Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 25 910
  • 1 533
  •   11
Отговори
# 1 275
От сега шамари и скандали, за кво беше -  неизмита чаша, нехвърлена, или несложена, торба за боклук, неоправена вратичка на шкафче, цвят на плочки...
И това са уж възрастни, образовани и възпитани хора, с доход, за който поне 80 процента от хората в страната могат да си мечтаят..
Ай представете си, че и дете има в картинката...
Друм, друм, всеки по пътя си.

# 1 276
Е да де, нали това му е кусура, че не я издържа, иска да плаща сметки, да даде пари от време на време за някой билет и развлечение...

# 1 277
  • France
Ами кусур си е и то сериозен. В някои държави като във Франция дори е незаконно и може да го осъди за емоционално и финансово малтретиране. В една двойка всеки трябва да внася пропорционално според доходите си.

# 1 278
У нас не е незаконно, жената може да не плаща нищо от доходите си  стига да намери кой да го прави.

# 1 279
  • Пловдив
Едно е да издържаш жена си докато гледа общите ви деца и съвсем друго, докато тя влага ресурс в дом за майка си и баща си.
Моя мъж и ТОВА направи - ремонтира изцяло мой имот, на 100% мой, с ремонт на стойност около половината имот. Аз сега ако реша мога и да го продам, и да го подаря, и т.н.

# 1 280
  • France
Да, така е, Ирис. Което не променя, че математически тя дава повече

Янтра, и ММ направи за моите родители много повече, отколкото някога ще направя за неговите. Любов.

# 1 281
  • Пловдив
И аз съм направила. Но първо моя мъж е бил по-щедър, по-великодушен, по-благороден от мен. Което си е факт.

Ако мъжа ми беше се опитвал да прави дребни сметки (както автора) - и при нас щеше да приключи с развод.

# 1 282
  • София
Не се женете за Янтра Laughing

# 1 283
  • Пловдив
Ем то там приключи. Мандалото хлопна преди повече от 20 години.

# 1 284
  • София
Както винаги казвам, за разлъка или кинтите са малко или любовта. Или и двете.

# 1 285
Сега ако кажеш и че му викаш "Пукни куче" и вече любовта му  ше е напълно доказана Simple Smile

Хубаво е човек да е доволен от мъжа си и очевидно има за какво, само че не всеки може и трябва да достигне тия висок еталон на себераздаване, за да живее добре с жена си.

Да се съсредоточим  върху казуса на автора, който очевидно няма желание за такива любовни жертвоприношения, а търси друго, но за съжаление на неправилното място - сред студентките в социалните мрежи.

# 1 286
  • София
Едва ли върши тя  домакинската работа, той си стои в къщи и подлежи на скандал за  измитите съдове, изхвърлянето на боклука и целостта на порцелана, така че не я виждам да го е освободила от домакинството, по скоро напротив.

И тоз многословния патриарх, дето брои билетите за кино, нямаше да спомене, ако върши домакинската работа? По скоро са му дали няколко задачи, и ги е оплескал. Върнах се назад да прочета как мрънка, че не ги оставили да избират плочки за апартамента, дето не го ще Joy Иначе вика тихо на майката за колата, дето щял да си купува, щото не му я купува тя Joy И как пише "за наше  добро го правя" за пускането на темата Joy Авторът е пълен с бисери. Което не прави момата читава, пак да кажа, но тя тук няма как да се изкаже, а авторът бая материал даде.

# 1 287
  • Пловдив
Едно е да издържаш жена си докато гледа общите ви деца и съвсем друго, докато тя влага ресурс в дом за майка си и баща си.
Моя мъж и ТОВА направи - ремонтира изцяло мой имот, на 100% мой, с ремонт на стойност около половината имот. Аз сега ако реша мога и да го продам, и да го подаря, и т.н.

Той и тоя щеше ...ама тя ако беше малко от малко умна щеше да го върти на малкия си пръст.
Но злобата в нея извира, това носи , това вади .

# 1 288
  • Пловдив
Сега ако кажеш и че му викаш "Пукни куче" и вече любовта му  ше е напълно доказана Simple Smile
Защо да му викам? Той е готин. Ама автора не е, и каквато съм раздразнителна - и аз бих му говорила неприятни работи.

# 1 289
Аз не обръщам внимание на неговите тълкувания, нито на тотално демодираните му схващания за ролите в семейството, а само на хронологията,  описаните случки и разменени реплики, които за щастие са достатъчно пунктуално првдадени, че да научим много за персонажите.

Освен мъжа на Янтра, аз не вярвам тук да има нечии друг съпруг, който да изтърпи такова отношение, без да постави самозабравилата се  жена на мястото и още в начална фаза, а именно от другата страна на вратата.
Любовта е хубаво нещо, но макар и да има някои хора при която тя се подхранва от унижения, команди и истерии на партньора, те са сравнително  рядко, при повечето бързо увяхва и все пак чувството за самосъхранение надделява.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 21:21 от Iris04

Общи условия

Активация на акаунт