Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 17 754
  • 930
  •   1
Отговори
# 765
Ако някой крещи и си позволява да заплашва с грозни думи и обиди, връзката с него не заслужава да бъде спасявана. У нас така не говорим и на котката. Това е непоправим недостатък при възрастен човек.

Авторът е плах и пали трудно, но дори и такива хора имат право да живеят спокойно, а има и възможност да си намери все някой, който да не е толкова истеричен.
Забелязва се доста голям дисонанс при претенциите му по отношение на партньора и характеристиките на жените, които си избира - предишната седи по цял ден на компа, тази не се владее. Вероятно подбира значително по-млади от него,  с идеята за някакъв въображаем "мъжки" статус в семейството, на който обаче все не може да намери баланса. Това е проблем, който ще трябва да реши при следваща връзка.

# 766
Ако съм аз на мястото на жена ти, меля с години, че жилището ти не ми харесва, но когато аз взема друго жилище да му правя ремонт, ти точно тогава започнеш да ремонтираш твоето - определено бих решила, че си чакал съвместно да ремонтираме твоето и сега ми правиш напук.

И аз бих се ядосала много, ако години наред ремонтът е бил уж невъзможен, а когато сме в съвсем друго жилище изведнъж за един уикенд се изкъртва целия свят. Точно изглежда все едно й прави напук и подклажда започналата война на име "коя от враждуващите страни е по-компетентна в ремонтите".

# 767
Вместо да си мерят някои други неща, те си мерят ремонтите .

# 768
Iris, съгласна съм напълно с всичко. Аз също не мога да си представя да крещя на мъжа си умри, куче, ако ще... не знам какво трябва да направи. Какъвто и да е авторът - муден, нерешителен, протакащ, контролиращ, правещ напук, в крайна сметка тези клетви и закани са свръхпростотия и злоба. Жената е млада, още нищо не делят, нито е загубила пари, нито време, нито е останала самотна майка. Не харесва мъжа си, не понася кусурите му, приема, че е направила грешка и продължава напред. Такава истеричност няма обяснение, освен ако авторът не скрива много важни подробности.

# 769
  • Пловдив
Цитат
Такава истеричност няма обяснение, освен ако авторът не скрива много важни подробности.

Защо да няма обяснение? Както има обясние защо един мъж е такъв и такъв , така и има защо ТЯ е такава истерична.И не е задължително причината да е него ..........просто си е проклета.Сега може да се оправдае с детските си травми , семейни модели , нещастна предишна връзка , Меркурии, зодии  и още и още .........

# 770
  • Далечният изток
Това ясно. Не стана ясно как докато си гукат, че той е приключил с къртенето и ще се черпят с приятели, тя млъква, а в следващия момент му звъни със заплахи, обиди и клетви. Това не се връзва. Освен ако наистина не е нещо психично болна...

# 771
Ако съм аз на мястото на жена ти, меля с години, че жилището ти не ми харесва, но когато аз взема друго жилище да му правя ремонт, ти точно тогава започнеш да ремонтираш твоето - определено бих решила, че си чакал съвместно да ремонтираме твоето и сега ми правиш напук.

И аз бих се ядосала много, ако години наред ремонтът е бил уж невъзможен, а когато сме в съвсем друго жилище изведнъж за един уикенд се изкъртва целия свят. Точно изглежда все едно й прави напук и подклажда започналата война на име "коя от враждуващите страни е по-компетентна в ремонтите".

Така е, това е доста интересен момент.

# 772
Това ясно. Не стана ясно как докато си гукат, че той е приключил с къртенето и ще се черпят с приятели, тя млъква, а в следващия момент му звъни със заплахи, обиди и клетви. Това не се връзва. Освен ако наистина не е нещо психично болна...

Нищо и няма. Набрала се е при мисълта как авторът се черпи с приятелите, може и на майка си да се е обадила и да се е донасъскала. Просто си е проклета, а авторът не я е поставил още отначало на място, в смисъл не с грубост, но като даде ясно да се разбаре, че не търпи обиди. Чувствам се некомфортно само при мисълта да нарека мъжа ми с лоша дума и да му изкрещя и съм доста сигурна,  че ще ми е за пръв и последен път. Но има хора, които ги преглъщат тия неща - ето и авторът, жена му не за пръв път го навиква, даже го удря.
 Всъщност има доста жени, които се, как да го кажа, гордеят с проклетията си и смятат, че мъжът не трябва да го взема под внимание, такива са си, и такива трябва да ги обичкат. Може и оттам авторът да е изтърпял и той това отношение, но то е в пълен разрез с претенциите му за ролята на "мъж" в къщи. За мен такива отношения са също архаични и проблемни, нормалното е да сте двама човека, свързани с любов и взаимно уважение, а не да се опитвате зорлем да се напъхате в някакви мъжко-женски роли, понеже сте големи традиционалисти.

