Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 17 644
  • 930
  •   2
Отговори
# 780
Вдигни възрастовия диапазон с 10 години. На 25 години от други неща се вълнуват хората.

# 781
...
Вероятно подбира значително по-млади от него,  с идеята за някакъв въображаем "мъжки" статус в семейството, на който обаче все не може да намери баланса. Това е проблем, който ще трябва да реши при следваща връзка.
Ами, просто такива намирам. Не е нещо нарочно. Опитите ми показват какви грешки съм направил, аз не казвам, че съм безгрешен. Само казвам, че съм добър. И това го казвам след като мои познати и приятели са ми го казали. Пример - преди малко на кума брат му: толкова добър човек, а така да му се карат - не заслужава.

О моля те, спри да се изкарваш на толкова добър и такава жертва. Просто изглежда жалко в един момент.
Плюс това на кума брат му не знае какъв си у дома, та да те жали толкова.

# 782
Как се запознахме - по ФБ. Пратих, прие, писах, вечеря (среща). Не, не плати тя. И така нататък. Приятно беше.

Е по снимките все трябва да си е личало, че е доста по-млада от целевата ти група. Или ако не си е, то поне по първите чатове се е разбрало. Търсиш си уж един тип, пък си привлечен от външния вид на съвсем друг тип... Едно положително нещо има в цялата история - и двамата имате достатъчно време пред себе си да преодолеете раздялата и да си намерите подходящите половинки. Направи си ремонта, този път нямаш извинение да не го направиш. Тъкмо ще има над какво да се концентрираш, вместо да изпадаш в депресия.

# 783
  • София
...
Вероятно подбира значително по-млади от него,  с идеята за някакъв въображаем "мъжки" статус в семейството, на който обаче все не може да намери баланса. Това е проблем, който ще трябва да реши при следваща връзка.
Ами, просто такива намирам. Не е нещо нарочно. Опитите ми показват какви грешки съм направил, аз не казвам, че съм безгрешен. Само казвам, че съм добър. И това го казвам след като мои познати и приятели са ми го казали. Пример - преди малко на кума брат му: толкова добър човек, а така да му се карат - не заслужава.

Ти като един приятел - що така стана, аз съм толкова добър. Пък взех и се замислих, колко пък да е бил добър и по моите критерии хич не беше, а по-скоро беше контролиращ, мислещ си, че помага, а всъщност влизаше с бутонките в личното пространство на хората и въобше не се усещаше.

Добър и лош са много относителни понятия, затова и по-горе написах, че няма добри и лоши хора, има такива, според гледната точка на оценяващия ги. Не ти пиша това, за да оспорвам колко си добър, а да се замислиш, че си добър според собствените си критерии за добро и зло и според приятелите ти, които са те приели такъв, какъвто си. За да се предпазиш от грешки за в бъдеще, си направи един ама наистина честен разбор пред себе си, какво не е било както трябва, ама не в стил тя жената такава и онакава, а аз къде сбърках. Ама честно и обективно. Не го пиши никъде, за себе си разери какво е провалило брака ти. И не, не е само тъщата, когато една връзка се разпада, винаги виновните са двама - ти и половинката. Като понаправиш този анализ, ще можеш сам на себе си да отговориш всъщност какво точно искаш, как си представяш бъдещата дама на сърцето ти, какви качества трябва да има, какви недостатъци можеш да понесеш, а кои не можеш да търпиш. А, и също така, оцени себе си къде си като предлагане и в какво се целиш при жените. Ще ти помогне при първоначалното отсяване, истината е, че ние знаем уж какво търсим, пък понякога, като го намерим, разбираме, че всъщност това, дето го искаме не е за нас.

Просто тема за размисъл. Отново - желая ти успех.

# 784
Е, то ако приятелите ти и майка ти не ти кажат колко си добър и каква кучка е оная, кой? Малко хора биха ти казали “грешките ти са тук и тук”.
Аз съм така с приятелите ми, които малко избягват от реалността понякога в опита си да се изкарат ангели, те затова и рядко ми се оплакват.
Питай бившите си какво мислят.

# 785
  • Пловдив
...
Вероятно подбира значително по-млади от него,  с идеята за някакъв въображаем "мъжки" статус в семейството, на който обаче все не може да намери баланса. Това е проблем, който ще трябва да реши при следваща връзка.
Не, не си добър. Ти си пасивно-агресивен. Муден. Смотан. Подозирам нарцисист. Ама с претенции. 'Щото си мъж.

# 786
Авторе, има някаква много голяма грешка в изборите ти.
Според мен, има причина до такава степен да не преценяваш хората - извинявай за искреността ми.
Първата е била мързелана и откровено те е използвала, за да я отглеждаш. Сума пари си потрошил, вместо да си оправиш апартамента.
Втората - не знам как да я определя, злобарка или истеричкз. От любов как така на магия се стигна до "умри, куче"? Това е съвсем психопатско от нейна страна.
Ти самият как си го обясняваш?
Ако не разбереш себе си, не виждам и как ще се коригираш.

# 787
Боже, хич не вярвам, че е залетял да издържа бивша и да плаща бързи кредити на баща ѝ. Не го ли четете, за кино му се свиди.

