Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 37 762
  • 1 912
  •   1
Отговори
# 1 695
И двете ситуации, които е написал
-изпуснах си телефона неволно
-успах се и закъснях
Реално са неща, които са направени неволно и не бих казала, че “не е бил прав” в тях, просто така се е случило.
Всички си имаме трески за дялане, малко ми е трудно да повярвам, че единствените две ситуации в които не е бил прав в целият им брак и връзка са били неволни грешки. Просто няма реална преценка за себе си и действията си, според мен.

# 1 696
Philomena, аз съм сигурен, че ако ме опознаеш, няма да мислиш така. Явно някои мои черти съвпадат с хора от твоето минало, затова ги проектираш върху мен.

И тъй като виждам, че си във Франция, ще те поздравя с една песен, която, като я слушах за пръв път, ме разплака, показа ми я един мой много добър приятел от Париж:
https://www.youtube.com/watch?v=m4Lh8dm00lo
Реално са неща, които са направени неволно и не бих казала, че “не е бил прав” в тях, просто така се е случило.
Всички си имаме трески за дялане, малко ми е трудно да повярвам, че единствените две ситуации в които не е бил прав в целият им брак и връзка са били неволни грешки. Просто няма реална преценка за себе си и действията си, според мен.
Откакто писах този пост, продължавам да се опитвам да си спомня ситуация, в която не съм бил прав. Е, не мога. Супер съобразителен съм и винаги съм я гледал като писано яйце. Няма да ми повярвате - свикнал съм. Продължавам да мисля - като се сетя, все трябва да има нещо, ще го напиша тук!

# 1 697
  • France
Пич, нямам никакво намерение да те опознавам. Нямам нито времето, нито търпението (а и силно се съмнявам, че си реален). Това, което ми стига е, че си "играеш" с числата. Първо жена ти плащаше около 40% от заплатата си кредит, после станаха 40%-50%, а накрая 800лв от 1500лв. Като човек взимал кредити и инвестирал в 2 държави ми е достатъчно да не искам да те познавам. Казах, че съм дребнава, с добра памет и ти изчетох цялата проза от началото на темата (за разлика от други) Загуби ме много отдавна.

# 1 698
  • София
Фил, всеки си има впечатления и житейски опит.
Аз от мъже само съм получавала и са искали и са ми давали.
Може би, защото и аз не се скъпя да давам. Време, емоции, отношение, нежност, пари.

Така е било и в родното ми семейство, при все, че майка ми е била провайдъра в чисто материален аспект. Баща ми освен финансов донор спрямо възможностите му - и милион и едно неща.

# 1 699
  • София
Авторе, със сигурност има много ситуации, в които не си бил прав, но неспособността ти да се сетиш, говори, че може изобщо да не си разбрал. Което е много притеснително. Още по-притеснително е, ако е имало обратна връзка и не си я чул. Ти тук даде доста информация, и за доста от нещата си личеше, че не си бил прав. Например, че не си си разчел бюджета, не си уведомил жената за наближаващия му край и си я поставил в неудобна ситуация на публично място. Не си бил прав да се буташ да плащаш ремонт на апартамент, против който си бил. И много, много други, някои от които вече дискутирахме подробно. Както казах, приемам че бъдещата бивша не е добре с главата, но тези неща ще са проблем и с нормалните. За мен ти липсва зрялост и рефлексия. Има над какво да работиш. Замисли се, да не ревеш и в следващата връзка.

# 1 700
Пич, нямам никакво намерение да те опознавам. Нямам нито времето, нито търпението (а и силно се съмнявам, че си реален). Това, което ми стига е, че си "играеш" с числата. Първо жена ти плащаше около 40% от заплатата си кредит, после станаха 40%-50%, а накрая 800лв от 1500лв. Като човек взимал кредити и инвестирал в 2 държави ми е достатъчно да не искам да те познавам. Казах, че съм дребнава, с добра памет и ти изчетох цялата проза от началото на темата (за разлика от други) Загуби ме много отдавна.
Заплатата е плаваща, и аз не знам кога колко процента е. Последното казано - 1500 - е минимумът. Това са излишни подробности да ги казвам, ще станат 10 издания по 5 тома тема ако трябва всичко да описвам. Хвърлям някакви ориентири тук, чисто и просто да усетите някакво съотношение. Единия ден ми е била една сума в главата, другия ден - друга. Но не разлика 1500 и 5000 примерно. Пак близко е било винаги. Демонстрира се дребнавост като се захващат детайли само и само да се изкарам аз в лъжа, та дори и измислен герой съм бил, някой беше казал (може и ти).

