Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 40 057
  • 1 912
  •   1
Отговори
# 165
Поизчетох отгоре - отгоре. Радвай се много, че си си намерил жена! Това е някакъв голям късмет.

Лошо впечатление правят много от изказванията ти. И сравнението с мъжете от бензиностанциите ме втрещи. Пред мъж като теб - специалист, аз бих взела бензинджията, ако е с по-лек и весел характер.
Защо да не пътувате заедно уикендите до другия град? Трябва ли жена ти да стои сама, че нищо не се разбира....?
На жена ти й били купили апартамент. Вместо да се радвате, че това е актив допълнително, и това било проблем...?
И да знаеш, че е извикала вуйчо си за вратичката, понеже си се мотал дълго.
Това, че правят ремонти, ако не ти се занимава им го кажи. Но според мен не изпускай жената, че после не знам как ще е. Успех!

Никой не й е купил. Тя плаща с половината от семейния бюджет жилище за майка си. Това не е семейство реално.

# 166
""По инициатива на майка ѝ, закупиха апартамент в новия град няколко дни преди сватбата ни. Което ми създаде усещане, че бързаше нейната майка, за да не стане общ, за да не ги измамя едва ли не. Притрябвал ми е апартамент на толкова далеч... Смешно е.
Не съм сигурен, че моята жена го искаше. Мисля, че просто се съгласи с майка си, за пореден път. Всички от нейното семейство бяха против, само майка ѝ искаше. Не съм манипулирал никого, говорил съм си с тях - пак да отбележа!"

За да не е общ апартамента, звучи като да е само на жена му. Ако е на нейното семейство - това пак е тяхна работа. Мъжът като не го устройва, да си сменя плановете.

Той си имал апартамент, и от родителите си имал апартамент. Какво ще има утре жена му?

# 167
  • Далечният изток
Това го коментирахме вече

Хора, моля ви не цитирайте първия му пост, че ме заболяват пръстите да скролвам. На телефона е ужасно дълъг чаршаф.

# 168
Аз не виждам смисъл да се пишат постове "Аз не прочетох, но да си кажа".
Авторът не ходи с жена си  през уикенда в "оригиналния", както доста необичайно го нарича, град, защото тя не иска. Не харесва пирятелите му.

Апартаментът, закупен на името на жена му преди брака се изплаща от нея с почти половината от текущите и доходи.

Нещо взеха тия двете да ми напомнят майката и дъщерята, които очистиха зетя, не, че авторът го грози такава съдба, но динамиката е сходна.

# 169
""По инициатива на майка ѝ, закупиха апартамент в новия град няколко дни преди сватбата ни. Което ми създаде усещане, че бързаше нейната майка, за да не стане общ, за да не ги измамя едва ли не. Притрябвал ми е апартамент на толкова далеч... Смешно е.
Не съм сигурен, че моята жена го искаше. Мисля, че просто се съгласи с майка си, за пореден път. Всички от нейното семейство бяха против, само майка ѝ искаше. Не съм манипулирал никого, говорил съм си с тях - пак да отбележа!"

За да не е общ апартамента, звучи като да е само на жена му. Ако е на нейното семейство - това пак е тяхна работа. Мъжът като не го устройва, да си сменя плановете.

Той си имал апартамент, и от родителите си имал апартамент. Какво ще има утре жена му?
Уточнил е после каква е работата. Отделно той си е купил апартамент преди да се познават, а тази купува ден преди сватбата. Коя от вас ще й бъде ок така , ако мъжът й постъпваше?? Авторът няма никакъв опит с жени и тези са го надушили.

# 170
Ако родители купуват преди сватбата жилище, какво значение има дали е точно ден преди това?

Жената жилище няма, няма и общо с мъжа си. Това й е шанса явно.

Честно казано, авторът звучи досаден и труден за издържане.

Може да избере по-перспективна мома, стига и тя да го иска и това е. Да не се мъчат с жената, като е толкова трудно. Ако тя не иска да пътува с него уикендите, аз шанс за семейство не виждам ама никакъв.

# 171
  • София
Actual,
Ако до едно време ти симпатизирах и разбирах желанието да сте екип, откак написа, че неписано правило е жената да следва мъжа ме загуби тотално. Човеко, осъзнай се, в 21 век живеем, не в 18-ти.

