🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 5 (16.10 - 23.10) 🎭

• 31 331
  • 598
  •   1
Отговори
# 195
  • Другата България
Ще е много тъпо да гледаме как благородно Бачора добутва други до финала и се отказва от парите заради тях.
Вече гледахме подобен сценарий в Гривните, не искам да вярвам, че тук ще се повтори.
Точно затова не вярвам, че това ще се случи и тук. Blush
Много с готини наивни душички 😂 - всеки си е играл някаква своя игра, реална само в неговата глава 😘. А аз си мислех, че Владо е в друга реалност, ама те всички 😂. От утре започвам да се забавлявам, гледайки как се мотаят като мухи без глави - няма да се нервя и ядосвам, а ще чакам следващите им върхове на мисълта и стратегията 😂. Имам удоволствието да съм зрител и като не ми дават игра на предатели, ще гледам игра на глупаци 😉
Същото си мисля и аз.
Отказвам да се ядосвам и напрягам, все пак сядам пред ТВ за кеф, не за напрежение.

# 196
Щом очакват Антон или Владо на закуска, значи има три варианта за сценарии:
1. Бачорски е привлякъл Владо за предател, той се е съгласил и убиват Антон. На закуска се появява Владо Николов.
2. Бачорски е привлякъл Антон за предател, той се е съгласил и убиват Владо Николов. На закуска се появява Антон.
3. Бачорски е повикал Владо Николов, той е отказал и го убива на момента. След това е повикал някой друг, който се е съгласил и е станал предател, и съответно си е е появил на закуската. Бачорски с този друг предател убиват Антон, защото само той остана от осъдените с присъдите. И съответно след почукването на вратата се появява Владо Карамазов.

# 197
Защо изключваш четвъртия вариант - Бачорски от раз да е вербувал някой, който не е Владо или Антон?

# 198
Има и четвърти вариант:
4. Бачорски предлага на някой друг (Оля, Мая, Петканов, някой), който се съгласява веднага и убиват един от двамата със смъртни присъди. Подвариант е избраният да откаже и да бъде убит и така да се завърти предложението N на брой пъти, докато има съгласил се.

Идеята ми е, че докато убития вечерта е ограничен измежду Владо Н. или Антон, то избора за другия предател не е и може да всеки един от групата.

Едит: Лили е писала преди мен.

# 199
Каквито и прогнози да правим Антон, или Владо ще напусне играта в 7 епизод. Така ли е?
Аз не съм много убедена, че ако Владо бъде вербуван ще откаже да е предател.
Антон със сигурност няма да е вербуван.

# 200
  • София
Да.
100% един от двамата е АУТ.
Може и двамата, ако Бачорски постави ултиматум на Николов и той откаже и си тръгне. Тогава ще остане само един за убиване - Антон.

Щеше да е интересно ако например останат без човек за убиване. Това пак щеше да е един вид счупване на правилата.
Примерно следният вариант:
Бачорски и Неве са се включили в играта. Т.е. не могат да бъдат убити.
Цивилка взима Щит. И остава само един за убиване.
Ама оцелелия Трейтър не иска точно него да убива, защото му е дружка или полезен и да речем поиска да го изнуди за Предател. Ако той приеме - няма да остане човек за убиване. Ако той откаже - пак няма да има човек за убиване.
Това щеше да важи и сега ако бяха трима номинираните със смъртна присъда, а не четирима.
Можеше да се стигне до идентична ситиуация.

# 201
  • Другата България
Да си допълня предходното мнение с един копи цитат на Дяволо от спам темата, който донякъде, да не кажа изцяло изразява това, което и аз мисля за този формат.
Цитат
Трейтърс по-скоро ми харесва, но някак си усещам една лека празнота и незадоволеност, но не мога точно да си формулирам мисълта... Много е важно тепърва как ще се развият събитията, защото сезонът вече беше преполовен.
Дотук именно това усещам, празнота и незадоволеност.
Вероятно тръгнах с “голямата кошница“, но аз съм така - горя във формати, от които очаквам стратегия, аналитичност, мисъл, смисъл. По същия начин бях и с О100Г, но там беше различно някак, повече участници, основно непознати, повече време, повече епизоди...и най-вече - повече УМНИ хора. В различна степен, но поне знаейки защо са там.
И аз като Дяволо не мога да го формулирам точно, но за мен Бачорски по-скоро опорочи този формат. Какъвто и да е, който и да е, както и да играе - честно, нечестно, умно, глупаво.....дори и с предварителни уговорки /каквито е имало дори и в Гривните, дори и в Сървайвър/ форматът и сезонът можеше да изглежда по друг начин, ако за главен предател, тоест - герой, беше избран друг ВИП персонаж. И ако останалия каст не беше толкова.....измислен.
Отначало мислех, че Бачо им е ТОП попадение, сега вече не смятам така.
Не мога да съм сигурна, че продукцията е очаквала точно такова развитие, въпреки, че Бачо е пословичен с някои свои качества и поведение, но можеха поне за останалите да се постараят.
Много се надявам в останалата половина на предаването да имам повод да променя това си мнение.

