Резултати от микробиология - тема 4

• 6 575
  • 250
  •   1
Отговори
# 105
Тя е, виждала съм и други нейни МБ… По-яки не съм виждала никъде другаде, а и антибиограмите са супер разширени и подробни. Бургазлийки и дами от региона - късметлийки сте.

# 106
Тя е, виждала съм и други нейни МБ… По-яки не съм виждала никъде другаде, а и антибиограмите са супер разширени и подробни. Бургазлийки и дами от региона - късметлийки сте.
И пак остава на дневен ред въпросът, къде да се тестваме в София 😂

# 107
Еха, за първи път виждам такова подробно описание. Коя е тази лаборатория! Моля, кажете!
Лабораторията е в Трета поликлиника на последния етаж.

# 108
Здравейте, много съм притеснена.
Бременна съм в 34+ г.с.
Последната микробиология показа този резултат.

Реално нямам оплакване, нямам сърбеж, нямам силно течение, няма мирис.
Първата ми бременност беше почти цялата с бактериална вагиноза - 12г.с. (макмирор), 20,г.с. чиста микробиология, 34г.с. бактериална вагиноза и завърши с изтичане на води в 35г.с.

В момента тази бременност не съм имала до сега бактериална вагиноза и точно накрая пак. Разбираемо просто ме е страх от пукане на води и по ранно раждане отново (АГ казва, че не трябва да мисля така). Изписа ми макмирор и биозин фемме. Мога ли да направя още нещо за тези лактобацили?

# 109
Jennifer, скъпа моя, в НЦЗПБ. То вече друго читаво място не остана. Аз лично не им вярвам вече на другите лаборатории.

Absent_,

По време на бременност такива неща са обичайни. Но щом имаш рецидивиращи - след раждането и лохиите те съветвам да отидеш да си пуснеш тест за микоплазма и уреаплазма. Те дават чести БВ.
В случая - аз лично не се наемам да се меся в лечението на АГ. Иначе, ако не беше бременна - има някакви други неща, които се правят, но сега не бих ги препоръчвала. След като родиш - задължително се тествай, направи и нова МБ и ще коментираме отново.
Успех с раждането и всичко около него.

# 110
Jennifer, скъпа моя, в НЦЗПБ. То вече друго читаво място не остана. Аз лично не им вярвам вече на другите лаборатории.

Absent_,

По време на бременност такива неща са обичайни. Но щом имаш рецидивиращи - след раждането и лохиите те съветвам да отидеш да си пуснеш тест за микоплазма и уреаплазма. Те дават чести БВ.
В случая - аз лично не се наемам да се меся в лечението на АГ. Иначе, ако не беше бременна - има някакви други неща, които се правят, но сега не бих ги препоръчвала. След като родиш - задължително се тествай, направи и нова МБ и ще коментираме отново.
Успех с раждането и всичко около него.

След първото раждане 3.6год не съм имала БВ, имам изследвани уреаплазма и микоплазма в 12г.с. в геника - отрицателни и двете. Просто се надявам да подейства този макмирор този път и да няма пукане на мехура по рано. Благодаря! Надявам се след макмирор да сложим и вагинален пробиотик защото този през устата не вярвам да помогне много.

# 111
Момичета здравейте. Моля за съвет.
от доста време имам парене при ходене по малка нужда
преди 2 години лекувах уреаплазма парвум която излезе в урина с 2 антибиотика орално.
след това съм пускала влагалищен секрет в Геника и винаги излизаше отрицателен теста.
Докато онзи ден след като изчетох цялата ви предишна 3-та тема и реших да пусна един фемофлор.

Изглежда уреаплазмата не е била излекувана, и няма начин да съм я хванала наново тъй като се пазя.

дали може да ме ориентирате какво долу горе да очаквам като адекватно лечение като ида при гинеколожката при която имам час чак януари .. може ли локално да се третира.. тези стафилококи и на тях им се притеснявам.

Аз честно казано очаквах че ще ми направят и антибиограма в Геника но явно това е нещо допълнително.. казва ли ти някой.

Благодаря предварително

# 112
3 седмици вибрамицин 2 х 100 мг е най-сигурното и щадящо лечение, особено ако не е минала от по-кратък курс. Този аб не разбутва чревна и вагинална флора, не предизвиква кадидози (но все пак лекарите се презастраховат и изписват микомакс веднъж на три дни за курса на лечение). Има няколко теми за уреаплазма и микоплазма, ако искате, разгледайте ги.

# 113
Това последното за не разбутване на вагиналната и чревна флора е абсолютно невярно. Последният път на фона на Вибрамицин направих брутална БВ, естествено нямах никакъв лактобацил. Гъби не съм завъждала, защото винаги с АБ пия един тон Дифлукани. А Доксициклин е широкоспектърен АБ и няма как да не повлияе на чревната флора.
Но да, при неуспешно първо лечение - това е схемата. Просто се приема с противогъбично, пробиотици - орално и вагинално.
И не, Уреаплазмата е сериозна ППБ, която не се лекува локално.
Относно заразяването - ако партньорът ти тогава не се е лекувал и успоредно с теб - съвсем възможно е да те е заразил отново. Дори и да ползвате презервативи, пак те не дават 100% гаранция.
Тъй че - нека той да пусне един еякулат за уреплазми само. И да се лекува успоредно с теб.
Стафикококът ти е най-малкия проблем, той с АБ, който пиеш за Уреаплазмата ще се махне.
Само че, честно казано, аз лично не бих чакала още седмици, за да ми изпишат лечение. Бих те посъветвала или да се свържеш с АГ, който ти е взимал секрета, или да отидеш при друг.

