тях - ето, заслугата е негова Smiley И в повечето случаи, не той води хорото, а следва общите тенденции. Колкото и монтажа да се опитва да ни убеди в обратното.
Неслучайно попитах в миналата тема, къде е списъкът на фирмите-спонсори на формата, и дали пък няма да открием там някои, свързани с Бачорски.

# 55
  • София
Странно е, че нито Георги атакува Неве на масата, нито тя Бачорски. Да не би нещо да не са разбрали? Заклеха се да не разкриват кой е предател, но тук не важи … 🤔

# 56
Наистина ли Елвиса е отказал заради Бачорски?
Нещо ми липсва парче от пъзела, моля за жокер

# 57
Кое ви е чудно?
Не знаете ли за Даниела Рупецова? Joy

# 58
  • София
Това с каста е много трудно да се направи, а и не е гаранция, че ще се получи.
Който смята така, не трябва изобщо да се занимава с реалита (и нямам предвид автора на цитирания пост а генерално). Има си цели науки и дебели книги, които дават всичко необходимо за подбор правилните хора в зависимост от целите на предаването, както и насочването им в правилната посока за развитието на нужни и интересни сюжети.
И оправдания от типа "Ама малка ни е държавата и няма достатъчно хора", "Те така или иначе всички се познават" могат да хванат дикиш само сред роднинските и приятелски кръгове (сиреч коридорите на телевизията). Да, за този сезон можем (донякъде) да приемем оправданието за липсата на достатъчно време за отсяване на плявата, както и липсата на традиции в нашите географски ширини с подобен тип формат, но това спира с настоящия сезон. До следващото лято, когато живот и здраве ще се снима втори сезон има достатъчно време в което да се свърши най-важната работа за успеха, а именно да се намерят хора които ще играят и горят в самата игра, а не защото е по-лесно да напълним със хора "препоръчани: и/или близки по една или друга линия до сегашните жалки участници и с цел новите също да се докоснат до тази игра (а действителност all-inclusive който върви с нея).

# 59
Това с каста е много трудно да се направи, а и не е гаранция, че ще се получи.
Който смята така, не трябва изобщо да се занимава с реалита (и нямам предвид автора на цитирания пост а генерално). Има си цели науки и дебели книги, които дават всичко необходимо за подбор правилните хора в зависимост от целите на предаването, както и насочването им в правилната посока за развитието на нужни и интересни сюжети.
И оправдания от типа "Ама малка ни е държавата и няма достатъчно хора", "Те така или иначе всички се познават" могат да хванат дикиш само сред роднинските и приятелски кръгове (сиреч коридорите на телевизията). Да, за този сезон можем (донякъде) да приемем оправданието за липсата на достатъчно време за отсяване на плявата, както и липсата на традиции в нашите географски ширини с подобен тип формат, но това спира с настоящия сезон. До следващото лято, когато живот и здраве ще се снима втори сезон има достатъчно време в което да се свърши най-важната работа за успеха, а именно да се намерят хора които ще играят и горят в самата игра, а не защото е по-лесно да напълним със хора "препоръчани: и/или близки по една или друга линия до сегашните жалки участници и с цел новите също да се докоснат до тази игра (а действителност all-inclusive който върви с нея).
Нещо написаното от теб няма връзка с моя пост, не си разбрал какво съм написала и си го извадил от контекст. Прочети пак какво съм написала и на какво е отговор: че е трудно на всеки образ да има контраобраз, с когото да се мразят. И то не по профили, а по реални контакти. Абсурд, то това в едно малко село не можеш да го направиш, камо ли за риалити.
Заключенията с какво трябва и не трябва да се занимавам може да си ги спестиш, олеква всичко.

Общи условия

Активация на акаунт