Има и четвърти вариант:
4. Бачорски предлага на някой друг (Оля, Мая, Петканов, някой), който се съгласява веднага и убиват един от двамата със смъртни присъди. Подвариант е избраният да откаже и да бъде убит и така да се завърти предложението N на брой пъти, докато има съгласил се.
Идеята ми е, че докато убития вечерта е ограничен измежду Владо Н. или Антон, то избора за другия предател не е и може да всеки един от групата.
Това мисля, че ще се случи.

Последна редакция: пн, 20 окт 2025, 12:55 от Merri_An

# 202
Закачулената фигура от снимката, която ми се мярка е на жена и то млада. Така, че или Мая ако избере партньор или..някоя от младите жени за жертва.

# 203
  • Другата България
Тук предположиха Даяна, която аз бях изключила.
Има логика, защото според Бачо тя ще му е поредната “пешка“.
Въпреки това, аз си държа на Оля.
Много ми се иска да е тя, защото поне според мен има потенциал да му се опълчи и да стане по-завързано.

# 204
Оля или Мая е най-правилния вариант за Бачорски според мен. Умни жени, които от една страна могат да го усетят, а от друга страна може да им има доверие, че надали биха тръгнали срещу него (а дори и да решат няма да могат да съберат мнозинство, защото коалицията им е обща).
Владо е твърде непокорен и импулсивен за Предател - не ти трябват такива съотборници (не че Бачорски не е де)

# 205
  • София
Един въпрос по принцип:
Ако Б. покани един незастрашен играч / Оля или друг/ и той откаже -> убит, втори се съгласява и заедно убиват един осъден. Ако двама откажат -> 3-ма убити. Така по броя на убитите, могат да се усетят, че е останал само 1 предател, който изнудва…😉
Логиката е Бачорски да покани сигурен предател.

Последна редакция: пн, 20 окт 2025, 15:07 от almadji

# 206
По броя на убитите могат да се досетят за отказаните ултиматуми, но в крайна сметка винаги ще има двама предатели на този етап... това ако има някой в час разбира се което никак не е сигурно. А за момента те трябва да знаят че е останал един предател след като са изгонили двама и няма пропуснато убийство за сметка на вербовка

# 207
  • София
(Не бях край компютър 2-3 дни.) Макар - след "Маските" последните стр. от темата да гравитират около обзора - ще се върна на "създадения" от Дяволо негов формат.
С глобалната идея кои/какви известни/неизвестни съм почти съгласен. Имам обструкции по виповете:
Дори на живо по време на епизод - тук сме 4-500 души примерно. А сред пишещите (постващи мнения) поне 2/3 гледат/гледали са и др. от реалититата. За мен това (все пак) не е меродавната извадка. Из Б-я и чужбина гледат и др. хора - които не споделят непременно в БГмама или СМ. Затова:
известните не ща да са виповете от други игри и основно ТВ-екрана. Независимо дали са участници тип Бъч или тип Фифо (чисто примерно). Да си останат в "онези" техни игри. Който ги харесва/недолюбва - да си ги слави/оплюва там. Известни хора в тая територия има (че и от чужбината идват за нашите шоА), може да са лекари, спортисти, учени, актьори, даже - по-нисък ранг политици или обществено-политически "канализатори". В "Аз обичам Б-я" постоянно ме изумяват онези "неизвестни" масово прочути само с постигнатото от тях хора - ами има, значи. Търсят се 20-тина - не 2000. Но си трябва упорство и работа на "предсезонен" терен от екипа.
Тъй - според мен - освен включените 500 онлайн в темата (и масовката от СМ), вероятно ще гледат и неизкушени от всички шоА зрители, които не пишат из интернета (и не правят всякакви "храсти" - макар, може би, да гледат и някои от тях).
ПП. Някой вече го е рекъл малко по-назад. Ами, аз отдавна гледам реалиите на "Тримата (5-та, 10-та, 15-тимата) глупаци" (без кравата). Искам и да ми е забавно. Докато в "бетовете" няма залагания за наши Шоу-реалитита (евентуално да се изкуши човек Simple Smile), при мен това влиза като елемент в цялостното удоволствие от ефира - пък и гледам в реално време. Което не ми пречи да споделям и искам от Продукцията! занапред геймплеят да още по-издържан.

# 208
Дори и да разберат, че е останал един, всъщност в момента на това разбиране вече ще са двама, то още на следващата сутрин могат да са трима, така че не им помага особено.
От излъчените кадри от следващия епизод става ясно, че никой не е отказал на Бачорски, защото всичките ги видяхме (изключая Антон и Владо, ако има отказал, би бил само един от тях, но не и двамата).

Аз нямам чак чувство за празнота и незадоволеност, не съм и имал високи очаквания. Според мен част от тези чувства идват от постоянното повтаряне, че има уговорки, което съвсем не е сигурно, но изглежда се приема за даденост. Иначе и аз не мога да оценя твърде високо нашата версия до момента, но причините са други - твърде много просташки изказвания от някои участници, не особено вълнуващ монтаж, игрите също са леко постни и недобре изпълнени откъм намиране на щитове. Другото е окей.

# 209
  • Другата България
Това за уговорките дойде после.
Лично аз се разочаровах от каста някъде след трети епизод.
След включването на Антон в темата си обясних някои неща, но те не променят мнението ми за каста като цяло.

Последна редакция: пн, 20 окт 2025, 21:49 от Merri_An

Общи условия

Активация на акаунт