И за да ме разбреш по-ясно - ще ти го напиша по-директно.
В 21 век, обществото отхвръля водещата роля на някой от половете, а говори за равностойно партньорство. Това значи, че в двойката всеки има право на равностоен глас и решения. С други думи казано, няма такова нещо жената да следва мъжа, а има общи решения. Точно затова тъщата се меси - защото вижда, че щерка ѝ е неопитна, а ти се опитваш да я оковеш във вериги.
Казваш, че сериозна сума излиза от семейния бюджет за нейната ипотека. А твоята ипотека откъде излиза? Предполагам, че не я изплащат майка ти и баща ти, следователно също излиза от семейния бюджет. В това положение сте напълно равни. Независимо кое кога е закупено, ако е ипотека, твоята също излиза от семейния бюджет. А и още нещо - казваш да те подпомага в разходите, защо за Бога, реши, че ти управляваш семейния бюджет и ти решаваш? Ако парите са общи - решенията са общи. Ако парите са твои уж, то вие сте на разделен бюджет и всеки може да прави със своите каквото намери за добре. А и някак отстрани, прозира едно силно желание да се не минеш (разбираемо), ама някак си много дребнаво. И не ми се сърди, казвам аз какво виждам между редовете в постовете ти, нямам за цел да те обидя, а по-скоро да те накарам да се замслиш, нямам и претенции да съм права.
Казваш, че искаш да си водещ и да определяш правилата - ОК, но тогава защо искаш от жена ти пари за смейния бюджет? Сам казваш, че печелиш много повече от нея. Ама УДОБНО не виждаш, че всъщност, мястото, на което живеете безплатно отново е осигурено от нея - собственост е на нейната баба. Та като ще го гледаш така, жена ти е осигурила подслон, безплатен, а гледай на нейната ипотека все едно, че плаща наем. До тука - всичко от нея, ти уж я подкрепяш, ама не спираш да се оплакваш.

Като не си съгласен с решението ѝ, защо я последва? Все повече си мисля, че нито заплатата ти е 5-цифрена, просто мисленето ти не показва човек с висок доход и самочувствие, дай Боже да греша. Не за друго, ама около мен по стечение на обстоятелствата, има много хора с 5-цифрени заплати и по съвсем друг начин се държат, повярвай ми.

# 172
Кагота един мъж го е грижа за жена му, няма да вижда драма в това, че родителите ѝ са дали начална сума за лично неин имот, а след това тя го изплаща със заплатата си на първа година стажант Simple Smile Особено, ако самият той изплаща свой имот със своята заплата.

# 173
Изчетох цялата тема и моето мнение е, че автора е сексист, с много остарели разбирания и чувство за превъзходство на база единствено, че половите му органи са отвън вместо вътре. А си е избрал интелигентна и амбициозна жена, която няма как да вкара в желания от него коловоз, да го следва, само защото е мъж. Тя не е права да обижда, но ако автора демонстрира пред нея подобни разбирания, плюс постоянни натяквания за нейните грешки, а накрая не може да разчита на него една вратичка да оправи, разбирам откъде идва агресията й.

Тъщата явно е властна жена със силен характер и сигурно умира от яд, че щерка й си е избрала такъв консервативен мъж. Оттам желанието да не оставя дъщерята да се закопае, играейки по неговата свирка.

Вижда ми се нормално тъщата да иска да обезпечи и нея със собствен имот, след като автора вече си има апартамент. Хубаво е да има спокойствието да знае, че случи ли се нещо, винаги има къде да отиде.

Мрънкането, че половината заплата на съпругата отива за ипотека, като същевременно той също изплаща свой апартамент, е двоен стандарт отвсякъде.

Няма да се оправят нещата, ако автора не осъзнае, че жена му не стои по-долу от него.

За мозъка не е ли така, доказано научно? Не говорим за по-нисък интелект или някаква неспособност, а за по-различен начин на работа. По-емоционално, докато мъжкият работи по-аналитично.

А това ми избоде очите и не мога да го подмина - това е мит. Всъщност се доказа точно обратното, няма разлика в това как работи мозъка на жените и мъжете. Има разлика в начина на възпитание на момчета и момичета в едно патриархално общество, но това в никакъв случай не прави жените по-малко рационални от мъжете. Тия неща ги вярват само сексистите и хора с комплекси за избиване.

# 174
  • Пловдив
Ама разбира се ..........а когато една жена е грижа за мъжът и , редовно му обяснва ,че не е никакъв мъж , щом не става на нейната.

Преминахме пак на двойните стандарти. Сега остана да излезе някой и да каже ,  че една жена не бяга от хубавото и как тя е символа на домът , уюта и топлината. и подобните клишета и въобще пича да си прецаква живота , докато не бъде изхвърлен на боклука. Ама после той ще си е виновен , щото видиш ли давал............никой не го е карал насила.

