Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 17 779
  • 930
  •   1
Отговори
# 750
Кой знае какво прозаична причина има за тази драма, що му се връзвате на автора с тия възвишени чувства, жертви, мелодрами, психоанализа, ултиматуми. Жената вече сигурно си е отдъхнала от контролиращ и вечен мрънкач, на когото целия свят му е крив и виновен.
Ти явно си толкова силно наранявана от мъж че всички вече по презумпция са ти черни, контролиращи и лоши. Забелязвам го като тенденция в постовете ти, както и на още няколко участнички. Допусни че има и добри души, вкарай малко обективност. Все едно като бях малък и получих разочарования от жени, сега да ги мразя. Допускаме че може да има добро. Както и аз допуснах, че липсата на приятели може да е поради други причини, а не поради неин проблем. Е, бъркал съм. Опит. Опит. Пак опит. За другия път - ще знам. Въпреки че обичам да съм безгрешен, правя грешки, признавам си го, взимам бележка, продължавам напред.

# 751
Липсата на приятели може да има съвсем други причини по принцип. Аз нямам много и като цяло обичам да съм сама и мога и абсолютно сама да си живея. Ама не правя скандали всеки ден, даже не правя по принцип, само срещу държавната бюрокрация и администрация, че там по друг начин не стават понякога нещата.

# 752
Допусни че има и добри души, вкарай малко обективност. Все едно като бях малък и получих разочарования от жени, сега да ги мразя.

Ти може да си добър и даже към нея да си бил прекалено добър в началото, но пак едновременно с това да си мрънкач. Ами представи си сега, че тя си е затворила очите за обстоятелствеността и мрънкачеството само защото си правил каквото ти каже и си се местил където ти каже и като цяло си давал вид на мъж под чехъл? Ти казваш, че местене в друг град не е влизало в условията на връзката, на които си се съгласявал - това добре. Обаче от нейна гледна точка да тропваш ти с крак и да се бунтуваш не влиза в условията на връзката, на които тя се е съгласявала. Не мисля, че има връщане назад за вас, дано да не се поддадеш на натиска да се събирате.

# 753
@actual, говориш за "признаване на грешки", но досега в нито един твой пост не се среща такова нещо. Напротив - постоянно се изтъкваш, колко си добър, колко си разбиращ, колко си щедър, отстъпчив и безброй подобни. Единствено обвиняваш съпругата ти (+ цялата рода и майка й) за проблемите между Вас.
Не си толкова безгрешен и такава жертва каквато се изкарваш, ако жена ти се включи с тема тук със сигурност ще има какво да разкаже за теб...

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 11:58 от MissBabyJane

# 754
Авторе, жена ти е крайно неуверена в себе си благодарение на контрола на майка и върху нея и пасивността на баща и. Освен това има силен страх от изоставяне. От там и проблема с твоето отсъствие през уикендите. Нещата, които ти е наговорила , всъщност крещят " Аз се чувствам изоставена отново". По твои думи баща и, абдикирайки от ролята си, емоционално я е изоставил и макар и физически да е там, тя не усеща сигурността, която бащината фигура по принцип дава на едно момиченце. Всеки път, когато ти тръгнеш за град 1, тя подсъзнателно вижда в теб баща си и как реагира ? Като майка си. Освен това, както по-горе някой посочи, тя е между чука и наковалнята, защото не може да отстои себе си нито пред теб, нито пред майка си и от две места и се казва да прави каквото и кажат. Това всичкото не я оневинява, а донякъде обяснява поведението и.

Другото нещо - с ултиматуми няма да стане. Вие като семейство, трябва да търсите допирната точка, а не да си поставяте условия. В град 1 тя ще бъде същия човек, който е в град 2 и нещата между вас няма да се оправят само заради локацията ви. На фона всичките ви проблеми, ултиматум да се върне в град 1 и то след други ултиматуми и условия," Ще дойда в град 2, ако се прибирам нон стоп в град 1", звучи сякаш на теб град 1 ти е по-важен от нея и си готов да жертваш брака ви заради едното местоположение. Ако на теб действително да живееш в град 1 ти е приоритет номер 1 в тези отношения, то ти тази жена не я обичаш. С тоя зор и хиляда условия да живееш в град 1 на всяка цена една истински уверена в себе си жена щеше отдавна да си я загубил. И не, не заради град 1 сам по себе си, а защото го поставяш пред нея по важност или поне така изглежда.

Или сядате и изговаряте кой какво го дразни в другия и правите план кой какво да промени в себе си, или се разделяте.

# 755
  • Далечният изток
Само една жена познавам, която съм чувала няколко пъти да казва колко е добра, как само помага на хората, пък нея само я използват и т. н. Сигурно се сещате, че жената е с много тежко личностно разстройство... Нито е добра, нито на някого е помогнала някога, та само тя такава се вижда.
Авторът още от първия си пост ми напомни на нея с хвалбите си.

# 756
Аз съм срещала няколко човека, които открито твърдят и заявяват колко са добри - ами след време се останови, че не са добри изобщо - напротив бих казала, че са ужасни. Grinning Та след такива, винаги си имам многоооо на ум, когато някой започне да обяснява колко е добър и свестен.

# 757
  • София
Няма добри и лоши хора, има различни такива. Светоусещането им е различно и от там ми напомнят за поговорката - два остри камъка брашно не мелят.
Няма нужда от романи, различни са. Със сигурност и авторът не е само бял и добър, кой знае и колко дразнещи неща има в него, които според съпругата му са огромен компромис от нейна страна, ние няма как да знаем, а не е и важно. Идеални хора няма, затова силно препоръчвам на автора да действа като при Шрек - не е важно да си красив, а да намериш същия като себе си (цитирам по памет).

