Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 25 579
  • 1 512
  •   26
Отговори
# 1 320
Значи докато тя си дава половината доход за своя си апартамент, авторът да си дава своята половина за неговия си. И двамата остават с половин доход, който би могъл да е общ, и математически никой не е ощетен. Нито авторът е длъжен да помага или финансира имот, който ще е само неин, нито тя е длъжна да се занимава с неговото жилище, което е само негово. Сега дали това в очите на някои изглежда добре или зле, то в днешно време всякакви комбинации ги има.

Аз до колкото разбирам, само той има проблем с тази конфигурация. Никъде не е споменавал, тя да има нещо против неговият апартамент и ипотека, а той само мрънка за нейните.

# 1 321
  • Пловдив
@Sun2000 ти прекаляваш, хвани си направи една тема и си излей там всичко, поне ще е адекватно да говориш от твоята гледна точка. А не да пишеш за някакви непознати, се едно си бил там между тях.

Опитвам се да ви дам и другата страна на монетата. Нито искам да ви убеждавам ,че е така , нито, че не е!

Ама голямата  част го разкоситихте момчето , без въобще да направите и най малкият опит да прочетете между редовете и това го разбирам.Не сте го виждали това поведение , не го познавате , но съществува

Абсолютно същото е като да излезете на среща с мъж и той да ви каже 3-4 изречения и да ви се активират лампите в главата .........ама ви се активират от опит.Някой се раждат умни, но аз не съм от тях.

# 1 322
Точно защото четем между редовете (ъм чаршафите), които изписа авторът става ясно, че нещата изобщо не са точно така както той ги представя. Просто по самите му разсъждения си личи.

Иначе, че съществува такова поведение съм съгласна, но случаят тук не е черно-бял.

# 1 323
  • Пловдив
Точно защото четем между редовете (ъм чаршафите), които изписа авторът става ясно, че нещата изобщо не са точно така както той ги представя. Просто по самите му разсъждения си личи.

Иначе, че съществува такова поведение съм съгласна, но случаят тук не е черно-бял.

Е те .......Сбъркана му е представата за семейство така е! Губят му се много неща относно кое , как се случва в едно семейство , така е ! Романтизма и филмите му идват в повече и това е така.

Но в същината на целият им кратък брачен живот, Той не я наранява , не я използва , не я обижда , не се обесил на вратът и.

# 1 324
  • France
Опитвам се да ви дам и другата страна на монетата. Нито искам да ви убеждавам ,че е така , нито, че не е!
Коя е другата страна? Авторът се изкарва бял и добър, но от пост 1ви се вижда, че не е точно така.
Цитат
Ама голямата  част го разкоситихте момчето , без въобще да направите и най малкият опит да прочетете между редовете и това го разбирам.Не сте го виждали това поведение , не го познавате , но съществува
И слава Богу, че не познавам хора като него. Знам, че всякакви странности съществуват, но правя необходимото да имам здравословно обкръжение. За разкостването, бях много обрана в първите ми коментари, защото въпреки червените лампи, приех, че просто са млада двойка, която тепърва разбира, че просто не са един за друг. Което е банално. Но с всеки следващ коментар, мнението ми ставаше все по-отрицателно.
Цитат
Абсолютно същото е като да излезете на среща с мъж и той да ви каже 3-4 изречения и да ви се активират лампите в главата .........ама ви се активират от опит.Някой се раждат умни, но аз не съм от тях.
Така е. Със жизнения опит все по-бързо разбирам кой ми стои отсреща. Както казваше Лиз Тейлър: "омъжвала съм се за мъже, с които днес не бих излязла и да обядвам"

# 1 325
Скрит текст:
То е голям проблем, жена ти да иска да прави секс с теб… мани ужас
@Sun2000 ти прекаляваш, хвани си направи една тема и си излей там всичко, поне ще е адекватно да говориш от твоята гледна точка. А не да пишеш за някакви непознати, се едно си бил там между тях.

[/spoiler]
Ама голямата  част го момчето го разкостихте , без въобще да направите и най малкият опит да прочетете между редовете и това го разбирам.Не сте го виждали това поведение , не го познавате , но съществува

Скрит текст:
Абсолютно същото е като да излезете на среща с мъж и той да ви каже 3-4 изречения и да ви се активират лампите в главата .........ама ви се активират от опит.Някой се раждат умни,но аз не съм от тях.

А, не сме го виждали. Половината сме от семейства с такава динамика.  Момичето е от семейство, в което жената е началника, тя това е виждала, така смята, че трябва да бъде. Реално е пълна глупост да командваш друг възрастен човек както за важните неща, така и кога да изхвърли боклука, или да направи вратата на шкафчето. Не ти е подчинен, не си му началник, не си му и родител. Не съществува и обективната необходимост - примерно да имате малко дете и вратата да трябва да е моментално затворена, за да не изяде белината. Да, можеш да посочиш какво има да се направи, трябва да се направи, но не и да поставяш срокове, следиш график, ровиш като хрътка в боклука и провеждаш разследване за счупени съдове. Толкова ли неясно се изразявам, не знам.
Никой в семейството не е началник на другия и не може да изисква и да се вбесява и крещи, ако не го слушат. Всяко искане се приема  единствено на добра воля, щом другия ти каже/покаже, че няма да стане, просто увехваш и осъзнаваш, че можеш да командваш единствено себе си. Това го знаем всички майки на тийнове. Какво остава за голям мъж.