# 788
  • Пловдив
Е, и истеричките успяваме някак да живеем в семейства. Жив пример.

# 789
  • Далечният изток
Това ясно. Не стана ясно как докато си гукат, че той е приключил с къртенето и ще се черпят с приятели, тя млъква, а в следващия момент му звъни със заплахи, обиди и клетви. Това не се връзва. Освен ако наистина не е нещо психично болна...

Нищо и няма. Набрала се е при мисълта как авторът се черпи с приятелите, може и на майка си да се е обадила и да се е донасъскала. Просто си е проклета, а авторът не я е поставил още отначало на място, в смисъл не с грубост, но като даде ясно да се разбаре, че не търпи обиди.
Скрит текст:
Чувствам се некомфортно само при мисълта да нарека мъжа ми с лоша дума и да му изкрещя и съм доста сигурна,  че ще ми е за пръв и последен път. Но има хора, които ги преглъщат тия неща - ето и авторът, жена му не за пръв път го навиква, даже го удря.
 Всъщност има доста жени, които се, как да го кажа, гордеят с проклетията си и смятат, че мъжът не трябва да го взема под внимание, такива са си, и такива трябва да ги обичкат. Може и оттам авторът да е изтърпял и той това отношение, но то е в пълен разрез с претенциите му за ролята на "мъж" в къщи. За мен такива отношения са също архаични и проблемни, нормалното е да сте двама човека, свързани с любов и взаимно уважение, а не да се опитвате зорлем да се напъхате в някакви мъжко-женски роли, понеже сте големи традиционалисти.

Както и да е, пожелавам на автора следващия път да си намери спокойна, уравновесена жена, която ще иска да живее в неговия град и заедно ще лепят тапети, а след това ще пият бира с приятелите, които са дошли да им помогнат.
Може би трябва да вдигнеш малко възрастовия диапазон по близо до твоите години, и да се огледаш за жена, която все пак има някакъв опит в съвместното съжителство, което да компенсира твоята липса на такъв, за сметка на фантазиите ти кое и как ти се ще да бъде.

Нищо му няма на човек, който казва на друг, че ще го вкара в гроба? Нарича го куче и му пожелава да умре?
Нали не си сериозна? Наричаш това обиди?
Ирис, ти нали защитаваше автора в предишните мнения?! Сега взе да защитаваш и жена му... Thinking
То семейство, то чудо са тия двамата...

# 790
Не, написала съм, че нищо и няма в медицински смисъл,
Просто си е лоша, а от динамиката в семейството си е останала с убеждението, че може да си го позволи. Сигурно и майка и така навиква баща и и го нарича куче, или поне го е правила, преди той да се предаде окончателно.
 Има хора, които си  позволяват невероятни крясъци и обиди в семейството си,  факт. Понякога са даже и доволни и се хвалят, че са такива.

# 791
  • Далечният изток
Не знам, аз все си мисля, че нормален човек няма как да употребява думи като умри и ще те вкарам в гроба или нещо подобно беше...

# 792
И аз съм на мнение, че е просто лоша, а не болна. А и в този момент на избухването все пак не можах да разбера за първи път ли е чула за къртенето или преди да замине авторът й е казал, че планира това за уикенда. От поста му аз разбрах, че някога са си говорили, че двата ремонта ще текат паралелно, но тя според мен това въобще не го е взела насериозно. Ако чак по време на телефонното обаждане е разбрала, че нещо се случва, това си е било малко като развят червен флаг "ето, подготвям тук нещата, скоро ще се връщаме в Град 1". Колко му е да избухне и да го изпозаплашва. Не са рядкост такива хора и изобщо не е защото имат заболявания, а защото обичат да заплашват.

# 793
Просто вече не е можела са го изтърпи.
А и както се оказва, че апартамента му не е оправен, защото си е давал парите по някаква там с доста съмнителни качества, като не само по нея, а и по родата и.
Сигурно си е мислила, че си е взела най-голимия шаран за мъж.
И това ли е една от трите жени, с които е бил?
Безработна мърлячка с бързи кредити?
Явно жената на автора все пак познава Наказателния кодекс и само това го е спасило.

# 794
Авторе, има някаква много голяма грешка в изборите ти.
Според мен, има причина до такава степен да не преценяваш хората - извинявай за искреността ми.
Първата е била мързелана и откровено те е използвала, за да я отглеждаш. Сума пари си потрошил, вместо да си оправиш апартамента.
Втората - не знам как да я определя, злобарка или истеричкз. От любов как така на магия се стигна до "умри, куче"? Това е съвсем психопатско от нейна страна.
Ти самият как си го обясняваш?
Ако не разбереш себе си, не виждам и как ще се коригираш.
Няма нужда от извинение, съгласен съм с това - и други хора са ми го казвали. Аз от добро, от да помогна, и накрая пак разочарован. Втората - някаква истерия има. Някой наскоро ми каза, че ѝ е прекалено хубаво за да е истина и преживява раздялата преди да се случи и затова агресира. Е, случи се... Но ние реално проблеми нямаме. Нали говорим си - ремонт тук, ремонт там. Аз съм недоволен от някои работи, но не я бия, казвам да умре и т.н. Чувствам се освободен...

Общи условия

Активация на акаунт