Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 16 824
  • 902
  •   9
Отговори
# 870
Не е важно ТИ дали го разбираш. Важното е бъдещите ти евентуални жертви да го разбират и то бързо.
Ако до сега ми беше забавно, сега направо ми е отвратително такова държание. Все едно гледам гнусен филм на ужасите. Брррр
ОК.

Aвторе, в едно семейство няма аз платих това, тя онова. Има семеен бюджет. И ако на теб не ти е окей да вкарваш вкарваш в него повече пари от жена си, най-малкото си намираш жена с подобни на твоите доходи.

Другото нещо - разбирам защо се ядосваш на историята с апартамента в град 2, но при темповете, с които растат цените на жилищата, трябва да е луда да те послуша да изчака. След 5 или 10 години е много вероятно изобщо да не може да си го позволи, а и да може - ще даде в пъти повече пари.
С нейната амбиция и твърдения, след 5 години ще взима повече от мен. Тя го е казала, в пореден епизод от обвинения - че съм имал кола и затова съм бягал от нея. Като взимала повече пари от мен, щяла и тя да има и да видя тогава.

# 871
Наистина с последния си ферман звучиш като мъж, който го е страх от това жена му да има нещо на нейно име и да е самостоятелна. Предпочиташ да си дава парите за дрешки и процедури, вместо за имот? Това, ако не е желание да я контролираш като я държиш финансово зависима, не знам какво е. Да си изкарва 1500 лв, да си харчи половината пари за себе си, другата половина да плати някоя сметка или почивка, ама такива имоти, ремонти, кариери - абсурд!
Жена ти най-вероятно е права, че в бъдеще може да взима колкото теб или повече, това те плаши и се опитваш да я саботираш.
Както написах и в началото семействата избират местоживеене по кариерно развитие, възможности за работа, инфраструктура… При възможността да взимате 18000 лв заплата общо, вместо 9000, ти й казваш “ама аз си имам жилище и си искам приятелите”.
Свързваш парите с власт и контрол и смяташ, че който печели повече, той има думата. Обаче бъдещата ти бивша не е съгласна нито да й се налагаш, нито да стои в това положение вечно. В следващите ти връзки ще имаш същите проблеми, защото това отношение се усеща.

# 872
То това я стане, я не. Ама и 5 пъти повече да взима от теб след 5 години пак тогава би дала много повече пари за жилище, от колкото ще даде сега. Казваш, че мислиш за нея и това нейните доходи да отиват за неща, които и харесват - а не е ли нейно право да прецени дали и харесва да ги дава за маникюр, книги, подаръци или за жилище ?

# 873
Жилищата стават по-скъпи, тя ще излезе веднъж-два-три пъти в майчинство, приоритетите се променят, разходите също. Да не говорим, че е крайно невероятно след още няколко години брак и да речем 2 деца да каже на мъжа си купувам имот, но ти няма да имаш дял в него, а той пък ще се съгласи без да мрънка колко му е обидно и думичка няма да каже как купувал билетите за кино досега, пък тя...
Авторът това го знае. И както тя му разказва приказки от 1001 нощ, че ще се връща в град 1, така и той й разправя приказки. Лъжат се в очите, гледат си интереса, ама уж с най-добри чувства.

# 874
Авторе, каква "черна душа" да има жена ти?
Защо?
Защото и тя като теб иска да има собствен.имот ли?
Това ли я направи толкова черна - да не можеш да я контролираш и изнудваш с твоя апартамент?
А ти? Ти си изтървал една млада и явно добре финансово подсигурена жена (защото на мен например няма кой да ми купи апартамент) заради инат и простотия.

# 875
Извин  конкретната тема. Знам за вече два случая реални, в които жена е упражнявала физическо домашно насилие върху мъж. Никога човек не би си и помислил, гледайки ги въпросните мъже, че това е възможно. Явно този процес набира скорост в обществото...да не забравяме горкия Пейо Sad

# 876
  • France
Беа, наистина е много извън тази тема. Насилниците не искат да губят жертвите си. Не им искат развод. Напротив, пробват всичко за да ги задържат. Включително и кухи ултиматуми.

Като се върнахме на тази точка, колко двойки познавате, които просто между кафето и бисквитките са си казали спокойно "мили, вече не върви между нас, хайде да се разделим"? Не, по-скоро е било като в италиански филм с викове "кастрато, импотенто". Когато се стигне точката на кипене за да се поиска развод, се използват епитети, които сигурно никога преди и никога след не са използвани.

# 877
  • София
Авторе, аз никъде в твоите постове не видях ние. Видях аз и тя. Видях моите пари и нейните пари. Не видях нищо за нашите пари. Видях моя и нейния апартамент, не видях нищо за наш апартамент.

Когато с моя съпруг си казахме да, преди 23 години - нямаше вече мое и твое, всичко стана наше. Живеехме в моя апартамент, който стана наш. После придобихме и наш, колите ни са наши. И пак да кажа - имало е моменти, в които е вземал 2 пъти колкото мен, имало е моменти, в които аз съм вземала двойно на него. Не ме интересува, грам, защото сме ние.

