Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 37 742
  • 1 912
  •   1
Отговори
# 1 830
  • Пловдив
Цитат
- никога да не се съгласяват те да покриват тленното (храна и сметки), а мъжете постоянното (вноски и кредити). Защото така един ден те ще си тръгнат от връзката с нищо, а мъжа с кола и апартамент.

Само си си загубила времето  да гледаш.

Ако не си наясно да те светна ,че при едно дете , държавата е създала достатъчно механизми ,че няма никакво значение дали апартамента е СИО, придобит преди брака , дарен , откраднат и каквото още се сетиш  го получава жената до навършване на 18 на детото.

Разбираш ли ,че в този свят не за всичко са виновни мъжете. Дори и жена да е виновна , да е изневерила , пак тя получава апартамента.

На камара мъже им се налага да си стартират живота от 0-та само защото са имали неблагоразумието да се оженят и да им се роди дете от грешната жена.

Или пак ще кажеш ,че то това не се случва?
Погледай още малко подкасти  и от другата страна на монетата Защото има такава!

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 09:27 от Sun2000

# 1 831
Филомена добре е разяснила различните форми на насилието.
Над 15 години минаха от приемането на последния Закон за защита от домашното насилие, но все още психическото, икономическото и пр. насилие в брака не се смятат за нещо реално и често - както се вижда и от темата, - са обект на неглижиране и присмех. Особено, когато обект на насилието е жена. Много път има да извърви българското общество в тази посока.

# 1 832
  • Обран бостан ;)
Насилие, та насилие. То вече и да пръднеш се смята за насилие, че и мърсиш въздуха. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 1 833
  • Пловдив
Над 15 години минаха от приемането на последния Закон за защита от домашното насилие, но все още психическото, икономическото и пр. насилие в брака не се смятат за нещо реално и често - както се вижда и от темата, - са обект на неглижиране и присмех. Особено, когато обект на насилието е жена. Много път има да извърви българското общество в тази посока.

Над 15 години???

Последните 5 години имаше толкова много промени по този закон ,че към момента той е изроден.

Обществото има нужда да извърви 2 пъти по голям път в посока , да се разбере ,че "мъж" не ознавачава "виновен" още по малко "длъжен"

# 1 834
А психическия и физическия тормоз над него не са ли насилие🤔 или само ако е над жена?
Викаш може да яде по няколко шамара от време на време и да му се изтерясва насреща, ама понеже е мъж, да се оправя..
ако го беше писала жена вече да сте й казали да звъни на Анимус, да си изкара ограничителна, да го съди..
Ама никой не заслужава тормоз под каквато и да е форма.

# 1 835

Над 15 години???

Последните 5 години имаше толкова много промени по този закон ,че към момента той е изроден.

Обществото има нужда да извърви 2 пъти по голям път в посока , да се разбере ,че "мъж" не ознавачава "виновен" още по малко "длъжен"

Да, над 15 години.
------------
Много жалко, че хората в огромната си част все още не са чували напр. за икономическо насилие.

А психическия и физическия тормоз над него не са ли насилие🤔 или само ако е над жена?
Викаш може да яде по няколко шамара от време на време и да му се изтерясва насреща, ама понеже е мъж, да се оправя..
ако го беше писала жена вече да сте й казали да звъни на Анимус, да си изкара ограничителна, да го съди..
Ама никой не заслужава тормоз под каквато и да е форма.

Това са твои думи и схващания по въпроса за насилието.
Не виждам друг да е писал нещо подобно.

# 1 836
  • Out of the Mix
Как да избират трети град, като тя е посочила град 2 и той е бил наивен да каже ок.
Нали за това е темата. Не е разбрал, че влиза в капан. То това му е грешката.
Кой да ти мисли, че техните ще искат да си купят чрез нея и мъжа и жилище 🤣.
То е абсурдно просто.
Родители да чакат дъщеря им да се омъжи, да започне мижава финансово специализация, и да я впримчат да плаща кредит, щото те си мечтаят после да живеят там. Сюжет за неуравновесеност.
И авторът главен герой. Седи в гадното градче, плаща ненужното жилище и трае на бой и клетви. Ами не. Не е редно.

Благодаря за резюмето, че не не съм чел "расфасоването" ви.

Значи него са го клели с "умри куче".

Направо ми се повръща.

Екчуъл, нещо се сещам - признаването във влюбване, любов и чувства е следствие, то идва след секса ( не еднократен, не едно вкарване и готово влюбен си Joy ), след влизане в русло на редовни, ежедневни отношения и проактивност двустранно - ти казваш нещо, предлагаш, искаш, действаш, тя е там до теб, споделя същото. В следваща ситуация тя прави крачка, ти си там и обратно.

