Резултати от микробиология - тема 4

• 2 563
  • 99
  •   1
Отговори
# 90
След хистеректомия и лъчетерапия съм. Дали това дава отражение на резултатите?Това е целият резултат.

# 91
Не мога да се наема да кажа дали дава отражение. Резултатът е противоречив.
Няма как на фона на добре запазена нормална флора да имам инфекция от ентерококи.
Писах вече - нова МБ в читава лаборатория.
Иначе - на база на това изследване ще ти изпишат АБ и вече ще стане леле, майко. Тия лактобацили ще отидат по дяволите, предполагам си в принудителна менопауза, после с месеци няма да може да ги възстановиш.
А е твърде възможно да е грешен резултат.

# 92
Другата седмица ще занеса резултатите на доктора. Ако трябва ще поискам отново да повторим изследването. Благодаря ви че ми обърнете внимание и ми отговорихте.В менопауза съм от 2021 година. Операцията беше март тази година..

# 93
Ясно, в такъв случай - много внимателно с леченията на такива бактерии. Ако се наложи - само локално, защото щетите от оралното лечение са по-големи.

# 94
Благодаря ви!. А това е другият ми резултат.

Последна редакция: ср, 10 дек 2025, 20:02 от Ася А. Петрова

# 95
Момичета, някой лекувал ли е Citrobacter? При мен юни месец се откри в МБ (в София при друга АГ), но се усъмних и не съм я лекувала. След това два пъти съм пускала МБ (в Бургас) и не се открива такава бактерия. Как е възможно?

# 96
Честно казано, за мен е някаква екзотика тази бактерия. Но ако пак е Рамус е правено изследването, не се учудвам.

Ася, писах ѝ на Girl, пиша и тук. Щом сте от Бургас, там имате прекрасна микробиоложка, която прави микробиологии за пример.

Микробиологична лаборатория в Трета поликлиника на бул.Демокрация 94, ет.3, каб. 301. Д-р Илияна Димитрова

Всички съфорумки я препоръчват.

Тъй че, Ася, повтори и урината, и влагалищния секрет там.

# 97
Благодаря ви  задължително ще повторя.

# 98
Да, за Писанец в Пловдив до Гранда питах. И аз забелязвам, че ми излизат различни резултати. Не живея в България - едни тук, други там.

# 99
Това, за жалост, е факт - в колкото различни лаборатории занесете, в Пловдив, толкова резултата ще видите. Това в случай, че носите няколко секрета, едновременно взети, но занесени в различна лаборатории.
За Пловдив мога да кажа, че Иванчев е добър в посявките/микробиологиите, Геника , Лина - стават за pcr тестове, за директна микроскопия вече..препоръчвам или Лина, или ходене на място при венеролог. Пак казвам, зависи от конкретния случай, какъв е проблемът, предполага ли се нещо, рутинно ли се пуска секрет, и т.н.
В този ред на мисли, цитробактер може да го има днес, след няколко дни да го няма, това е от онези бактерии, които се пръкват в следствие на скапана флора, като няма лактобацили...какво ли не се пръква тогава.
Съветът ми е да се набляга на пробиотици, месеци наред, упорито и ако няма симптоматика, да не се прилага лечение, да се даде шанс на тялото да се справи, с помощта на вагинални/орални пробиотици.
Да, за Писанец в Пловдив до Гранда питах.
Писанец от край време се славят с кофти качество, но специално в тази лаборатория има такова текучество на пациенти, че реактивите са добри и резултатите достоверни, НО начинът, по който се описват микроскопските материали, е постен, лично аз не съм ок с такова описание. Затова предпочитам Лина.

Общи условия

Активация на акаунт