Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 17 750
  • 930
  •   2
Отговори
# 135
Значи ако той я обича трябва да се съгласи да живее там и да купува апартамент на майка си. А ако тя го обича не трябва ли да се съобрази с него като е казал, че там не се чувства добре или само с майка си трябва да се съобразява?

# 136
Аз днес, дори преди минута беше това, ѝ казах: правете както искате с вашите, нали те ще живеят там повече. Мен не ме занимавай, само като искаш нещо да се носи или да се гледат майсторите. Нямаше скандал, мисля, че ще са доволни така. И аз ще съм доволен. Дано да проработи. Simple Smile Подборът ми на думи не е случаен.

# 137
  • Далечният изток
Авторе, като сте толкова патриархално настроени и двамата, защо жената не те слуша безропотно, а играе по гайдата на майка си? Ти уж много държиш да си човекът, който поставя условията и границите, но от всичко описано излиза, че си една безгласна дребна буквичка, там някъде наоколо, дето се пери и показва мускули, ама никой нито те забелязва, нито те отразява. Проблемът ти е с жена ти. Тя не те приема за авторитет, не те приема за стабилен мъж. И така си си постлал ти пред нея, не е виновна майка ѝ. А тя и самата ти го е казала, даже няколко пъти. Жена ти донякъде я оправдавам - няма опит с мъжете. Не знае как да се държи като съпруга, а и ти не я предразполагаш. Ти само философстваш, много разсъждения, много приказки на пазара - действия нула. И то е на мегдана - ти нищо за това ваше ново младо семейство не си инициирал. Те купуват апартамент, ти уж много си бил против, ама никой не те чува. Те решили за фамилното име на жената - и станало както си го решили. Те решили жената да отиде да работи в другия град - ти тръгваш, а уж си против. Тя плаща 50% от доходите си за някаква чужда ипотека (ако въобще е чужда), ти уж пак си против, ама пак се случват нещата въпреки теб. И така нататък. Нещо някога случи ли се във вашия съвместен живот както ти го искаше?! Като започнем от сватбата, брака, фамилното име, апартамента, и стигнем до боята?!
Ти си просто никой за жена ти. Там гледай да се доказваш, а не да си контра за всичко на майка ѝ. Ако ти беше авторитет за нея, ако беше фактор, никакви майки, бащи, баби и вуйни нямаше да слуша тя, щеше да си ги реже като кисели краставици и да си гледа мъжа.

# 138
Първо всяка жена трябва да си е сама за себе си авторитет.
Мъжът също може, но след нея.

# 139
  • Далечният изток
Да си е авторитет, ама след нея... Joy
Мда, после коментираме неговите сексистки мнения...

# 140
Защото е мъж да е пред нея?

# 141
  • Далечният изток
Защото е мъж да е след нея?

# 142
Защото е нормално да се самоуважаваш.

# 143
  • Далечният изток
Което не пречи да уважаваш партньора си. Даже е задължително. Не уважаваш ли партньора си, не уважаваш и себе си.

# 144
Което не пречи да уважаваш партньора си. Даже е задължително. Не уважаваш ли партньора си, не уважаваш и себе си.
Добре, а когато мен не ме уважават, какво да правя? По тази логика...

# 145
  • Далечният изток
Насила не можеш да изискваш уважение.
Какво да правиш? Ти си решаваш. Аз съм била с човек, който не ме е уважавал. Знам какво е. Когато го осъзнах, приключих.

# 146
  • София
Не се оплакваш в БГмама, а търсиш решение.
Дори и финалът да не ти хареса.

# 147
Добре, а когато мен не ме уважават, какво да правя? По тази логика...
Не е трябвало да се жениш. Не е трябвало да ходиш в този град.

# 148
Айде и тоя го разведохте ...

# 149
  • Далечният изток
Някой и назад го каза - търсил си е девствена, без опит, млада, наивна, той да се изявява като мъж и да го слушат. Да, ама момата е дошла хем с търсените качества, хем с бъговете си. Което пък сега авторът не може да приеме...
Ами просто не е за теб тази жена. Това е моето мнение. Ти пък не си за нея. Пак ще го напиша - тя ти го е казала. Нещо сте се разминали и още повече ще се разминавате. Несходство в характерите така да се каже.
Тя още непораснала, ти се имаш за големия мъжкар, който всъщност не си... Не знам, някакви роли играете и двамата, хора, които всъщност не сте.

Общи условия

Активация на акаунт