# 175
  • София
"Бунтът на завряния зет" - пиеса в 3 действия.

Автор е, да ти кажа какво е мъжко - тропаш по масата и се изнасяте под наем. Така нито тъщи, нито баби, нито чичовци ще ви се месят.

# 176
Ама разбира се ..........а когато една жена е грижа за мъжът и , редовно му обяснва ,че не е никакъв мъж , щом не става на нейната.

Не е точно мъж този, който презира жените по описания начин Grinning

# 177
  • Out of the Mix
Батко, въобще не съм чел всичко, прехвърлих ти мъката, и така лекичко и кратичко от мен, като оставям редовните потребителки да ти наливат акъл и да мъдруват.

Прибързал си със задомяване и онодване на хомота.
Не си я опознал преди това, изпреварил си събитията и крачките, стъпките.

В ранни 30 и възможностите, които би имал пред себе си, за да се вържеш и завържеш, бутайки каруца, като каруцар в семейно ложе, жената трябва да е перфектна - сексуална богиня, отдадена, самостоятелна, откъснала пъпната връв, и да си живеете живота, далеч от роднини, сватове, тъщи, братовчедки.

Тя трябва да ти партнира и да сте екип.
Ок, щом е толкова силно влиянието от родата, двамата поставяте границите, извоювайки си самостоятелността, и всеки да си знае мястото.

Не наливаш пари в никакви техни, фамилни имоти, ако не сте сключили брак, и няма вие с жена ти да живеете там.

Ти си слабохаратерен. Няма как жена да ти налага, да ти определя, но ти си го позволил.
Какво остава рода, тъща, свекърва и т.н.

Пропиляваш си най - хубавите мъжки години, и ще се събудиш един ден на 40-45 да кажем с "пълна къща", но много нещастен вътрешно, неудовлетворен, сексът ще е химера, жената "отбита", ще си роб на грижи и претенции с капризи на всички около теб, качили ти се на главата, състарен, плешив, с шкембака, може би и отключил някое автоимунно, в постоянен стрес.

Имаш време за всичко, дори за "смяна на платната", а със следващата трябва да знаеш какво да не се допуска, и какво да правиш.

Peace

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 10:11 от Revoker

# 178
Да се хващаш за апартамента е дребнаво. Казваш, че за твоя апартамент си питал жена си за дизайна… тоест сте били вече заедно. Ти защо не го купи след брака? Пък нейното било обидно.
Ти си уреден имотно, сега и тя е уредена имотно.

Като оставим това настрана, това временно живеене не виждам как ще е временно. Тя докато натрупа стаж, после докато роди деца, после майчинство, те ще тръгнат на градина, на училище…
Това не е точно план. Това е “тате ще ми купи колело, ама друг път.”

Иначе в нас почти на 100% мъжът ми решава какво да се купува, как да се ремонтира, когато майка ми звъни за нещо винаги й казвам, че първо ще го обсъдя с него. Ние не правим лични покупки, всичко се обсъжда. Но когато се запознахме аз изрично казах, че няма да се местя от града ми, защото работата ми е тук, а на него му е по-лесно да се премести. Във вашия случай е същото. Ти казваш, че не ти пречи да си вършиш работата от новия град, на нея кариерата и цялото й финансово и професионално бъдеще зависи от това, обаче трябвало жената да върви след мъжа, защото… така трябвало. Тук дори не става въпрос за кариера, а за препитание. При над 50% раздели, да зарежеш кариера, защото мъжът ти искал да си стои при приятелите…

Иначе има жени - местят се. При тях няма значение къде са и какъв е пазарът на труда, щото не смятат да навлизат в него.

# 179
Ако родители купуват преди сватбата жилище, какво значение има дали е точно ден преди това?

Жената жилище няма, няма и общо с мъжа си. Това й е шанса явно.

Честно казано, авторът звучи досаден и труден за издържане.

Може да избере по-перспективна мома, стига и тя да го иска и това е. Да не се мъчат с жената, като е толкова трудно. Ако тя не иска да пътува с него уикендите, аз шанс за семейство не виждам ама никакъв.
Колко пъти да се каже, че жената го купува за родителите си и го изплаща с половината си доходи и без автора е за никъде. Ден преди сватбата, когато вече са семейство и говорим за семейния бюджет се решава нещо без автора и без да е съгласен.

И за местенето не е само работа, а цялостно ежедневие. Наистина адски слабохарактерен човек прави всичко против волята си.   .....

Общи условия

Активация на акаунт