Аз тук съм писал, за да получа помощ и евентуално по културен и деликатен начин да ми се покаже посока, в която да вървя, ако считат хората, че греша.

Сега, като не искаш да опознаваш, съветвам те да не правиш генерални заключения без достатъчно знание, защото не изглежда на такова ниво, на каквото се представяш че си и на каквото искаш хората да мислят че си.

А това че се хващаш за една дума от цял контекст, също не е на ниво, но не обичам да съм оценител на чужди хора, нито анализатор (освен ако не е поискано), затова спирам до тук. Нямам с теб какво да деля че да ти отварям мненията във форума и да вадя думи от контекста. Удобно четеш диагонално моите неща, вадиш по нещо - хоп дето не ти харесва и захапваш.

Доста хора разбраха че имам аз търпение, но се изчерпва - по същия начин е във всякакво отношение, дори с една анимирана госпожица, пък ако ще и на 3 континента да си инвестирала. Бих си чатил с Джеф Безос както си говоря с моите приятели, ако е добър човек. Както и бих си говорил часове с клошар от улицата със скъсани панталони. Което съм и правил.

# 1 701
Авторе, със сигурност има много ситуации, в които не си бил прав, но неспособността ти да се сетиш, говори, че може изобщо да не си разбрал. Което е много притеснително. Още по-притеснително е, ако е имало обратна връзка и не си я чул. Ти тук даде доста информация, и за доста от нещата си личеше, че не си бил прав. Например, че не си си разчел бюджета, не си уведомил жената за наближаващия му край и си я поставил в неудобна ситуация на публично място. Не си бил прав да се буташ да плащаш ремонт на апартамент, против който си бил. И много, много други, някои от които вече дискутирахме подробно. Както казах, приемам че бъдещата бивша не е добре с главата, но тези неща ще са проблем и с нормалните. За мен ти липсва зрялост и рефлексия. Има над какво да работиш. Замисли се, да не ревеш и в следващата връзка.

Лъвица няма смисъл - следващата пак ще е ненормална, а той ще е "бял и добър" и вечно неразбрал.

# 1 702
  • Далечният изток
Оффф стига с това "добър човек, лош човек". Така децата от детската градина категоризират хората.
Никой не е само добър и само лош.
Ти в детската градина ли си? На възраст не си. На акъл?

# 1 703
Няма добри и лоши. Има хора, които успяват по невероятен начин да те извадят от обувките за 5 секунди.

# 1 704
Оффф стига с това "добър човек, лош човек". Така децата от детската градина категоризират хората.
Никой не е само добър и само лош.
Ти в детската градина ли си? На възраст не си. На акъл?

Аз не съм прочела някъде автора да си признава грешките освен да мята кал по вече бившата си жена.
Нещата, които всички му набиваме във всеки един пост удобно се пропускат край ушите му.
Не каза: "Да, трябва да давам! Да, аз съм мъжът и няма да се циганя за апартаменти и билети за кино. Няма да правя шит тестчета на касата на магазина."
За мен той абсолютно нищо не е разбрал от всичко, което му писахме.
После що изял шамарите....

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 22:07 от Arielle

# 1 705
Ти не си в позиция да заявяваш какво да прави жената със собствените си пари при положение, че ти си прахосник.

И както виждам Янтра е писала едновременно с мен.

Ти имаш апартамент, ама тя да няма.
Виж, имах следните избори:
1. Отивам - само карам колата. Нищо не купувам. Тя се мести, не аз. Имам си парите, не се занулявам. Вадя и давам винаги 50% на касите.
2. Отивам - инициативен съм, плащам, помагам. Раздавам.

Избрах 2.

1 ли щеше да е по-добре?

