Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 19 105
  • 1 032
  •   6
Отговори
# 555
Пропуснала съм, че авторът е ял шамари. Не знам защо при това положение темата е за тъщата. Проблемът му не е с тъщата, а с агресивната му жена. Вероятно, защото е жена и физически по-слаба той не си дава сметка, че всъщност е жертва на насилие. И психическо и физическо.
На негово място бих си излязла от тази отровна и опасна среда.

# 556
  • София
Напълно е възможно е да жертва на насилие. Още от първия пост, с тези обяснения "ама аз да си кажа, че всъщност съм прав" прозира нещо такова.
Някои хора вероятно никога няма да разберат какво е да се отървеш от насилник и след това да се отървеш от ролята на жертвата. Вечното желание да се оправдаваш и доказваш е направо като наркотик!
Слава Богу, аз достигнах следващия етап и вече много ясно разбирам какво ми говореха всички /и тук/, че аз не съм била наред в онзи момент. Просто като си в играта, я играеш до безкрай.

# 557
Някои хора вероятно никога няма да разберат какво е да се отървеш от насилник и след това да се отървеш от ролята на жертвата. Вечното желание да се оправдаваш и доказваш е направо като наркотик!

Така си е. Той обясни, че е развил това поведение - да е обстоятелствен и да се обяснява за всичко - покрай връзката си с нея. На фона на такива притеснителни сигнали, месенето на тъщата трябва да му е последният проблем. Да не говорим, че той напълно пропуска да помисли върху това, че момичето може просто да ПРИЛИЧА по характер на майка си и проблемът да не е колко пъти се чуват, а това, че и двете са кривотии чисто генетично.

# 558
Благодаря за последните няколко страници мнения. Последните 3-4 дни имаме пълна хармония, не знам защо и как. Силно приемам мненията да намаля обстоятелствеността, обяснението и малко по-лаконично да се държа. Възможно е хармонията напоследък да е породена от леки корекции в моето поведение. Които пак са благодарение на мнения от тук, които са ме накарали да се замисля. Няма да се оставя да бъда подведен, тя това го знае. Ако ще се правят някакви пъклени планове, няма да се получат и по-добре е да се откаже от сега, вместо след време. Това съм го дал да се разбере, надявам се да се разбере. Дори малко по-голямо да ми е търпението, пак си го имам и се изчерпва.

# 559
Жена ти е видяла , че си раздразнен и е решила да се сниши, но тя до сега си е показвала характера така, че това е временно. Това , което описваш са токсични отношения.  Сега те придърпва , след което пак ще почне да те обижда и унижава.
Когато е мила с теб в мозъка ти се отделят хормони окситоцин (хормон на привързването) и допамин ( на щастието).
Ти се привързваш и се чувстваш добре. Тези хормони действат като наркотици.  После при лошото отношение те падат рязко и ти си в дупка и желаеш пак добро отношение.  Получаваш го и хормоните пак скачат и ти захапваш с облекчение , че връзката  не е приключила, като удавник за сламка си.
Това са токсични отношения. Има много инфо е интернет. Човек трудно се откъсва от тях . Иска се воля.

# 560
  • Далечният изток
Тя е токсична. Няма две мнения по въпроса, всички насилници са такива.
Според мен чете тук и се е познала.

# 561
Марси го е описала отлично. Връзката с токсичен човек може да е силно пристрастяваща. Като паяци си плетат мрежите и омотават жертвите. Ти си се усетил донякъде, че нещо не е наред, но неправилно си сложил вината върху тъщата. Токсичния и невъзможен човек заради когото отношенията ви не вървят е жена ти.
Успех и дано не агонизираш твърде дълго.

# 562
  • Пловдив
А аз намирам него за токсичен. И че той е проблема.

# 563
Жена ти е видяла , че си раздразнен и е решила да се сниши, но тя до сега си е показвала характера така, че това е временно. Това , което описваш са токсични отношения.  Сега те придърпва , след което пак ще почне да те обижда и унижава.
Когато е мила с теб в мозъка ти се отделят хормони окситоцин (хормон на привързването) и допамин ( на щастието).
Ти се привързваш и се чувстваш добре. Тези хормони действат като наркотици.  После при лошото отношение те падат рязко и ти си в дупка и желаеш пак добро отношение.  Получаваш го и хормоните пак скачат и ти захапваш с облекчение , че връзката  не е приключила, като удавник за сламка си.
Това са токсични отношения. Има много инфо е интернет. Човек трудно се откъсва от тях . Иска се воля.
Да, напълно е възможно. И в един момент да има гръм. Ще следя по-внимателно, няма да допусна това. Щом съм се усетил, значи съм на прав път.

Не е изключено. Но мисля, че няма време.

# 564
А аз намирам него за токсичен. И че той е проблема.
И аз.

# 565
Мъж, който обвинява жена си, че не плаща единствено неговата лична ипотека, не е жертва.

# 566
Мъж, който обвинява жена си, че не плаща единствено неговата лична ипотека, не е жертва.

И за да се изкара като още по-голяма жертва вкара и шамарите.
Ако толкова обичаше жена си щеше да си продаде имота и да си купят нещо общо за двамата.
Ама не, той си има имот, че и се ядосва защо майката на жена му иска тя да е единствен собственик на апартамент
С такъв мъж какво друго да искаш.
Че и фасони правил защо жена му не иска да плаща неговата лична ипотека.
Сега разбирам защо му е забила един шамар (ако въобще е вярно, а не измислено за по-драматичен ефект).

# 567

И аз мисля така.

# 568
Авторе, ти в какво семейство си расъл?

Родители в добри отношения, които са били грижовни с теб? Тогава не разпознаваш какво ти се случва в момента. Усещаш и виждаш , че не нормално, чувстваш се зле, но не разпознаваш ситуацията, защото просто не знаеш , че съществуват такъв тип взаимоотношения.

Или е имало една или друга форма на насилие в семейството ти? В сегашната ситуация не се чувстваш добре, но не я смяташ за ненормална.

# 569
Още в първия пост авторът надълго обяснява, че има властна майка, която иска да командва. Авторът дълго се е борил и според него е успял. Но освен че й споделя всеки детайл от семейния живот, чака нейното одобрение. Ей тако тънко подхвърля "като казах на мама, тя се учуди", мама мисли така.

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 15:06 от biborana

Общи условия

Активация на акаунт