Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 20 781
  • 1 125
  •   7
Отговори
# 960
  • Пловдив
Глупости. За около 10 г апартаментите утроиха, някои учетвориха цените си. Инфлацията също. Това, което беше за нас почти непосилна сума преди години и теглихме кредит за максималния възможен срок - 25 години, в крайна сметка го изплатихме за 14. Жената трябва да изкара с ограничен бюджет само няколко години 2-3, автора сам си написа, че има потенциал за колкото неговата заплата, а и без потенциала инфлацията си върви.

# 961
  • Пловдив
Глупости. За около 10 г апартаментите утроиха, някои учетвориха цените си. Инфлацията също. Това, което беше за нас почти непосилна сума преди години и теглихме кредит за максималния възможен срок - 25 години, в крайна сметка го изплатихме за 14. Жената трябва да изкара с ограничен бюджет само няколко години 2-3, автора сам си написа, че има потенциал за колкото неговата заплата, а и без потенциала инфлацията си върви.

Някъде в банковия договор има ли клауза в , която ти пада лихвата за унижение и тормоз над съпругът ти.

# 962
  • София
Дупките в дълбоката провинция са си дупки в провинцията.
Утроили са нищо.
Излъже се някой продаде за къси пари, не може и гараж да си купи в София.

# 963
  • Пловдив
Тцъ, моя мъж го познава около четвърт форум. Не е мъж под чехъл, партньори сме.

Аз говоря от собствен опит за Пловдив. Провинция - провинция, ама все пак е втория по големина град в България.

# 964
  • София
Янтре, ти си пич и си му пълноправна партньорка, както и той на теб.
Но не си партнираш с мама и той да гравитира около вас.

Е, в Пловдив гледам и аз имот.
В Пордим - не.

# 965
  • Пловдив
Честно казано като гледам що за птица е автора (да не го обиждам, ама искам да го обидя) - права е жена му, права е!!!

# 966
  • София
За теб. За мен е обикновена глупачка.
Накрая ще се обърне срещу майка си, но ще е късно.

# 967
  • София
Сън, това, което описваш, не е семейство. В семейството и двамата наливат в другия неща, които няма да си приберат при раздяла. Но ако някой мъж чувства нещата по този начин, да си намери жена, която изкарва колкото него или повече. Така няма да чувства, че налива в чуждо (въпреки че той няма против да налива в наем, затова и излиза, че проблемът не е наливането в чуждо, а това жената да има автономия), защото изкарва повече.

Не ми отговори в обратната ситуация какво ще посъветваш мъжа.

Винаги съм бил за равенството в една връзка. Обаче няколко пъти казах ,че изразявам лично мнение и към днешна дата не бих бил съгласен аз да се прецаквам заради някой друг.Познавам хора дали по милион на бившите си съпруги , аз. Обаче нямам. Живея с това,  което имам и ако някой има претенции за нещо повече или ставаме равни в това начинание или да си задоволява претенциите без мое участие. Това го казвам с ясното съзнание, че няма намесени деца и други фактори.

Билет за кино няма да ме бутне,  но издържането на здрав, прав човек живеещ с мисълта "Аз" в семейство ,ще ме.

И най важното от цялата тема , за която и аз се жегвам.....върху автора се упражнява насилие ......което удобно пропускате!

Издържа ли я авторът обаче и ще го бутне ли това, което дава за нея, предвид това колко той взима? А когато тя напредне кариерно и започне да взима повече от сега? И какво е равенство, когато мъжът не ражда? Какво е равенство, когато авторът е по-стар от жена си? Това "равенство" не се измерва само в заплатата на мъжа.

Иначе виждам, че удобно избягваш да отговориш на въпроса ми какво би посъветвал мъж в обратната ситуация. За мен е ясно, че го правиш, защото много добре знаеш, че няма да посъветваш мъж без имот да се ожени и да рискува да остане без нищо при раздяла. Но жената може.

Разбрах, гледаш си интереса, но това обикновено върви с това да очакваш другия да не си гледа неговия. Не е много честно, нали? В случая, авторът ако иска жена с равни възможности, значи да се откаже от идеята да е традиционен мъж, който определя. А той не иска това. Та накрая от много гледане на интереса, си стоите с цялата заплата, но сами. И това е избор, в крайна сметка.

# 968
  • София
Аз искам да отговоря вместо Слънчо, че в семействата има тайминг. Семейно планиране му се вика.
И за покупки на имоти и за деца.
Нещо достатъчно дългосрочно, като ангажимент.
И се обсъжда вътре в двойката, не извън нея.

Целувки на малкото лъвче 💋

# 969
А той все пак е издържал някаква мърлячка, която не е работила, че и нейния баща.
Хайде сега.
То хубаво се прави на висока топка и се обяснява, но това му смъква нивото до дъното.

# 970
@ FB590525BGM, о да, това ме подсеща -

Много ми е интересен “таймингът”, че той не е започнал да ремонтира апартамента си години наред, защото издържал бившата му, обаче в момента в който съпругата му и родителите започват ремонт по нейният апартамент, той се подсеща и той също започва ремонт по неговият. 😄

# 971
  • София
Гордж, в това семейство таймингът всеки иска да го определя едностранно. Авторът също смята, че той еднолично знае кога е най-добре, но всъщност авторката има срок, и той е сключването на брак. После вече режимът е друг. Това и обсъждам аз, мисленето на автора по определени въпроси, което стана доста видно чрез постовете му. Иначе нито жената, нито майката, нито ситуацията са целите в бяло, и това също се коментира достатъчно. За мен авторът правилно се е разделил, просто трябва да има предвид, че много жени няма да са щастливи и спокойни на неговите условия.

# 972
  • Пловдив
Той си го написа "за да им покаже как се прави".

# 973
Авторът ще си намери много по-лесно друга жена от бившата си. Той си е израстнал кариерно, има си добра заплата и дом. Че и приятили си има. Тук никоя няма да го " взема", че да му се прави психопрофил какъв бил. Какъвто- такъв. Ще видим как ще се оправя малката хитруша с малкия си доход и с малкия си дом, в малкия си град с малкия избор на подходящ партньор.
Добре си беше направила сметките, ама кръчмарят избяга.

# 974
  • София
Авторът, че си е пън - пън е.
Няма и опит, малкото такъв е некачествен.
Но за мен е подходил алтруистично и чисто, за разлика от тънките сметки на щерка и мама.
Действията му са опит да се отстои и заяви, видно не знае как, но не мога да му се сърдя за това.
Ако наистина е настанала разлъка и той сега е спокоен, нека така да е.
Как викаше баба ми - опитал е, всеки трябва да си мине о̀тред.

Общи условия

Активация на акаунт