Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 19 097
  • 1 032
  •   6
Отговори
# 930
  • France
...и всъщност как всичко му се случва заради добротата, щедростта и отстъпчивостта му. Реално ние четем само неговата гледна точка...
И въпреки това не виждам нито доброта, нито щедрост, нито отстъпчивост.

# 931
За да си алфа мъжкар и жена ти да те слуша трябва да осигуряваш материалното, а тя да гледа децата и къщата. Няма как хем да и искаш пари за кино, хем да тропаш по масата. За да те слуша някой трябва да е зависим малко или много от теб. Много хора искат само облагите без да плащат цената. Хем ще участваме по равно, хем ти ще ме слушаш.
Прелистих част от темата и да ти кажа не си никак лек характер, за жена ти не знаем със сигурност, само от твоето описание. Може би е хубаво да опитате да спасите отношенията си, защото не знам дали ще намерите нещо по-добро. Все пак сте младоженци с добри доходи, с жилище и тн, без кой знае какви проблеми и вече сте се изпокарали, тоест и двамата търсите под вола теле и сте чепати.

# 932
За да те слуша някой трябва да е зависим малко или много от теб. Много хора искат само облагите без да плащат цената. Хем ще участваме по равно, хем ти ще ме слушаш.

Така е Simple Smile Но това не спира някои хора да мечтаят, че ще командват без да имат на какво отгоре да стъпят. Като гледам част от темите в този раздел - понякога дори се получава.

# 933
Постовете на автора са като крими сериал с постоянни обрати. Тамън си викам “е, тая жена не се търпи” и той почне да обяснява, че тя трябвало да си харчи парите за дрехи, за имоти “някой друг път”. После аха да си кажа “той все пак не е заслужил такива истерии” и почне да обяснява как “решил да кърти в тях с приятели да покаже как се прави”.

# 934
...
AIDA, по взаимно съгласие се прави.
Скрит текст:
Стартирал съм го - тя е поискала. Адвокатът така го прави. Говори си с нея, пращат си документи. Аз трябва само да отида в съда на датата Х и да кажа "ДА". Това ми обясни човекът.

Iris04, може би е трябвало така, да. И на мен щеше да ми е по-добре. Но... живи и здрави в крайна сметка. Не се разбрахме. И наистина тоя Град 2 много обърка цялата работа. Като се сетя преди това колко хубаво ми беше... Може и да е била такава стратегията ѝ/им без значение града, може и от него да е... никога няма да разбера.
Надявам се темата да оцелее без катинар докато приключим всичко и да разкажа цялата история подробно. Хем ще ми олекне, хем ще размажа всякакви съмнения.
Авторът и жена му вече е задействали развода, така че каквото било-било.
А защо в град 1 са били добре, като там е била и майка й, а в град 2 са се изпокарали? Може би на него му се е отразила изолацията в този град, но жената също е станала по-нетърпима, значи донякъде и на нея този град не й е понесъл, с разправиите по ремонтите, с новата работа и изцяло нова среда...

За късмет този кошмар е минало, поне се надявам да е така за доброто на всички участници.

Авторе, ако темата бъде заключена въпреки твоето желание, винаги можеш да си отвориш нова тема, където да публикуваш линк към тази и да доразкажеш продължението на историята.

# 935
Постовете на автора са като крими сериал с постоянни обрати. Тамън си викам “е, тая жена не се търпи” и той почне да обяснява, че тя трябвало да си харчи парите за дрехи, за имоти “някой друг път”. После аха да си кажа “той все пак не е заслужил такива истерии” и почне да обяснява как “решил да кърти в тях с приятели да покаже как се прави”.

И аз все си сменям мнението. Много е трудно когато нещата са разказани само от едната страна. Вярно, че има неща, като шамара, които няма как да бъдат оправдани, но пък авторът има някои виждания, които биха докарали и мен - айде не до това да налитам на бой - но да избухна сериозно. Например ако ми каже това:

Цитат
Много пъти съм ѝ казвал, че я подкрепям да си вземе, не един, не два, а пет апартамента, къща с двор и куче, просто нека да взима над 1500 лв. То живот ли е иначе? Да даваш половината за ипотека и да остават 600-700 лв. Или да бъда "мъж" и да изкарам да плащам аз? От какъв зор, извинете? След като всичко е абсолютно против мнението и логиката ми. Ама моля ви се! Малко вече по-сериозно!

Как ли пък някой ще ме инструктира при каква заплата мога да взема апартамент. Има си банки, които да преценят като ми остават 600-700 лв след вноската дали мога или не мога да живея с тях.

Който си прави сметката, че в този случай ще изплаща индиректно апартамент когато на жената 600-те останали лева не й стигат за кино, да е мислил за това преди да пише на студентки във ФБ. Така че въобще не се наемам вече да давам мнение по темата.

# 936

Simple Smile И подаръци за него. Докато той отказва да ѝ купи билет за кино.

# 937
Представям си хладилник с надписани продукти в него...

# 938
  • София
Представям си хладилник с надписани продукти в него...
Или направо да си живеят отделно, което те вече правят.

Аз лично, ако си бръкна в джоба при излизане с мъж, включвам "Ледената кралица" и било каквото било. Не вдигам скандали, само мълча оглушително.

# 939
Аз мисля, че авторът е хубаво да се замисли над факта, че никой (ако има изключение, което не помня, моля за извинение) не е съгласен с начина му на мислене за доходите на жена му и тяхното влагане, както и над факта, че много съфорумци намираме проблем в разсъжденията му за деленето на аз и ти в семейството. Смятам, че ще му е от полза при следващи връзки или в текущата (защото аз някак си се съмнявам, че развод ще има).

# 940
  • София
Една жена - в това число и неговата, и майка й, има нужда от сигурност от мъжа до себе си. Ако няма такава сигурност, то включва на режим оцеляване - т.е. ще се оправя сама. Т.е. - аз пък ще си купя апартамент.
Явно авторът е създал достатъчно несигурност у бъдещата си жена. Той си знае как.

# 941
  • София
На мен авторът веднага би ми създал несигурност с това, че си е постлал да има неща на негово име, но не му е комфортно да подкрепи жената да направи същото. Тоест, той иска да държи властта и контрола, а не двамата да са партньори.

# 942
  • Пловдив
На мен авторът веднага би ми създал несигурност с това, че си е постлал да има неща на негово име, но не му е комфортно да подкрепи жената да направи същото. Тоест, той иска да държи властта и контрола, а не двамата да са партньори.

Стига де ....верно ли написа така.
Автора си е създал нещата на негово име години преди да се запознае с тази жена , която му става съпруга
Та си създава нейните неща ДНИ преди сватбата!

# 943
Защото е умна жена.

# 944
Да, умна е постъпката й. Евала даже!

Общи условия

Активация на акаунт