Винаги ми е било безкрайно странно, че хората в едно семейство могат да имат различен стандарт, винаги. Та я разбирам чудесно жена ти... наистина, във вашата ситуация разводът е единственото правилно решение. Прекалено сте различни, няма да мелите никога заедно. Дано намериш сродната си душа и си много щастлив, от сърце ти го желая. Не ми отговаряй, не е нужно, но си помисли за себе си. Ако твоите ценности са различни от моите (напълно ОК) и смяташ, че няма никаква истина в думите ми - игнор. Пиша, ако мога да съм полезна, а ако не съм - ми няма да си разплета чорапите Simple Smile

# 878
Жилищата стават по-скъпи, тя ще излезе веднъж-два-три пъти в майчинство, приоритетите се променят, разходите също. Да не говорим, че е крайно невероятно след още няколко години брак и да речем 2 деца да каже на мъжа си купувам имот, но ти няма да имаш дял в него, а той пък ще се съгласи без да мрънка колко му е обидно и думичка няма да каже как купувал билетите за кино досега, пък тя...
Авторът това го знае. И както тя му разказва приказки от 1001 нощ, че ще се връща в град 1, така и той й разправя приказки. Лъжат се в очите, гледат си интереса, ама уж с най-добри чувства.

Много точно обобщение! С темповете, с които я кара да налива в семейния бюджет за кина и екскурзии, ще спести пари за апартамент в някой друг живот, пък ако ще и 10 пъти повече от него да изкарва. Навреме се е усетила да си купи апартамент, това е било правилно решение.

# 879
Теоретично от мъжа все още се очаква парите му да са общи, а на жената - лично нейни. За да си няма ядове авторът, трябваше да покрива всички харчове в семейството, което нямаше толкова да го затрудни, а жената да си изплаща апартамента, плюс да и дава парички за маникюр, глезотии, подаръци, екскурзии и просто да си има.  
Не е изключено скоро да разберещ, авторе, че дори и жените, които имат собствен доход и на практика са независими -  в смисъл, че няма да се гътнат в мизерия, ако останат само на  собствения доход -  очакват точно това от мъжа и това , хм, разпределение, влиза в критериите им за "истински мъж".
 Пиша ти го, защото явно доста познания ти липсват, опит нулев, наличния с проблемни жени. Ти си въобразяваш, че  жена ти трябва да допринася реципрочно, за да сте добре, но на практика за да сте добре, трябва тя да допринася колкото си иска, а ти да си готов да даваш с желание.

При вашата схема трябваше жената да си изплаща жилището, да и остават паричките от заплатата за закуска и кафе, а ти да плащаш всичко. Твоето нежелание и отпор, както и пространните обяснения, защо такава схема не те кефи, веднага те поставят в една категория мъже,  с които много малко жени искат да имат нещо общо.

Това, теоретично. На практика, повечето жени се гърбят наравно с мъжете си, не са принцеси и глезани, на които мъжът им да им плаща от-до, защото просто не може, но показва желание, и това често е достатъчно.
Затова престани в отношенията си с жените да търсиш някакво равновесие и възвращаемост, прав си по принцип, но звучи зле и те вкарва в някаква категория на стиснатост, а за много жени липсата на щедрост е форма на тормоз.

Ти може десет пъти да си платил екскурзията и билетите за кино, но в единствения път, в който кажеш, че това трябва да го направи жена ти, веднага ставаш циция и мрънкач и се запомня този един единствен път, а не останалите десет, както от самата нея, така и от всички жени, на които го кажеш.  Ако искаш да плати билетите за кино,  трябва тя самата да го поиска настоятелно, а най-добре да е с твоите пари, които ти си и дал да си има.

# 880
Цитат
Кой бяга от хубавото питам...

Този който си мисли ,че ей там зад ъгъла има и по хубаво и му се полага точно , единствено и само на него.

Ce la vie............
Изключено ли е да намери нещо по-хубаво?
Thinking
По-хубаво от това?
Навсякъде!

# 881
За пръв път прочетох целия текст на автора, ами да стиснат е... отвратително качество, след което няма значение колко пари взема.

# 882
  • Далечният изток
Авторът е топ! По-добро няма накъде...
Ей много са ми смешни хора, които се вземат много насериозно. Ма то размисли,  ма то голямо вживяване, ма в апартаментите, в парите, в роднините, в тъстовете, ма що не слушали него, той най разбира от всичко... Направо... като ми почнат такива хора да ми се превъзнасят, ме отвращават, честно.

# 883
  • France
Черешката беше как направи психо портрет на жена си, защото искала секс Scream

Да си намери момичето някой на нейната възраст, 100% хетеро, с когото да лудуват, който ще иска да я секси уикенда вместо да ходи при коч компанията и който няма да ù казва как да си харчи нейните пари. Това последното е в някои държави е подсъдно, защото се нарича икономическа агресия.

# 884
Черешката беше как направи психо портрет на жена си, защото искала секс Scream

Да си намери момичето някой на нейната възраст, 100% хетеро, с когото да лудуват, който ще иска да я секси уикенда вместо да ходи при коч компанията и който няма да ù казва как да си харчи нейните пари. Това последното е в някои държави е подсъдно, защото се нарича икономическа агресия.
За психо-профила да - наистина е меко-казано смехотворно Simple Smile
Аз поддържам тезата, че човек от хубаво не бяга т.е. ако вкъщи му е добре, няма да бяга да се вижда с приятели.
Тук зависи и от човека, разбира се.
Наивно е, да се смята, че човек може да има много приятели и да им отделя достатъчно време и, едновременно с това, да има щастливо семейство и да отделя достатъчно време на него - няма как, особено и предвид факта, че трябва и да работи т.е. не разполага с 16 часа на денонощие, с които да търси този баланс.
Винаги, едното или другото ще вземе превез.

Общи условия

Активация на акаунт