Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 37 757
  • 1 912
  •   2
Отговори
# 1 740
E какви детайли от развода ще даде? Те няма какво да делят, нито имат деца, нито общи имоти, животни, кола или каквото и да е било.
Иначе много добре знам от къде да си изключа известията, мерси за информацията за камбанката, ама е излишна.
Просто питам авторът каква е целта да продължава да хвърля стръв и да възобновява темата, освен че очевидно се храни от вниманието.

# 1 741
Което обилно му се предоставя.

# 1 742
  • France
Не. Темата не е приключила.
Има си хас Joy

# 1 743
Лично за мен е трябвало много по-рано да постави граница в даването на пари
Бази, нека да напомня (по постовете на автора), че тя е давала за семейния бюджет много повече, отколкото пропорционално е трябвало. Аз на нейно място не бих го допуснала. Ако взимам ⅛ от заплата на мъжа, дължа ⅛ от бюджета. Не 50%.
Месечни разходи (в лева)

Мои
  • Храна: 600
  • Гориво: 250
  • Ток/вода/сметки: 100
  • Кола - поддръжка: 350
  • Вноска по колата: 666
Общо: 1966 лв.

Нейни
  • Храна: 400
  • Ток/вода: 50
Общо: 450 лв.

Тук ако пак ме изкараш виновен, вече се отказвам.

# 1 744

Ох, не мога повече. Със сълзи се смея.Sweat SmileSweat SmileSweat Smile

# 1 745
  • София
Е, един автор да си поддържа темата и сега ключ, защо?
Нека видим и да се опитаме да разберем мъжката гледна точка, без да проектираме собствените си неудачи.

30!!! години за година и три месеца, сори.

# 1 746
  • France
Тц, вноската по колата и нейната поддръжка е твой личен разход, не го слагай в семейния бюджет. Значи вадим 1000лв. Тоест тя е давала 450, а ти 950. Да, тя е давала много повече отколкото е трябвало.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 07:59 от Philomena

# 1 747
Тц, вноската по колата и нейната поддръжка е твой личен разход, не го слагай в семейния бюджет. Значи вадим 1000лв. Тоест тя е давала 440, а ти 950. Да, тя е давала много повече отколкото е трябвало.

А това, че тя реално е осигурявала жилището в което живеят, не трябва ли да се брои по някакъв начин?
Според мен, ако авторът му се налагаше и наем да плаща, щеше да си тегли куршума.

# 1 748
Тц, вноската по колата и нейната поддръжка е твой личен разход, не го слагай в семейния бюджет. Значи вадим 1000лв. Тоест тя е давала 440, а ти 950. Да, тя е давала много повече отколкото е трябвало.
Така. Ти ако си ми жена, след това казаното, автоматично губиш правото да влизаш в колата ми, когато и да е. Автобус/влак и се спасявай. Такси. Будила ме е сутринта рано - закъснява; ставам, паля, карам - стига навреме. ОК, как беше - "Всичко мое е мое, всичко негово е общо". Колко удобно. Едно дете като се появи - с влака! Раждам - еми сори мацка, тя колата не е в бюджета, той ще ти плаща наем и за жилището - е сега си ходи до родилното пеша.
А това, че тя реално е осигурявала жилището в което живеят, не трябва ли да се брои по някакъв начин?
Според мен, ако авторът му се налагаше и наем да плаща, щеше да си тегли куршума.
Чакай чакай... аз жилище имам Sob Не съм отишъл там от улицата и спане в кашони и от зор. Аз отидох там, за да не е сама тя. Значи ти ако си ми жена, ще те оставя сама да си и само събота и неделя ще идвам само да правим любов в хотел (аз ще си го плащам) и ще се прибирам в моето си жилище после пак. Само и само за да не ти живея в жилището и да ти дължа наем. Смехотворно, горзно и жалко мислене!

# 1 749
Няма нужда да ми извърташ думите.
Първо, няма как да съм ти жена, аз такъв човек като теб не бих изтърпяла и една минута. 😄 Нищо лично, просто факт.
Второ, никъде не съм писала, че си бездомен и живееш в кашон, а щом сте били женени и сте решили да заживеете в друг град, тя по един или друг начин е осигурила жилището, което не е малко, но ти не го считаш за нищо и си личи дори и от последният ти пост.

# 1 750
  • France
...Така. Ти ако си ми жена, след това казаното, автоматично губиш правото да влизаш в колата ми, когато и да е. Автобус/влак и се спасявай. Такси. Будила ме е сутринта рано - закъснява; ставам, паля, карам - стига навреме. ОК, как беше - "Всичко мое е мое, всичко негово е общо". Колко удобно.
По твоята логика, понеже жена ти те приютява - ти трябва да ù плащаш наем. Я пак се замисли Simple Smile Една кола, чийто собственик я е купил по свой избор и чийто име е в талона, е длъжен да поема вноската и поддръжката. Това са лично негови разходи, свързани с това притежание. Забележи, не сложих горивото вътре. Simple Smile

# 1 751
  • Далечният изток
Тоя ѝ взе 50 лева за ток?!
Аз се отказвам...

Пич, ти нали се хвалиш с 5-цифрена заплата бе? Верно ли ѝ искаш 50 лева за ток?
Ще повърна, честно. Много е гнусно вече...

# 1 752
  • София
Тук коя е държанка? 😍

# 1 753
  • Out of the Mix
Сметки, сметки, смекти до откат, ужас. MoneyScream

Давай екселската таблица. Joy

Любове, аз любов не виждам. Joy

Личните разходи не са част от "общия семеен бюджет".

Семейният бюджет покрива режийните по жилищните нужди, храна, битови нужди, като база и основа.

Почивки и други разходи по живота се коментират, докато се намери баланс кое откъде и какво да излиза.

Няма значение в чие жилище и къде се живее, плащат се сметки, пълни се хладилник, някаква поддръжка, където и да е.

Тоя ми прилича на един имаше Годзо, Годзила ли къв беше.

# 1 754
Колата в която се возят и двамата не се ли счита за семейна кола.

Ай са, ще повръщаш, че жената платила част от сметката. Нали ползва ток, вода, не е дете, да и ги плаща баща и.
Ще речеш, че тука никоя не плаща сметки, на всички  само мъжете им плащат режийните.

Общи условия

Активация на акаунт