Както и да е, пожелавам на автора следващия път да си намери спокойна, уравновесена жена, която ще иска да живее в неговия град и заедно ще лепят тапети, а след това ще пият бира с приятелите, които са дошли да им помогнат.
Може би трябва да вдигнеш малко възрастовия диапазон по близо до твоите години, и да се огледаш за жена, която все пак има някакъв опит в съвместното съжителство, което да компенсира твоята липса на такъв, за сметка на фантазиите ти кое и как ти се ще да бъде.

# 773
  • Куциндрел
Авторът се разписа тук, бързо отиде до развод, остава и бг-мамма да си вземе за женя. Такава дето всичко на него ще дава и кино ще го черпи, ще стои с развалено шкафче, за да не му чупи мъжкия хатър, ще му дава и пари да се черпи всеки уикенд с приятелите.

# 774
Авторът се разписа тук, бързо отиде до развод, остава и бг-мамма да си вземе за женя. Такава дето всичко на него ще дава и кино ще го черпи, ще стои с развалено шкафче, за да не му чупи мъжкия хатър, ще му дава и пари да се черпи всеки уикенд с приятелите.

Хаха, този пост ме развесели истински. Но е така, нещо много бързо превключи от - обичам съпругата си но тъщата пречи на развод с невменяемата, която го малтретира... Grinning Grinning Grinning

# 775
...
Вероятно подбира значително по-млади от него,  с идеята за някакъв въображаем "мъжки" статус в семейството, на който обаче все не може да намери баланса. Това е проблем, който ще трябва да реши при следваща връзка.
Ами, просто такива намирам. Не е нещо нарочно. Опитите ми показват какви грешки съм направил, аз не казвам, че съм безгрешен. Само казвам, че съм добър. И това го казвам след като мои познати и приятели са ми го казали. Пример - преди малко на кума брат му: толкова добър човек, а така да му се карат - не заслужава.

# 776
  • Пловдив
Цитат
Ами, просто такива намирам. Не е нещо нарочно. Опитите ми показват какви грешки съм направил, аз не казвам, че съм безгрешен. Само казвам, че съм добър. И това го казвам след като мои познати и приятели са ми го казали. Пример - преди малко на кума брат му: толкова добър човек, а така да му се карат - не заслужава.

Стига , стига вече. Ти си знаеш какво си , няма нужда да убеждаваш непознати хора. Както сам видя , който може те разбира , който не може ....толкова му са възможностите. Сега си изживей мъката от провала , реви си , тръшкай се , мисли си какво е можело и какво не е можело. Лека полека започни да се събираш и се надявай другият път да се получи. Дали ще и дадеш шанс или не , избора си е изцяло твой. Дали ще се получи или не , никой не знае ........ама пък това е част от живота .Падаме , ставаме , търкаме коленете , пием уискита и все пак продължаваме някак си.

PS. Таралежите са странни птици… Докато не ги ритнеш, не излитат…” Не знам кой е прозрял тази велика истина, но е ужасно прав. Аз съм таралеж. И отдавна си мечтаех да полетя. Все небето ми беше в мечтите. Е… Ритнаха ме… Полетях малко… Обаче никой не ме беше предупредил как боли приземяването. Сега имам фрактура на щастието, три счупени прешлена на доверието, а обичта ми е на командно дишане. Ама нали летях......... .......та нали летя , каквото си могъл направил си. Плащаш цената и напред.

# 777
Какво значи "такива намирам", това да не са обувки или ябълки, жени са все пак.

# 778
...
Вероятно подбира значително по-млади от него,  с идеята за някакъв въображаем "мъжки" статус в семейството, на който обаче все не може да намери баланса. Това е проблем, който ще трябва да реши при следваща връзка.

Вие всъщност как се запознахте? В сайтовете за запознанства би трябвало да има възрастов диапазон, който се задава, така че явно не е там. Как се пресякоха въобще пътищата ви?

Нали знаеш, че "добър човек по принцип" и "добър човек за връзка" са две коренно различни неща? На приятелите може да им се вижда, че няма как да се появи нещо, за което да ти се скарат, а то истината да е друга. Не бих взимала под внимание такива реплики, когато се оценявам като поведение.

# 779
Какво значи "такива намирам", това да не са обувки или ябълки, жени са все пак.
Точно това казвам. Не ги избирам по каталог. Намирам, гооврим си, допадаме си и така нататък...

Как се запознахме - по ФБ. Пратих, прие, писах, вечеря (среща). Не, не плати тя. И така нататък. Приятно беше.

Общи условия

Активация на акаунт