Мадрид - тема 5

• 1 593
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
Ние имахме на разположение 6-7 часа в Мадрид между полетите и се разходихме с раниците, защото беше много скъпо оставянето на багажа. Има указателни табели на летището.
Ние бяхме 4 човека и смятахме да ги оставим в една голяма клетка, но казаха, че се таксува на бройка. По памет 17 евро на раница.

# 16
Здравейте!Предстои ни пътуване през февруари до Мадрид.Ще имаме прикачване  с друг дълъг полет и  2 дни.Бихте ли споделили по принцип какво е времето през този сезон?Имам предвид климатът като в Бг ли е или зимата е една идея по-топла?То ясно ,че е на късмет,но все пак.😊

# 17
  • Мадрид / София
През февруари началото е още студеничко. Може да вали. Температурите са положителни, но ако има вятър той създава усещането за по-студено отколкото е. Към края на февруари може да има затопляне към 15 градуса, но всяка година си е различно. Но определено ще е по-топло отколкото в България през този месец.

# 18
Пътувахме вчера до Толедо с влак от Аточа. Никаква ботаническа градина не видяхме, пише в google, че е временно затворено. Отидохме по-рано , за да се ориентираме. Влакът за Толедо тръгва от Planta baja, тоест долния етаж. Никъде на билета или таблото не пише от кой перон. Чакаш до последно да ги съобщят. Много неудобно според мен. Иначе влакът е супер, за половин час се стига до там. От гарата са 20ина минути пеша до основния площад Zocodover или 5 минути , около 5-6 евро с Bolt

# 19
От доста време е в ремонт Аточа.

# 20
  • Sofia
Здравейте отново,
завърнахме се преди седмица от Мадрид, нямах много време за да се включа, че си попренесохме вирус и кашлица и хрема 🥺 дали от самолета дали от града не знам🥹
За града ще споделя накратко:
1 ден шокирана...от адски много хора.... Нито е като Барселона, нито е като Валенсия 😆голям огромен град, в 18.30 кацнахме с мъка и лутане намерихме шофьора на таксито от букинг... Много приятен младеж при това с български произход, роден в Испания.  Летището е с много, много места и изходи и обикалянето е много, според моя скромен опит. Настаняването ни беше в непосредствена близост до Пуерта Дел сол, и плаца майор, много съм доволна от апартамента, пак бих отишла, но не с букинг. За трите ни дни посетихме местата които бях планирала. Влязохме в музея Прадо, много ми хареса, обиколихме голяма част от забележителностите и видяхме и кралския дворец, но само отвън, прецених че не ни е за цял ден да влизаме, апартамента ни беше на изключително място та можехме да се приберем да си починем и да излезем отново. Изключително съм изненадана от града, голям и организиран хаос 😁красиви места и цветни хора, радвам се че успях и Мадрид да видя и определено бих се върнала, ако за някой е интересно и любопитно, може да се каже че в магазините е по-добре и в някои случаи по-изгодно за храна от при нас. В заведенията също много усмихнати хора и наистина вкусна храна, хареса ми също че има възможност за настаняване без резервации и има места буквално на всяка крачка. Не сме били с познати или препоръки, не бях и проучила нищо конкретно, може би късмет,  но и в трите ни дни в ресторантите за вечеря и обяд беше вкусно и много приятно!
Чуроси опитахме в Сан Гинес не бяха лоши, но и не нещо неповторимо. Пазара Сан Мигел спокойно в работен ден дори може да се избегне, страшна лудница в 12- 13.00 ч.
На всяка пряка има магазини и ресторанти по всяко време на деня, много ми хареса и нощния Мадрид светлините и красотата на фонтаните. Определено е град в които бих се върнала.

# 21
Чудесно описание!А какви са цените в заведенията-как се движат ориентировъчно?

# 22
Чудесно описание!А какви са цените в заведенията-как се движат ориентировъчно?

За 20 евро ол инклузив на  богат бюфет можеш да хапнеш.

# 23
  • Бургас
Измина година от последното ни пътуване до Мадрид и отново ни домъчня за любимия град и отбор:satisfied:
Обаче питането ми е свързано не точно с града, а околностите.
Бихте ли ми дали съвет за еднодневно посещение с цел разходка и хапване някъде къде ще е по-интересно:
Сеговия или Саламанка?

# 24
Саламанка разбира се!

# 25
В Саламанка не съм бил, но Сеговия е много хубава.

# 26
  • Бургас
Благодаря, Alexslav! Ще се възползвам от съвета

# 27
и сеговия и саламанка на мен ми харесват...

ако сте с кола може да съчетаете ел ескориал, авила и сеговия

близо до мадрид сме ходили и в чинчон и аранхуес.. за кратки разходки са приятни. алкала де енарес пък може да се комбинира с парк европа.

# 28
  • София
Хоп в новата тема. Днес се върнах от Мадрид, бях при щерката за 24 часа. В петък пак ще пътуваме натам. Вече е леко хладничко /поне на мен ми е, още повече в сравнение с Аликанте:)/. Но каквото такова. отиваме в петък на концерт, дават го да вали целият уикенд. Дано не са познали този път. Стискайте ми палци!

# 29
Здравейте! Предстои ни пътуване до Мадрид следващата седмица и ми е трудно да се ориентирам как се пътува с метрото. Ние ще сме група от 5 възрасни и 5 деца на възраст от 4 до 14 г. От познати разбрах, че цената се образува на база изминато разстояние, а не време. От тук става ясно, че винаги трябва да въвеждаш първа и крайна спирка. Някой спомена, че на всяко прекачване се взима нов билет, така ли е? Четох, че има билети за 10 пътувания, които са най-изгодни, така ли е? Как се купуват или се купува пластика, която се зарежда? За децата от 4 г. до 14 г. - трябват ли билети и за тях? Ако някой може да обясни по-подробно, ще съм благодарна?

Общи условия

Активация на акаунт