Защо да не бързаме да се омъжваме.

• 7 510
  • 275
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Значи Фивър ще излезе права, че авторката е на мястото на някоя друга.
Не знам за коя си мисли, но не съм аз Laughing

# 241
Spirithlight, писах го назад, пак ще го повторя. За краха на една връзка, брак, годеж, съжителство, под каквато и форма двама да са споделяли живота, вина има и в двамата. Фантазия е да отричаш това и да виждаш единия катранено черен, другия снежно бял.

# 242
  • София
Гордж, не съм аз. Авторката спомена общ мъж. И наистина има терминологична разлика между общ познат и общ мъж. Второто означава само едно нещо, както и да се тълкува.

# 243
Леле тука става все по-интересно.

# 244
  • София
Да, на мен затова ме напуши смях в първия момент.
Общия ни мъж. Преди това - не ви познаваМЕ.
Колко хора са в тоя образ Laughing

# 245
  • Пловдив
За да си изясня ситуацията - първия мъж на горе-долу колко години е? И втория? Според мен има значение, авторката пише за себе си, на 25.

# 246
  • Обран бостан ;)
Очаквайте развитие на казуса в следващия епизод на "Съдби на къстопът". Trollface

# 247
Spirithlight, писах го назад, пак ще го повторя. За краха на една връзка, брак, годеж, съжителство, под каквато и форма двама да са споделяли живота, вина има и в двамата. Фантазия е да отричаш това и да виждаш единия катранено черен, другия снежно бял.

Да, съгласна съм. Мъжът, както всеки човек, си има някакви недостатъци, които са несъвместими с характера на авторката и разводът е единственият правилен ход. Но тя изкара именно него лошият елемент и причината за раздялата им. Докато реално тя си е намерила друг и е гледала под лупа всичко, което си е било налично и преди колегата да се появи. Темата щеше да има съвсем друг тон, ако тя беше казала - омъжих се прибързано, мъжът ми не е лош човек, но не си пасваме по повечето показатели и не мога да живея с него, влюбих се в друг, развеждам се. Едва ли щеше да има човек, който да не я подкрепи.

# 248
  • София
Бившия на 27, новия 10 години по- голям каза. Девет ли..

# 249
🤣🤣🤣
Много забавно стана. След известно време друга тема ще четем, нали знаете...😃

# 250
Ако трябва да бъдем верни на фактите (поне тези, които тя е споделила), не е пила и пушила "като разпрана". Също така не тя е възмутена, че съпругът не пуши, а той изведнъж, след като са се оженили (явно горкият не е знаел преди това), е възмутен, че тя пуши. Класически случай на горкия онеправдан (непораснал) мъж и лошата жена.

Ти първия пост чете ли го, или се включваш от средата някъде?
Скрит текст:

Цитат
Аз съм пушач, обичам и да излизам на заведения навън, да стоя до по-късно. Той не пуши, не пие, ляга си в 21:30. Когато сме излизали се оплаква, че му мирише на цигари (аз пуша бездимни, т.е. iqos/вейпове), че му е шумно. Няма настроение. Ако пуша вкъщи, трябва да съм в другата стая.

Не знам пушач ли си, или не, но смрадта е отвратителна, колкото и пушачите да си мислят, че не се усеща. И те трябва да се съобразяват, а не непушачите. Никой не е длъжен да се вмирисва и да няма избор. Тя да не би да е разбрала, че се е омъжила за непушач след брака?

Цитат
Спортува, чете книги, не пие и не пуши (!).

Кой бил възмутен? Чак и с удивителен!
Да, чета всяко мнение от самото начало. Вече написах това.
Продължавам да твърдя, че не виждам нищо чак толкова ужасно в ситуацията. Нормално за млади хора без кой знае какъв житейски опит. Присъди не се наемам да раздавам, явно тук има кой да го прави. Авторката, ако не си вземе съответните поуки, толкова по-зле за нея. Обаче и съпругът й няма какво да го жалим толкова. Ако не е разбрал, че тя всъщност не го обича, а вижда в него само изход от ситуация, която не я устройва, или ако наивно е мислел, че тя заради него ще се промени, дано и той си вземе съответните поуки.

# 251
  • София
Аааа, не го жалим съпруга ѝ. Даже трябва да се радва човекът, че лесно се е отървал.

# 252
Страничен наблюдател не бива да претендира, че всичко знае и разбира.
Да затваряме целия раздел, тогава Rolling Eyes Тука всички мнения са преразказ по черно-бяла картинка.
Скрит текст:
Всеки интерпретира спрямо своя опит и възгледи, на базата на оскъдно и едностранчиво подадена информация.
И в "живия живот" е същото - едно и също семейство за един ще е образец и светъл пример, за друг - дълбоко нещастно и със сбъркана организация. Хората сме пристрастни, и това не е непременно лошо, защото помага един проблем да се види от различни ъгли.
Тези ми думи са насочени към конкретна дама, която твърди, че познава лично някои от замесените в историята. Мисълта ми беше, че дори тя не може да знае със сигурност какво точно се е случило.

# 253
  • София
Каквото съм имала да кажа - казала съм го.
И никога не съм твърдяла нещо, което не е истина.
Какво им е в двойката и те не знаят, знаят се действията на авторката.
Само без ку"венски номерца помолих, нищо повече.

# 254
Сега тая история не е нещо толкова рядко срещано. Момиче да се омъжи за първия подходящ само да избяга от тежкия родителски контрол. И всичко да приключи скоростно след това като вкуси свободата или се появи новата тръпка.
Все още този манталитет е разпространен дори не само из селата в провинцията.
Иначе бившия не знам колко е за жалене, до някъде му съчувствам, може би наистина е успяла да го заблуди за чувствата си по начало или е имала истински такива, но ще го преживее. И поне ще има възможност да си намери истинска любов

Общи условия

Активация на акаунт