Не да й казваш предварително, едва ли не да си мисли, че може да те врътка за щяло и нещяло от ден 1.
Точно обратното - взаимно трябва да си се връткате.

Априори нищо не се "признава" и прави, особено ако не е двустранно осъзнато.

Човеко, намери си свестна жена, която да те уважава, и да искате взаимно да правите всичко един за друг.

# 1 837
  • Пловдив
Цитат
Много жалко, че хората в огромната си част все още не са чували напр. за икономическо насилие

За 3-ти път в тази тема питам
 " Откога изказването на мнение ,че момента не е подходящ да се похарчат десетки/стотици хиляди левове " стана насилие и контрол?

# 1 838
Жена му не я мислете, тя ще се оправи.
Нашият дървен философ какво ще прави обаче?
Вече на годинки с потресаващо възпитание и стиснат до.небесата?
50 лева за ток???
(п.с. за тока се мълча, ама "умри куче" веднага се написа).

Вместо да попие малко от това, което му пишем той все едно и също върти като грамофонна плоча.
И следващата му връзка ще се развие по подобен начин и никакви тъщи и тъстове няма да са виновни.

# 1 839
Цитат
Много жалко, че хората в огромната си част все още не са чували напр. за икономическо насилие

За 3-ти път в тази тема питам
 " Откога изказването на мнение ,че момента не е подходящ да се похарчат десетки хиляди левове " стана насилие и контрол?

Отговорено ти е поне десет пъти, последно една страница назад Филомена го е обяснила много достъпно дори за по-обикновените хора, които не се занимават със съвременни концепции от рода на що е то насилие в двойката.

Сега, на мен ми е ясно, че все още има мъже и жени, които живеят със своите странни схващания за превъзходството на мъжкия пол над женския. Но за обществото това не е норма и не трябва да бъде.

# 1 840
  • France
Продължава да ми е любопитно той като какъв си дава мнението, че не бил сега момента? Банката, родителите и жената са съгласни, него кой го пита?
Че и ходил да проучва кой от приятелите и роднините не бил съгласен като него

# 1 841
Да. 35 годишен мъж е мъж на години.
Ако беше на 20 да кажеш: "Има време, живота ще го очука и ще му дойде акъла."
На 35 вече с оформен характер и определено след всичко изписано... ми не става за съвместен живот.
Единственото, което му остава е да понаучи това онова от омъжените каки (апропо Сън ти не си пример за подражание защото не си женен и като те чета вероятно и никога няма да се ожениш, тъй, че по-тихо,)

# 1 842
  • Out of the Mix
Сън, когато човек има висока финансова култура, интелект, като цяло, изобщо дори и не изпада в такива обяснения. Но е свързано и с позиция, твърдо и ясно мнение, характер, ясна граница на какво може и какво не, толеранс.

Когато се цепи стотинка и опираме до 5-50 лв. за бонбони и кой ще плати тока, се стига до "насилие", може и "изнудване".

Проблемът за мен в обществото ни в момента не е в парите, хората се замогнаха, абсолютен факт.

Драмите са свързани и дълбоко все още закостени в съзнанието и манталитета.

В селячеството, както някой написа по-горе, и е повсеместно.

Иначе с "представителната извадка" и "сверяването на часовника" е точно така.

# 1 843
  • Пловдив
. Омъжих се въпреки, че явно не съм това което и мъжът ми и родителите му са си представяли.

Цитат
Единственото, което му остава е да понаучи това онова от омъжените каки (апропо Сън ти не си пример за подражание защото не си женен и като те чета вероятно и никога няма да се ожениш, тъй, че по-тихо,)

Ми какво да ти кажа душичко.........предпочитам да се не оженя , отколкото да падна дотолкова ,че да знам ,че за всички съм компромис Wink

# 1 844
  • Обран бостан ;)
Сега, на мен ми е ясно, че все още има мъже и жени, които живеят със своите странни схващания за превъзходството на мъжкия пол над женския. Но за обществото това не е норма и не трябва да бъде.

Доколкото разбирам понятието ти за хармонична връзка без насилие е, мъжът да се върне от работа, да облече престилката, да сготви, да изчисти, да пусне пералня и през цялото време да стъпва на пръсти около благоверната.

Освен всичко друго, трябва да изпълнява всичко, което тя му заповяда, тоест помоли, извинете.

Подобни мнения ме карат да си мисля, че браковете рязко ще намалеят, а най-древната професия никога няма да страда от липса на клиенти. Wink

Общи условия

Активация на акаунт