# 1 706
  • Out of the Mix
Екчуълчо, не можеш да й правиш сметка и даваш наклон за какво и как да си харчи парите, ако не опира до теб, не профуква, и не ти мрънка за превръзки и червило. Тогава изобщо никой нормален не би се занимавал с такава.

Фифти-фифти за нещо, което не е ваше общо, абсурд, като всичко се обуславя в нот. Акт.

Имоти, ипотеки и т.н., разходи за 100-ци хиляди не просто се обсъждат, а всичко се смята, калкулира и преценява, без капка доза на емоция, защото после ще ти излезе през носа.

Използваш този житейски урок да не се занимаваш с щения на трети лица, роднини, фамилия, стринки, както и девойката да е скъсала пъпната връв с ясно приоритизиране и граници, без намеси и наклони от маминка.

Това къде ще живеете е без значение, ако ви устройва.
Другото е предрасъдък.

Имам познато семейство той се нанесе при жената, която си изплаща нейна ипотека.
2-3 г. по-късно започна сам да строи къща, не питай с какви пари, изкарал.

А и кво се обясняваш толкова?
Заключвай темата и следващата, девойките те чакат. Joy

# 1 707
  • Далечният изток
Нищо не раздаваш бе, момче...
Мисля, че за втори път го пиша.
Не даваш!
Ти си стиснат егоист!

# 1 708
  • France
Заплатата е плаваща, и аз не знам кога колко процента е. Последното казано - 1500 - е минимумът. Това са излишни подробности да ги казвам, ще станат 10 издания по 5 тома тема ако трябва всичко да описвам. Хвърлям някакви ориентири тук, чисто и просто да усетите някакво съотношение. Единия ден ми е била една сума в главата, другия ден - друга.
обикновено така става като лъжеш Simple Smile не помниш Simple Smile особено за нещо толкова конкретно като банковите проценти.
Цитат
...Демонстрира се дребнавост като се захващат детайли ...
Аз си го казах черно на бяло, че съм дребнава. Пък ако ме видиш как чета буква по буква договорите на аутсортсващите фирми лошо ще ти стане.
Цитат
Сега, като не искаш да опознаваш, съветвам те да не правиш генерални заключения без достатъчно знание, защото не изглежда на такова ниво, на каквото се представяш че си и на каквото искаш хората да мислят че си.
Трети път агресираш. Харесва ми. Показваш се в цялата ти "прелест" Simple Smile
Цитат
А това че се хващаш за една дума от цял контекст, също не е на ниво, но не обичам да съм оценител на чужди хора, нито анализатор (освен ако не е поискано), затова спирам до тук.
Само че току що го направи Simple Smile. Или поне се опита да ме анализираш. Както досега във всичките ти мнения:
"Мога да плащам всичко: от половината заплата на майсторите до наема" а един пост по-надолу "не искам да давам излишни пари за наем, след като е безплатно" "парите не са проблем, взимам почти 5 цифрена заплата" -> "занулих се на 22ри от месеца, защото купих кърпи и чаршафи". "Всичко по колата, включително гориво го поемам аз" -> "в нашия сем бюджет влизат храна, вода... и гориво" Joy
Цитат
Удобно четеш диагонално моите неща, вадиш по нещо - хоп дето не ти харесва и захапваш.
Напротив, много внимателно ги чета. Дори се върнах назад за да се уверя, че правилно съм запомнила. Какво да се прави, професионално изкривяване.
Цитат
Доста хора разбраха че имам аз търпение, но се изчерпва - по същия начин е във всякакво отношение, дори с една анимирана госпожица, пък ако ще и на 3 континента да си инвестирала. Бих си чатил с Джеф Безос както си говоря с моите приятели, ако е добър човек.
Май правилно докоснах недомисленото в историята. Обикновено така се получава  Simple Smile и пак, кукумицинка не е тук

# 1 709
  • Пловдив
Вземете си налейте чаша вино ,по лесно ще преглъщате злобата , която е във вас!

Пък после се обърнете , вижте в какъв батак живеете и ...да всеки си си заслужава съдбата!

И автора, и аз и вие

Общи условия

Активация на акаунт