Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 19 160
  • 1 034
  •   3
Отговори
# 540
  • Пловдив
То, по селските болници, в които и лекари, няма, се ходи за специализация, по сърдечна и неврохирургия, които траят по 5-6 години. Пиша това, защото авторът може и да е прав, момата просто иска да остане да живее там, а това за стажа, и как свекърите после ще ходят там, пък те ще се приберат в оригиналния град, да е претекст. Иначе защо не иска да ходи с него в родния си град, където са нейните родители, от което уж толкова много се влияе.
Просто ми е чудно тоя професия, за която ти трябват 5-6 години стаж в малък град

Може пък за кмет да са я избрали...
Стара Загора и Плевен, които не са кой знае колко големи градове си имат медицински университети. И там се специализира какво ли не.

# 541
  • Далечният изток
Да де, ама той го определи като "село".
Апартамент на село не му трябвал, нещо такова каза.

# 542
  • Пловдив
То Плевен като си се замислиш..... за някой, който идва от Бургас, Варна например.....

# 543
Стара Загора и Плевен, които не са кой знае колко големи градове си имат медицински университети. И там се специализира какво ли не.
Не са тези градове - момата е учила в Град 3 (може да са тези 2) и се е връщала всяка седмица в град 1.
Ако е докторка, стават примерно: Градове: 1 Монтана (37хил.), 2. Видин (35 хил) и 3. Плевен (92 х) или
1. Шумен (71 х), 2. Велико Търново (58 х) и пак Плевен, или 1. Габрово (58), 2. Ловеч (28) и т.н.
Има много варианти.
Мисля си, че сегашният им град е по-малък по население, но е по-туристически, защото авторът е склонен да ходи по 10-15 дена.
Професия на жената освен вече казаните лекар и юрист, има и други възможни професии - военен, МВР, държавни и общински власти (за Василиса - без кмет, те не могат да излизат в майчинство, след 6 месеца болнични, се обявяват избори).

# 544
  • Пловдив
Не е София, и според мен не са Пловдив, Варна и Бургас.

# 545
  • Далечният изток
Няма особено значение кой точно е градът след последните подробности за шамарите.
Абе в крайна сметка както винаги сме казвали - форумът е сила и ще отвори очите на автора за нещата, на които не е отдавал особено значение досега.
Той си мислеше, че тъщата е врагът, но сега дано осъзнае, че малката булка съвсем не е толкова невинна, инфантилна и наивна, колкото ни беше представена и каквато идеализирана я вижда мъжът ѝ. Ами си е един завършен насилник - физически, психически и емоционално.

# 546
Не е София, и според мен не са Пловдив, Варна и Бургас.
+1
Махам и другите над сто хилядни града - Русе и Стара Загора (авторът щеше да се похвали).
Следващият по население е Сливен (82 000) и един от главните заподозрени за оригинален град. Основните улики са, че тъстовете имат повече свободни дни (напр. работят по график, дежурства, 12 или 24 ч.смени) и ще се пенсионират след 3-4 години. А те имат и по-малко дете, вероятно са към 50-те, демек ранно пенсиониране 1-ва категория труд. Чувала съм, че в Сливен има голям гарнизон и не на последно място при пенсиониране им дават много (май 20) заплати.

Може и жената да е военна. И ако фамилията не е масова, затова тъщата е била против смяна на фамилия - като се представи жената да се знае чия дъщеря е. Освен това през тези 4-5 г. в другия град не се изключва раждане на деца, което предполага спокойно излизане по майчинство, което пак клони към държавна работа.

И аз да кажа - има ли 1 шамар и останеш ли в тази връзка, никога не е последен. А насилието се увеличава във всички форми психическо, емоционално и физическо. При насилие, най-доброто решение за всички е незабавен развод и всеки по пътя си.
И авторът прави много грешки и трябва да работи над себе си, за да има щастливо семейство с друга жена.

# 547
  • София
Ама някой наистина ли повярва на последната сламка на 1883-та страница. Grinning
Само физическо насилие би спасило някого от неприязънта на целия форум към малката душичка и еснафския манталитет.

# 548
Авторе, прочетох цялата тема и всички твои мнения. Преди да прочета поста, в който пишеш за ударения от жена ти шамар, щях да ти напиша, ако държиш на отношенията с нея, да се опиташ да спасиш брака си, но след прочетеното за шамара – не мисля, че има какво да бъде спасявано. Ти ще прецениш дали си струва, ние не сме в твоите обувки. Но има ли един шамар, най-вероятно ще има и втори; има ли вербално и психическо насилие – най-вероятно то също ще продължи.

От написаното от теб оставам с впечатлението, че не си щастлив в този брак – защото правиш прекалено много компромиси със собствените си принципи и убеждения.

