Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 37 695
  • 1 912
  •   1
Отговори
# 1 755
  • Далечният изток
50 лева...

# 1 756
  • София
Ти не си ли плащала?

# 1 757
Колата в която се возят и двамата не се ли счита за семейна кола.

Ай са, ще повръщаш, че жената платила част от сметката. Нали ползва ток, вода, не е дете, да и ги плаща баща и.
Ще речеш, че тука никоя не плаща сметки, на всички  само мъжете им плащат режийните.

Ирис да, аз не плащам една стотинка за сметки.

# 1 758
Сметки, сметки, смекти до откат, ужас. MoneyScream

Любове, аз любов не виждам. Joy

Личните разходи не са част от "общия семеен бюджет".

Семейният бюджет покрива режийните по жилищните нужди, храна, битови нужди, като база и основа.

Почивки и други разходи по живота се коментират, докато се намери баланс кое откъде и какво да излиза.

Няма значение в чие жилище и къде се живее, плащат се сметки, пълни се хладилник, някаква поддръжка, където и да е.

Попринцип съм съгласна с написаното, но проблема при авторът е, че дели разходите по този начин и ги изтъква. На мен това не ми прилича на семейство, а на съквартиранти по-скоро.
Да, той многократно обясни, че взима по-голяма заплата от нея и в момента тя допринася с по-малко към семейният бюджет, ама в едно семейство нещата не могат винаги да са равни на кантар.
Сега той изкарва повече пари, след време може да е тя, живота е въртележка.

# 1 759
  • София
Така е. Свекърите ти плащат и сметки и образование, пък ти все ще намериш по някоя лоша дума за тях.

# 1 760
  • Далечният изток
Аз плащам повече. Мен що ме гледате?
Как ако съм мъж и вземам 5-цифрена заплата, ще взема 50 лева от жена си за ток и вода, бе хора???

# 1 761
Така е. Свекърите ти плащат и сметки и образование, пък ти все ще намериш по някоя лоша дума за тях.

Ще ти се - мъжът ми плаща всичко, защото е мъж а не лукова глава.

И моля те дръж свекърите ми на страна. Аз не съм предмет на темата.

# 1 762
Аз плащам повече. Мен що ме гледате?
Как ако съм мъж и вземам 5-цифрена заплата, ще взема 50 лева от жена си за ток и вода, бе хора???

Той изтъква, че я вози с колата му и е платил билет за кино, а пък за ток да не коментираме. 😂😂

# 1 763
  • София
И ти си дръж на мненията във форума, че малко губиш фокус.

# 1 764
  • France
Пич, ти нали се хвалиш с 5-цифрена заплата бе?
Хваленето не е като имането Simple Smile
За сефте да съм съгласна с Ревокър, смятай Joy

Никога не съм плащала вноска, застраховка и поддръжка по чужда кола. И никой не е плащал за моята. Лични разходи са това. Естествено сме си делили разходите за бензин и таксите по магистралата

# 1 765
  • София
Аз никога не съм плащала нищо, нищо, зеро. Защото мога да си го позволя.

# 1 766
Няма нужда да ми извърташ думите.
Първо, няма как да съм ти жена, аз такъв човек като теб не бих изтърпяла и една минута. 😄 Нищо лично, просто факт.
Второ, никъде не съм писала, че си бездомен и живееш в кашон, а щом сте били женени и сте решили да заживеете в друг град, тя по един или друг начин е осигурила жилището, което не е малко, но ти не го считаш за нищо и си личи дори и от последният ти пост.
Няма опасност да си ми жена, и аз такова нещо не бих изтърпял. Само ще уточня: не сме решиЛИ да заживеем в друг град. Тя замина, аз имах възможност: да я изоставя или да съм с нея. Избрах да съм с нея. Ако нямаше жилище, щяхме да си наемем. Как щяхме да го наемем щяхме да си решим. Вероятно щеше да е 500 лв. от мен, 200 от нея или нещо от сорта. Или по-вероятно, да реши отново майка ѝ, поне докато успявам да търпя.