# 114
Благодаря за отговорите момичета,
Да, реших да не чакам и си записах час за възможно най-скоро и сутринта ходих при АГ която ми изписа 2 седмици доксициклин, макмирор 10 дни локално, след него лактажин за една седмица, противогъбично на всеки 3 дни и орален пробиотик - Омнибиотик 6, но аз имам един испански от който съм доволна та първо него ще изпия.
Дано успее да се махне тази гад от мен че вече не издържам.
Стискайте ми палци. Simple Smile

# 115
Ето един резултат от мен. Пуснах някалко проби, затова ги пише така да се повтарят. Повода да са няколко е, че  излизат различни неща в различните лаборатории. Това е от Торакс Пловдив. Миналия път също излезнаха плазмите на посявка, а на ПСР не излезнаха... И никога не са излизали, а съм тествала 4 пъти общо цервикален, уретрален в Геника и други. 🤔😵‍💫 Цистита продължава, затова реших да приема, че наистина може да имам плазми. Терапията ,която ми изписаха е 14 дни доксициклин актавис, побиотик и толкоз. Още съм на пръвото хапче и се моля да не ми се раздразни гастрита и да не се появи пак диария. Никога до сига не съм имала ППБ. Не знам от къде се пръкна, като от болка спазвам въздържание... Поне сега не се изолира клебсиела или ешерихия, ама ме е страх да се зарадвам. Това си е година и половина борба да изчезнат.

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 17:16 от pipence

# 116
Лара - браво. Добро решение.
Отново обаче да подсетя партньорът да се изследва също. Схемата е добра. Само вероятно ще ти трябва повече от 1 курс Лактажин да ти се оправи флората, но засега - така. 
Предполагам сте говорили за контролно изследване, но да е минал поне месец от АБ. И поне 14 дни от глобули.

Pipence,

Това са ППБ и си ги хванала от секс с някой. Писах вече - презервативите не пазят 100%. А и тези инфекции може да си г и носиш с години безсимтомно. За съжаление виждам поредния случай, в който Геника не ги хващат. Не си само ти…
Лечението обаче ти е постно. Нито са ти изписали противогъбично, нито вагинален пробиотик. Вземи си Дифлукан или Микомакс. По 1 хапче на 3 дни. Т.е. 1-4-7-11-14 ден. Надявам се, че иначе нямаш някакви чернодробни проблеми?
Вагинален пробиотик задължително! Ти и без това почти нямаш лактобацили. Вече не знам кой да предпоръчвам. Аз лично слагам Гинофилус, но от Австрия и работи със сигурност. Ама БГ варианта поне през лятото не заселваше. Можеш да пробваш с Лактажин, но поне 2 курса за теб. Кога чакаш цикъл? Питам , за да ти измисля някаква схема.

# 117
Дали ще ми го дадат така без рецепта Дифлукана!? Питах я иначе, карах я да ми изпише за пиене, но нямало нужда, Синкванона бил достатъчен.  Но аз пия сега интестинал мукоза къмплиит, миналия път като бях на меропенем успя да ме опази от гъби.  Гостро ми го е записвал. Преди 3 вечери толкова ме заболя към 3 маса през ноща, че от безсилие си пъхнах Полижинакс. Още на следващия ден направо се родих. От тогава го слагам. Ама тая сутрин след тоалетна адската болка в уретрата... Хич не я очаквах, мислех, че ще продължи да стопира симптомите, исках няколко безболкови дни, но си мислех и че имам още ешерихия. Сега се чудя дали да си го продължа поне до след Коледа, малко да отдъхна. Имам и от Гинофилуса от Румъния. Имам и Гино певарил Simple Smile Ще ми дойде на 1 януари най-късно, че напоследък подранява. Най-много ме е страх за стомаха и червата, защото след вахането на жлъчката ми станаха слабо място и 2 години тях лекувах. Сега от юли месец ми е добре и ям всичко и нямам грам болка. Пих хапчето след малко пранене ,не на гладно и вече усещям раздуване на стомаха.

# 118
Така описано:

1. Доксициклинът може да ти дразни стомаха, задължително след хранене. В никакъв случай не лягаш поне 30 мин. след пиене на хапчето. Ако много ти дразни, питай гастрото дали да не ти включи ИПП.

2. Полижинакс няма да ти помогне за плазмите, въпреки че някои АГ го изписват като съпътстващо лечение. Всъщност - ако го слагаш 12 вечери, докато ти трае лечението, би следвало да те опази от вагинални гъби, защото в него има Нистатин.

3. От АБ обаче може да направиш чревни гъби, а при положение, че си с история на стомашно-чревни проблеми… малко ми е рисково да минеш без орален антимикотик.
Дифлукан без рецепта май не дават, но Микомакс да. Но не от голяма аптека, а от по-малките, да не е голяма верига.
Ако не си склонна към гъби - можеш 1-5-10-15 ден да направиш.

4. За съжаление - не очаквай чудеса и симтомите да ти минат бързо. Ще си ги влачиш още известно време и след излекуването. Тия инфекции такива неща правят. Да не се шашкаш, че не си се излекувала или имаш нещо друго.

5. Изкарай си целия курс АБ, нека ти дойде цикъла и след него почвай Гинофилус. И след по-следващия цикъл, т.е. в края на януари - пускай контрола.

# 119
Гинеколожката която ми изписа доксициклин спомена че не се комбинира добре ако преди това сме яли млечни продукти и че трябва да има отстояние на млечните от антибиотика.
Проверих и чичо гугъл по въпроса и той също е съгласен:

"Препоръчително е лекарството да се приема в изправено положение и поне 30 минути преди лягане. Храната може да намали риска от стомашно-чревни проблеми, но не трябва да се приема с мляко или млечни продукти, тъй като калцият може да намали абсорбцията на антибиотика."

Споделям ако е полезно за някой

Общи условия

Активация на акаунт