Кога една връзка си струва да се спасява?

• 2 861
  • 35
  •   1
Отговори
# 30
От кого и от какво да се спасява връзката е въпросът.
На общо основание – любовта не е борба, а взаимност.

# 31
Тази тема ми напомня за семейни снимки в социалните мрежи с текст “Честита годишнина, любов! Въпреки всички трудности и пречки пред любовта ни, въпреки грешките, аз оставам до теб! През тези х години преживяхме несгоди и предателства, опитваха се да ни разделят, но ние пак сме заедно, защото това е любов!”

Това не е любов, а зависимост, и несгодите в любовта са здравословни или финансови, а не се казват Мария.

# 32
Заслужава си да се "бориш, за да спасиш" връзка с мъж с който: 1.имате обща ценностна с-ма, цели,планове, хобита; 2.имате дете; 3. имаш много хубаво емоционално минало, изградили сте неща заедно, уважава те, цени те, грижи се за вас.
Не си струва когато, освен горните липси, в ситуацията се чувстваш подтисната, нагрубена, нежелана,неподкрепяна,  различни цели за бъдещето.

# 33
Аз бих се борила за връзка, ако и човека до мен иска да се бори за нея.
Примерно започваме да се караме често и двамата сядаме и обсъждаме проблема и стигаме до някакви компромиси, за да се опитаме да не се караме.

Обратното би било да се караме често, но когато се опитам да поговорим по въпроса той да отбягва темата или да мълчи докато отмине (имах една такава връзка, която беше много мъчителна)
Няма ли желание  и от двете страни, няма смисъл за борби.

# 34
  • волно калдъръмче
Преди да се стигне до въпроса спасяваме ли връзката, и двете страни сме се постарали тя да се скапе. За мен този въпрос е излишен и ако си даваме шанс, връзката минава на друго ниво.

Ако ти изневерява и се бориш да си го върнеш, недей. Мисли за себе си и го пусни да се наиграе.

# 35
И като отива да се наиграе, хубаво го засили с един шут, да не вземе да се върне!

Общи условия

Активация на акаунт