По твоята логика, понеже жена ти те приютява - ти трябва да ù плащаш наем. Я пак се замисли Simple Smile Една кола, чийто собственик я е купил по свой избор и чийто име е в талона, е длъжен да поема вноската и поддръжката. Това са лично негови разходи, свързани с това притежание. Забележи, не сложих горивото вътре. Simple Smile
ТИ и други раздувате финансите от 20 страници тема насам. Колата е мой избор, моя отговорност. Колата се опитваха да ме карат да я сменям с такава по тяхно желание, без нито да съм искал мнение, нито пари, нито да ги занимавам. Нито съм я споменавал, нито съм казвал колко струва. Нито съм занимавал някой с ремонтите ѝ. Нашето разбирателство си беше точно и ясно и двамата бяхме доволни, вкл. цялата ѝ фамилия и всички дето са коментирали бюджета с тях. Но след като започна да издребняваш, ето че и аз мога да издребнея и да си вкарам и колата в парите дето давам месечно. Нали и тя я ползва? Нали като има едно малко дете, ще я ползваме и за него? Без кола ли да сме? Освен всичко казано, подчертавам, че и за горивото искаха аз да плащам, за което се съгласих. Аз като кажа нещо - го правя. Без коментари после, без мрънкане, без напомняне, без натякване.
Ирис да, аз не плащам една стотинка за сметки.
Чудесно, спестявай на гърба на човека. Апропо, едва ли му казваш "Умри, куче".
Тоя ѝ взе 50 лева за ток?!
Аз се отказвам...

Пич, ти нали се хвалиш с 5-цифрена заплата бе? Верно ли ѝ искаш 50 лева за ток?
Ще повърна, честно. Много е гнусно вече...
Юрист, високо ниво, пък махленски език - "тоя". Освен една торба от Billa за последната дейност, друго не знам какво да кажа.

За 5 или 6-ти път казвам, че за сметките се дават пари на роднината. Доста често остават. Аз казах да ги събираме и след година да отидем на почивка или нещо друго да си направим за нас, ей така - бонус, от нищото сякаш. Тя каза да ги събираме за сметки общо, аз съгласих.

Никога не ми е пукало за парите. Казал съм ги за да подчертая, че и в такъв аспект се влагам, а получавам гнусно отношение. Незаслужено, черно, обидно. Вие ги взехте и ги разпарчетосахте 20-25 страници от темата. Направо стана смешно.

Докато писах се появи и това:
Ще ти се - мъжът ми плаща всичко.
Браво, гордей се с теб. Постижение е това и наистина е повод за гордост в живота на един човек. Разбрах го още от първия път.

# 1 767
  • Далечният изток
Веднага олекваш в очите на автора. Ако си му жена... Няма да те изтърпи.
Оххх не мога повече Joy

Ооооо я чакай - и приятелката ти Горджъс нищо не плаща у тях. Нещо да кажеш?

# 1 768
Аз никога не съм плащала нищо, нищо, зеро. Защото мога да си го позволя.

Знам, ти си фен на Кобилкина и Даниела от "Ергенът".

Авторе... Била съм с такъв като тебе. Знаеш ли какво стана накрая?
Намери си майстора - разори го и го докара до просешка тояга.
И той така гледаше да не вземе да се мине. Всичко се цепеше на две.
Ще дойде сляпата неделя и при теб - не ти пожелавам нищо лошо, но рано или късно всеки си намира майстора.

# 1 769
  • Out of the Mix
На мен, ако някой нещо ми плаща, еле пък жена не спя спокойно.

Всичко си личи от самото начало.

Филке, тук нямаме мач - не деля бензин - ходим само с моята кола, за да съм в мъжката си енергия, а тя в женската Joy - до мен в секси облекло и да си слага червилото, и гледа на огледалцето на сенника с лека лампичка за по-добра светлина, отразяваща се в секси черния й чорапогащник под поличката. Нейната кола си седи на паркомястото, не я е палила от 3 седмици поне. Разбрали сме се, добре ни е.

Всеки си плаща и поддържа иначе неговите си коли и имоти.

Ама не мислим за пари, всеки си има, не говорим за пари, правим любов.

Общи условия

Активация на акаунт