Резултати от микробиология - тема 4

• 2 249
  • 80
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте, при Андрофлор и следния резултат назначава ли се лечение? Консултацията с Андролог е следващата седмица:

# 46
Зависи от лекаря, при който ще попаднете с този резултат, зависи и от причините заради които е пускано изследването, както и дали се гони оптимално качествена сперма с цел опити за зачеване.

# 47
Зависи от лекаря, при който ще попаднете с този резултат, зависи и от причините заради които е пускано изследването, както и дали се гони оптимално качествена сперма с цел опити за зачеване.

Мъжът ми има две деца от предишен брак, имаме общо дете след операция варикоцеле при д-р Кацаров и естествено зачеване. При опити за второ дете има влошена спермограма (олигоастенотератозооспермия...). При мен не са открити отклонения. Имаме 3 неуспешни трансфера на бластицисти (ICSI). Сменихме клиниката и първо ни насочиха да потърсим причината за лоша спермограма чрез Андрофлор (при хубави кръвни и хормонални изследвания). Ще го консултирам резултата с репродуктивния специалист и с Андролога (д-р Кацаров отново).
Ако някой е имал подобни резултати, нека сподели как са процедирали.

# 48
А на обикновена микробиология нещо излиза ли? Може друга бактерия да разбутва тези - ентерокок, стафилокок, клебсиела, и тн
Също какъв секрет е взет - простатен или не.
Също качествено изследване за трихомони  (има информация във форума, потърсете) и други полово предавани болести.

# 49
А на обикновена микробиология нещо излиза ли? Може друга бактерия да разбутва тези - ентерокок, стафилокок, клебсиела, и тн
Също какъв секрет е взет - простатен или не.
Също качествено изследване за трихомони  (има информация във форума, потърсете) и други полово предавани болести.

От микробиология - липсва бактериален растеж на патогенни микроорганизми, не се изолира кандида. Андрофлора е на еякулат.

# 50
Анаеробите при мъжете излизат само на PCR. Лекувайте ги, то няма какво друго да се направи в този случай.
Задължително Фемифлор и за теб.

# 51
Анаеробите при мъжете излизат само на PCR. Лекувайте ги, то няма какво друго да се направи в този случай.
Задължително Фемифлор и за теб.

Аз много се надявам лечението да подобри спермограмата и да имаме шанс за естествено забременяване, затова и така нетърпеливо питам дали се назначава лечение, какво е било (ако някой сподели опит), след това подобрили ли са се резултатите? Иначе в петък ми е срещата с репр. специалист, евентуално след това и с Андролог.

# 52
https://bg-mam.ma/t/1694281
В тази тема можеш да попиташ, ще ти е полезна.
Не знам доколко ще съм ти от полза, но при нас при доста повече бактерии в червено (и същото заключение в Андрофлор), лекар венеролог не назначи никакво лечение. Плюс че беше изолиран стрептокок на посявка. Без никакви оплаквания. Но когато се касае за забременяване, всичко трябва да е в норма. Имай предвид също, че почти никой лекар андролог, особено светилата, не работят с Андрофлор, нито го зачитат.
Успех ви пожелавам, от сърце Heart

# 53
Момичета. Положението при мен с гарднерела е повече от страшно. Над година и половина лечение , какво ли не. Сега съм на венозен АБ.
Изпих всички лактобацили плюс какво ли не съм слагала. Лактобацили почти не мога да заселя.
Кажете ми много добри пробиотици за пиене, плюс гловули за поставяне. Благодаря!

# 54
Търси си Гинофулус от чужбина - от Австрия, Германия, има и в Румъния един друг вид.
Тукашният Гинофулус са го развалили и не действа.
Освен Гарднерела всички други ППБ изключени ли са и то най-вече трихомоните? Защото те в стандартните тестове не се хващат, нито пък с PCR. Най-точно е със специални посявки.

# 55
Как ще те тровят с венозен АБ...
Разкажи повече предистория - как започна всичко, какво си изследвала, как си лекувала.

# 56
Търси си Гинофулус от чужбина - от Австрия, Германия, има и в Румъния един друг вид.
Тукашният Гинофулус са го развалили и не действа.
Освен Гарднерела всички други ППБ изключени ли са и то най-вече трихомоните? Защото те в стандартните тестове не се хващат, нито пък с PCR. Най-точно е със специални посявки.
Мила, при мен Гинофилуса беше ок, плюс Криспакт… за месец изследването показа много лактобацили.. Не съм имала дразнене и т.н. също. Взела съм си и немски, но засега задържам. Нека  и другите момичета да кажат..

# 57
Дано да са го оправили, защото пролетта-лятото сложих няколко опаковки и нямах нито 1 лактобацил. Други момичета също се оплакваха тогава.

# 58

Здравейте,много силно се надявам някой да помогне.
Дъщеря ми, която е на 10г.вече 6 месеца се борим с Е-koli.Мазахме с какво ли не,пихме 4 антибиотика и нищо.Има болка повреме и след уриниране,зачервяване ,а понякога усеща болка и както си стои(като болката е парене,щипене).Ходихме и на уролог и на нефролог.
По препоръки от групата отидохме при поредния АГ и в началото тя взе нещата уж насериозно.Изписа Макмирор,който мазахме много обилно,но отново без ефект.След това продължихме с бепантен и отново нищо.Сега след поредното вземане на секрет отново излиза ,че бактерията си стой.АГ каза че,ще изпише отново антибиотик (който от нейна страна е много несериозно защото вече 4 ден не и остава време да пусне рецептат),като най подходящия е Pancef.Но след толкова антибиотика, които е пила до сега,си мисля дали няма да е поредния който няма да подейства?
Моля ви вече незнам към кого да се обърна и с какво да лекувам дъщеря ми.Знам че бактериите се лекуват много трудно.
Имам чувството,че просто не сме попаднали на добър доктор.
Как мислите да пие ли поредния антибиотик?
Качвам снимки на последните изследвания.

Последна редакция: сб, 29 ное 2025, 22:22 от silyur

# 59
Докато гледах изследването без да съм видяла текста си мислех как да пиша кои вагинални глобули ще са най-подходящи и как да не се пие в никакъв орален АБ.
Детето има ли цикъл вече?
И между другото - махни изследването, защото не си изтрила личните ѝ данни.

Общи условия

Активация на акаунт