Проблем с брокери измамници

• 2 285
  • 60
  •   1
Отговори
# 15
Стоп капаро не се връща,защото обявата се маха,тъй като имота се пази докато се преведе депозита от 10 процента и в последствие,да бъде закупен. Друг е въпроса(ако изобщо е истина),че няма документ,кои изобщо дава пари просто ей така,на устна уговорка?!

# 16
Според мен грешката е в авторката, но не иска да си каже.

# 17
  • Пловдив
С право не и ги връщали, абе вие в час ли сте изобщо? Няма договор, няма и основание. А освен това, щом не вдигат телефона значи са наясно, че са я измамили жената. Трябва да се пусне сигнал към НАП и полиция за измама. Ако можете звъннете от друг номер и кажете какво ще последва, но споменете и НАП. За пари без насрещен документ ще им стъжнят живота. Само като чуят НАП и сами ще дойдат до вас със сумата. От моя голям опит със сигнали до НАП знам, че на 100% им разкатават фамилията на такива пишман тарикати.
КАто няма договор и изобщо ако няма документ - да е имало. Пак с право не им ги връщат, да се научат да не са будали. Някои уроци се учат по трудния начин. И ако няма документи и са дали  парите на ръка - как ще докажат каквото и да било пред НАП, полиция или пред когото и да било????

# 18
Е четете поне първия пост преди да спекулирате. Авторката пише, че парите са преведени по банков път и нищо не е подписвано. Тоест полицията и банката могат да ѝ ги възвърнат, ако приемат, че има измама.

Без писмен договор брокерите трудно ще докажат за какво им е платено и би трябвало да събудят интерес от НАП. Какво основание е дадено за превода също е важно, ама авторката не казва.

# 19
Е четете поне първия пост преди да спекулирате. Авторката пише, че парите са преведени по банков път и нищо не е подписвано. Тоест полицията и банката могат да ѝ ги възвърнат, ако приемат, че има измама.

Без писмен договор брокерите трудно ще докажат за какво им е платено и би трябвало да събудят интерес от НАП. Какво основание е дадено за превода също е важно, ама авторката не казва.

Точно тук е ключът от бараката - от самото начало дава непълна информация. Че и трудно е да се повярва как я помолили и тя платила. Ама защо, как са и дали сметката, какво са говорили...

# 20
  • Пловдив
Ако са преведени парите по банков път брокерите задължително трябва да издадат документ. И предполагам са издали фактура, и вече зависи какво е написано като основание за превода и основание за издаване на фактурата. Но предполагам, че са си опекли нещата. И авторката може да се посъветва с адвокат. Но може да се окаже, че ще пие една студена вода.

# 21
Точно тук е ключът от бараката - от самото начало дава непълна информация. Че и трудно е да се повярва как я помолили и тя платила. Ама защо, как са и дали сметката, какво са говорили...
Понеже не дава пълна информация, пък и няма защо да я дава на нас, вече ѝ се каза - жалба в полицията/прокуратурата и с входящия номер в банката. Те си имат процедури за това и ще действат по тях.

Не е толкова трудно да ѝ се повярва как е дала парите. Брокерите са страшно манипулативни отрепки и не е изненадващо да са я залъгали, че трябва да се плати спешно защото има други огледи, че няма как да ѝ издадат фактура за това, защото те "само държат капарото, а то е за собственика" и т.н.
Глупава постъпка е да се върже, но не е нещо невероятно.

# 22
С право не и ги връщали, абе вие в час ли сте изобщо? Няма договор, няма и основание. А освен това, щом не вдигат телефона значи са наясно, че са я измамили жената. Трябва да се пусне сигнал към НАП и полиция за измама. Ако можете звъннете от друг номер и кажете какво ще последва, но споменете и НАП. За пари без насрещен документ ще им стъжнят живота. Само като чуят НАП и сами ще дойдат до вас със сумата. От моя голям опит със сигнали до НАП знам, че на 100% им разкатават фамилията на такива пишман тарикати.
КАто няма договор и изобщо ако няма документ - да е имало. Пак с право не им ги връщат, да се научат да не са будали. Някои уроци се учат по трудния начин. И ако няма документи и са дали  парите на ръка - как ще докажат каквото и да било пред НАП, полиция или пред когото и да било????

Абсолютно съм съгласна.
Не мога да разбера, как може да сме едни от  най - бедните в Европа и в същото време така безразсъдно да даваме парите си. После да се жалваме по форумите.....
Не се научиха хората да ползват адвокати.
На тия брокери така и така им се плаща, поне да се поизпотят малко. Договорите за депозит които дават да се подпишат така лекомислено, следва да се прочетат с адвокат и да се коригират в полза и на клиента....а не да се разписваме на тях като селски кметове и после "въх, няма ми ги 2000лв"

# 23
  • Далечният изток
На мен нещо историята ми се струва съшита с бели конци...
Авторката вчера се е регистрирала, само за да очерни конкретна агенция. Така мисля. Подхвърли 5 думи в нейна полза без никаква конкретика. Така че не ѝ вярвам особено. И щом знае, че е измамена, защо не е отишла в полицията, ами пуска тема във форум?!

# 24
И на мен като нещо на лична основа ми намирисва.
Най малкото има основание в превода, не ни каза какво е писала в това основание.

Някой се опитва да очерни агенция, най вероятно е изпуснала имот и сега си "отмъщава".

# 25
Благодаря за мненията. Само уточнявам, че не съм подписвала договор, нито е извършена услуга. Парите бяха дадени като капаро за договаряне на цена, не за покупка. В рамките на 14 дни подадох отказ от сделката, както позволява Законът за защита на потребителите при дистанционни договори. Благодаря на всички, които дадоха конструктивни съвети.

# 26
  • Бургас
Виж сега…
Не, че нещо, ама хайде да говорим по човешки.

С две думи: харесах обявата, видях я в сайт......чух се/видях се с брокера, преведох пари/дадох кеш, получих каквото получих… или пък нищо. Имам/нямам чат, мейли, следи. Толкова.

После, обещавам, ще има сериозни отговори

# 27
За пръв път чувам за "капаро за договаряне на цена"? Каква е идеята на това капаро?

# 28
  • Далечният изток
Тоест ти очакваше за няколко дни да ти е уредена сделката?! Ооо блажени са верующите...
Не, просто ти си се отказала без никакво основание - "ами щото така искам".
Какъв отказ от сделка в рамките на 14 дни? Нали нямате сключен договор, нито имате сделка. Или?
Много неясно пишеш, нищо не ти се разбира, съответно няма как да получиш адекватни съвети.

# 29
Благодаря за мненията. Само уточнявам, че не съм подписвала договор, нито е извършена услуга. Парите бяха дадени като капаро за договаряне на цена, не за покупка. В рамките на 14 дни подадох отказ от сделката, както позволява Законът за защита на потребителите при дистанционни договори. Благодаря на всички, които дадоха конструктивни съвети.

А беше ли ви договорена цена? Ако брокерът Ви е договорил цена и след това вие сте се отказали, няма как да ви се върнат парите. Ако не са ви договорили цена, би трябвало да ви ги върнат. Когато се превежда депозит за договаряне на условия, обикновено трябва да се разпише и съответния документ и да ви бъде издадена фактура, за да може после чисто счетоводно фирмата да си осчетоводи тези транзакции. Има някои агенции за недвижими имоти, които не издават фактури, но и с тази цел не приемат банкови преводи, а само в брой.
Ако имате нужда от съдействие или въпроси, пишете ми - брокер съм и мога да ви разясна процесите.

Общи условия

Активация на акаунт