Така че всички " аз щях да викам повече, да извадя тигана, и аз бих го била" и прочие, се крепят единствено на предположението, че той би се оставил. Ако не ще, няма как. Авторът, макар и без особени съпротивителни сили е търпял, търпял, пък избяга. Сета има да го търсят, защото за миниатюрен град си беше добра партия.

# 1 326
То ако го разкостим несправедливо (както ти смяташ), най-много просто да ни игнорира. Докато ти му правиш мечешка услуга като го убеждаваш, че е на прав път в поведението си. Дори в този си брак да е онеправдата страна, цялостните му виждания за живота и връзките са неправилни и демодирани.

# 1 327
Случаят не е черно-бял, затова е хубаво да започнем разсъжденията оттам, където започва промяната в семейната динамика. Значи, авторът е бил наясно, че се жени за момиче с потенциал, което тепърва ще се развива. С оглед на горното, той предприема компромиси с промяна на град, липса на среда, и с ясно съзнание, че тя ще е с ниска заплата първоначално. Дотук проблеми няма. Проблемът идва с купуването на жилище на нейно име с ипотека на нейно име, където тя ще излива половината си доход. И в нежелан за автора град, с нежелана намеса на нейни родители. Не виждам момичето да е роптало към дома му и статута си, докато не го е завлякла на нейн терен, за да си безчинства. Тоест, тя добре си е направила сметката, че остава с 600 лева след ипотеката, и чрез секс и всякакви манипулации, ще продължи да си набавя стандарта чрез автора.
Защо той не иска това да продължи? Защото тя вече го използва. И не го уважава. Никакви проблеми не е имал да и плаща екскурзиите, почивките и киното, предполагам и сметките, докато тя е била притворната бъдеща майка на децата му. Той си представя модел на семейство, с което тя е била съглсна. Тя нарушава условията.
Тук, гледам, много се насърчава подобно безогледно и нечестно отношение, само заради пола, но такива баламурници, които да не предвидят, че в бъдеще ще бъдат позорно натирени, след като години наред са инвестирали еднолично в брака, рядко има.

Авторът се усети навреме. И сега половината форум не може да се примири, че я напусна тази "прекрасна" партия.  колко по-хубаво щеше да е да си продължи да я издържа / защото с 600 лева е издържана жена, няма какво да се лъжем/, и да я чака да си навири нослето още повече и да го скопи с поведение.

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 09:51 от tays

# 1 328
  • Пловдив
Цитат
Тук, гледам, много се насърчава подобно безогледно и нечестно отношение, само заради пола, но такива баламурници, които да не предвидят, че м бъдеще ще бъдат позорно натирени, след като години наред са инвестирали еднолично в брака, рядко има.

Ето по умен човек от мен го написа ,  за какво се боря аз в тази тема. И ако някой не го вижда или не иска да го вижда  това отношение , не ознава ,че не съществува

Извинявам се ,че използвам мнението

# 1 329
90 страници няма да изчета.
От първоначалния пост:
Авторе, ти не искаш да си мъж под чехъл, но си точно такъв.
Не се обяснявай толкова, не анализирай, а се дръж мъжки.
Лично за мен – жена ти е от тези жени тарторки, които аз не понасям като поведение и отношение, но си е твоята жена, ти си я харесваш явно.
Дръж категорично на мнението си, не бъди толкова некофронтиращ се. Ако искаш да създадеш респект – отстояваш си мнението и то с конкретни граници.
Като характер ми се виждаш леко мекушав, трябва ти друг вид жена - по-миличка, по-приемаща, по-скромна.
Тази – искаш, не искаш, ще ти ходи по главата. Характер.

# 1 330
От друга гледна точка 600 лв. са 20 лв. на ден, достатъчно за храна.

# 1 331
  • France
... Реално е пълна глупост да командваш друг възрастен човек както за важните неща, така и кога да изхвърли боклука, или да направи вратата на шкафчето. Не ти е подчинен, не си му началник, не си му и родител...
Тук съм съгласна. Пълна глупост е да казваш на един възрастен кога да си купува апартамент. И после да се сърдиш с месеци.

Имам чувството, че никога не сте взимали кредит от банка? След като банката е решила, че някой може да живее със 700лв (една добра сума) в провинцията, при все, че не плаща наем, значи може. Мога само да поздравя това момиче за здравомислието ù

# 1 332
  • Далечният изток
Мне, насърчава се безропотното слушкане от страна на съпругата, която трябва да е безгласна буква, да зареже роднините си и с отворена уста да слуша командите на мъжа си.... За да има за кино, парцалки и гримове.
Верно ли това казваш, Таис?!

Rolling Eyes

# 1 333
  • France
Аз продължавам да не вдявам какъв е проблемът, че си е купила апартамент, като и остава една МРЗ на разположение?

# 1 334
Мне, насърчава се безропотното слушкане от страна на съпругата, която трябва да е безгласна буква, да зареже роднините си и с отворена уста да слуша командите на мъжа си.... За да има за кино, парцалки и гримове.
Верно ли това казваш, Таис?!

Rolling Eyes

Аида, те са били в брак. Къде пише какво е търпяла или това са само спекулации? Къде пише, че я е командвал? Тя се е омъжила! за него. Това не е ли договор за сътрудничество ?
Сериозно мисля, че е сключила брак , само за да злоупотреби с наивността му.
Всички действия го показват.

Аз продължавам да не вдявам какъв е проблемът, че си е купила апартамент, като и остава една МРЗ на разположение?

Сега ще се разполага в този остатък. Сметки, храна, дрехи и кино. Браво на нея.
Страшна  сделка е направила.

Общи условия

Активация на акаунт