# 758
Е как да няма добри и лоши хора? хахаха

# 759
@actual, говориш за "признаване на грешки", но досега в нито един твой пост не се среща такова нещо. Напротив - постоянно се изтъкваш, колко си добър, колко си разбиращ, колко си щедър, отстъпчив и безброй подобни.

Е той само това отчита като грешка - че е бил прекалено добър и са му се качили на главата Smile

@actual, според мен трябва да се замислиш, че макар и луди, жена ти и майка й може да са имали право за някои неща. Замисли се дейсвтително ли е било невъзможно да направиш апартамента по-топъл, действително ли е било невъзможно да оправиш навреме шкафчето...веднъж като са те регистрирали в главите си като муден, може просто да са решили, че момичето ще си има вземане-даване с теб само ако изпълняваш всичко, което те кажат. В евентуална нова връзка внимавай да не се получи същото.

А, и освен това не забравяй, че има много добри хора, с които обаче съжителството е страшно досадно и връзките им все се провалят и има много зли хора, които пък имат много щастлив брак. Няма значение колко много си дал, ако си го дал на неправилния човек.

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 12:15 от Delta_12

# 760
Шкафчето, та шкафчето. И цвета на боята, и вида на лепилото за плочки. Наистина ли смятате, е ако те двамата се обичат, това ще е причината тя да го нарича с такива думи, да бие шамари и да иска развод?
Нещо й е кипнало, ама автора не казва какво. Може пък и някоя приятелка от оригиналния град да е намесена, за да има такива нервни изблици. Аз пак да питам, тя защо не ходи с автора в оригиналния град, където живеят и нейните родители? Той ли не я взима, за да има лично време и пространство всяка седмица с приятели и приятелки?

# 761
Шкафчето, та шкафчето. И цвета на боята, и вида на лепилото за плочки. Наистина ли смятате, е ако те двамата се обичат, това ще е причината тя да го нарича с такива думи, да бие шамари и да иска развод?

Нещо й е кипнало, ама автора не казва какво.

Не е това причината, но понеже това са конкретни примери, които той даде и които според него са нейни неоснователни избухвания, започнахме по тях да гадаем за цялостната динамика на отношенията им и какво точно  може да й е кипнало. На мен би ми кипнало например, ако ми навират непрекъснато определен апартамент като задължителен за семейно жилище, но този апартамент е студен, неотремонтиран, тепърва някога ще се оправя и има желязно оправдание защо е стоял така години наред - защото бившата приятелка е била без работа и парите за ремонт са отивали към нея. Е, бих била изнервена от ситуацията, признавам си, особено ако ми се струва, че с темповете на обмисляне на мъжа ми, ремонтът никога няма да се състои.

# 762

Нещо й е кипнало, ама автора не казва какво.

Не е това причината, но понеже това са конкретни примери, които той даде и които според него са нейни неоснователни избухвания, започнахме по тях да гадаем за цялостната динамика на отношенията им и какво точно  може да й е кипнало. На мен би ми кипнало например, ако ми навират непрекъснато определен апартамент като задължителен за семейно жилище, но този апартамент е студен, неотремонтиран, тепърва някога ще се оправя и има желязно оправдание защо е стоял така години наред - защото бившата приятелка е била без работа и парите за ремонт са отивали към нея. Е, бих била изнервена от ситуацията, признавам си, особено ако ми се струва, че с темповете на обмисляне на мъжа ми, ремонтът никога няма да се състои.

Да, чака някоя да си вложи парите в неговото жилище, дотогава ще стои неремонтирано.. По всичко излиза, че в оригиналния град не е живяла в жилището му, той сигурно също в някое "безплатно" е живял, че нали споменаваше. Ама иначе я питал за съвети за "дизайна" на жилището му. Смях голям, че и претенции има за даване на акъл за ремонти и за плочки на хора, които явно си имат повече опит и са далеч по-експедитивни от него.

# 763
Да, със сигурност не са проблема - шкафчетата, че е пил пил едно питие с приятели или че не е сложил чувал в кофата за боклук. Просто той така ги вижда нещата, защото в неговите е жертва и безгрешен.
За това казах и че ако тя пусне тема тук, сигурно ще ни изпадат зъбите. Grinning

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 13:12 от MissBabyJane

# 764
Ми ако спре драмата - ОК. Обаче аз поставих ултиматум, тъй като ми звъняха от нейното семейство хора. Ако иска да се съберем - идва в Град 1. Аз знам, че това няма да стане - язък за любовта, продължавам напред, бейби!
Ми жена ти ти казва, че иска развод и те заплашва с убийство... Даже не знам този ултиматум за какво е. Все едно шефът да ти каже за нищо не ставаш, уволнявам те, а ти да му обясняваш, че ако ти вдигне заплатата ще останеш.
Още повече, че жена ти е бясна и определено не би се съгласила да се съберете с цената на кариерата и апартамента й. В смисъл тя и без да е била бясна не е искала, a сега като е бясна и иска развод, ти й поставяш ултиматум.
И двамата имате вина в тази връзка. Жена ти може да е лабилна, истерична, егоистична, но и ти да отидеш и да почнеш да къртиш с приятели точно сега, защото искаш да й покажеш как се прави ремонт, е пълно неуважение към нея.
Ако съм аз на мястото на жена ти, меля с години, че жилището ти не ми харесва, но когато аз взема друго жилище да му правя ремонт, ти точно тогава започнеш да ремонтираш твоето - определено бих решила, че си чакал съвместно да ремонтираме твоето и сега ми правиш напук.
Вие сте си лика-прилика. Тя е по-шумна, а ти си пасивно-агресивен. Цялото ти държание, постъпки, действия крещят "ей сега ще ви покажа аз на цялата ви рода откъде изгрява слънцето, боклуци такива".

Общи условия

Активация на акаунт