Мисля, че и жена ти не е щастлива в брака ви – защото още е незряла, не е свикнала да поставя граници в отношенията с родителското си семейство, опитва се да угоди едновременно и на родителите си и на тебе – на тях, защото се чувства задължена поради факта, че са я отгледали и изучили; а на тебе – защото си й съпруг, но не й се получава. Иска й се да има семейство, но все още не скъсала пъпната връв с родителите си. А още в Стария завет е казано: „И ще остави човек баща си и майка си, ще се прилепи към жена си и ще бъдат двамата една плът" (Бит. 2:24). Това се отнася и за мъжа, и за жената. Смятам, че поне емоционална и психическа независимост от родителите трябва да има, за да се изгради собствено пълноценно семейство.

А тя е виждала и негативни модели в родителското си семейство.

Щастливият човек не удря шамари, намира адекватни начини да заяви себе си и желанията си. Бракът не е война и борба за надмощие.

Бих ви препоръчала да потърсите семеен терапевт – може да ви помогне, ако мислите, че си струва да продължавате заедно.

Ако пък решите да се разделите – постарайте се да е максимално щадящо и за двама ви, не се нападайте взаимно, не се обвинявайте, не си вадете „кирливите ризи" пред съда. На всеки се случва да сгреши в избора на партньор, няма да сте единствените разведени. Ако не сте сигурни един в друг, не бързайте да създавате деца. По-лесно и безболезнено е да се разведете без деца.

Желая ти успех!

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 01:10 от Radilena

# 549
Ти ЗАЩО счупи чинията, бе?!?
ЗАЩО, ПИТАМ ЗАЩО  !?
Чинията!!!
Праас, шамар.
...
Нещо не ми се вярва.

# 550
Ти ЗАЩО счупи чинията, бе?!?
ЗАЩО, ПИТАМ ЗАЩО  !?
Чинията!!!
Праас, шамар.
...
Нещо не ми се вярва.

Веднъж съм общувала полу-служебно с мъж, жертва на домашно насилие. Поведението, самочувствието, изразните средства, изложението на събитията - нищо общо с автора на темата.
Наистина го сложи, за да посгъсти боичките, че темата хич не тръгна в желаната от него посока.

# 551
Всичко е възможно, все пак тук говорим за хора, които не е като да нямат комплекси. Може изобщо и да на са привлекателни (нямам предвид тук грозни или красиви, слаби или дебели), има си хора, които отблъскват. И може да са се оженили, да не се водят "дефектни".

# 552
Аз пък вярвам, че се е случило това с шамара. Истината понякога звучи много нелогично отстрани, но това не я прави по-малко истина. По-скоро ми е странно, че толкова време отделихме на тъщата и дори заглавието е за нея, а по всичко личи, че проблемът е конкретно със съпругата и той това толкова време не го е осъзнал. Чак имаше в първия му пост луди теории, че я е страх от майка й и че е била сигурно бита като дете. Време му е да погледне малко по-трезво на нещата и да види, че проблемът си е изцяло в техните отношения.

# 553
И аз не виждам защо да не е възможно. То като цяло насилието е нелогично. Неизхвърлен боклук, счупена чиния, пресолена манджа, закъснение от работа с 10 мин. Може авторът да не приема това за толкова важно, жена му е истерична и го е зашлевила... Той е решил, че тъщата я наговаря и я прави агресивна, иначе ако тя нямаше комуникация с нея щеше да е бяла и добра, затова и не го споменава.

# 554
Писала съм тук преди години за моя приятелка, която беше пребита от гаджето си. Двамата са се били напили, скарали се за нещо дребно и тя налетяла да го бие. И беше попаднала в спешното. Стават такива неща, не знам защо ви се виждат невероятни. И са непростими, и за мъжа, и за жената, ако прибягват до насилие.

Авторе, тази твоя невинна съпруга, подведена от майка си, не ми харесваше още когато ти беше опявала и ти беше вдигала кръвното да дадеш, та да дадеш колата на Оня сервиз. Честно, не харесвам такива хора, аз писах там в коментара си на кого ми прилича такова поведение.
Не, това не е поведение на незрял човек, в никакъв случай, нито на човек, който може да бъде превъзпитан. Това е поведение на човек, който иска неговата и само неговата дума да се чува. И затова може да се държи към мъж на 30+ години, както няма да се държиш и с 5-годишен, да го овиква, да му говори напълно непростими обиди ("ако беше истински мъж", моля ви се!) и вече капакът - да му зашлеви шамар, няма значение за дребно или едро нещо.
Много е хубаво, че тази жена иска да се развива, ето, стаж кара, това буди уважение. Но с този характерец не е подарък, определено. Майка й няма нищо общо с нито една от тези изцепки.

Мисли, авторе. Ти си знаеш най-добре.

Общи условия

Активация на акаунт