Клуб на многодетните родители - Пълна къща (5)

• 11 035
  • 305
  •   1
Отговори
# 240
Цоцке Mr. Green ти като не разбираш не се меси Hug Mr. Green
Вижте какво момичета. Нали си знаете, че не всичко е пари в този живот. Понякога имаш нужда да защитиш някоя кауза и да дадеш това което можеш от себе си. Hug Не искам пари за труд. Галин още не ме е нафутал - да се възполваме от това!!! Mr. Green Joy
Ако списъкът с размери и цветове дойде до края на седмицата ще видя какво мога да направя и за какъв процент да се пазаря.
За сега -цените са така:

плътни български - всички цветове           - 4.00 лв.
турски , немного плътни, но не най лоши - 1.90 лв. - цветни
                                                                    - 1.68 лв. - бели

# 241
Аде, всички стройно да напишете - размер, цвят и бройка и вид (скъпа, евтина). Цената не знам...
Ако искате, без надценка, и Галин като я изгони (Юлката) да и затръшнем вратите, та да види!

# 242
Преди малко ми се обади организаторът на "Горчиво".
Много са ви харесали!  bouquet
Къци не знам как се е държал там, но след предаването е дал знак да се направят още 4(!) предавания с многодетни родители. Хой-хой, кои са звездите, а?

Така че, уважаеми многодетни мами и таковци, вземайте се в ръце и се записвайте за участие на тел. 0889 32 95 32 - Дани. Снимките ще са на 19.05., събота, от 15 ч. Ще снимат последователно и 4-те предавания в този ден, т.е. и 12-те двойки трябва да отидат тогава. Че то си става половин бал на многодетните!

Последна редакция: пн, 07 май 2007, 22:20 от Кабо Алма

# 243
За тениските - аз искам от плътните: 1 S - зeлена
                                                              1 М - жълта (ще ми стане ли?)
                                                              3 L -  червена, зелена и синя
Ако М не е достатъчно голяма за мен - всички, без S-ката - с 1 номер по-големи.

# 244
Пускам превода на проекта за закон на организацията на руските многодетни семейства.
Дългичко е, но може да има полезни за нас неща.
Имайте предвид, че
- това е проект, а не действащ закон
- условията в Русия са по-различни от нашите - икономиката е по-централизирана
Въпреки това, може да помислим над някои моменти.

Федерален закон за държавната подкрепа на многодетните семейства (проект)

Този закон има за цел да установи целенасочена система от мерки за държавна подкрепа на многодетните семейства с цел подобряване на демографската ситуация в Русия и осигуряване на условия за пълноценно възпитание, развитие и образование на децата от многодетните семейства.

ГЛАВА I. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

Член 1. Законодателството на Руската Федерация за държавната подкрепа на многодетните семейства

1. Законодателството на Руската Федерация за държавната подкрепа на многодетните семейства е съдържа този Федерален закон, други федерални закони и други нормативни юридически актове на Руската Федерация, а също така и закони и други нормативни юридически актове на правните субекти на Руската Федерация.
2. Ако в международен договор, подписан от Руската Федерация в областта на защитата на семейството, майчинството, бащинството и детството са установени други правила, различни от предвидените в този Федерален закон, се прилагат правилата на международния договор.
3. Приемането на нов Закон за държавната подкрепа на многодетните семейства или други федерални закони и нормативни юридически актове на Руската Федерация, а също така на закони и други нормативни юридически актове на субектите на Руската Федерация не могат да влошават съществуващото положение на многодетните семейства.

Член 2. Сфера на приложение на този закон.

1. За целите на настоящия Федерален закон за многодетно се признава семейство, което има три или повече непълнолетни деца, включително и осиновените, а също така пълнолетни деца до 24-годишна възраст, ако те продължават обучението си в редовна форма на обучение.
2. Настоящият Федерален закон има действие по отношение на:
многодетните семейства на гражданите на Руската Федерация, постоянно живущи на територията на Руската Федерация;
многодетните семейства на бежанци и принудително преселени, които живеят на територията на Руската Федерация в съответствие със законодателството на Руската Федерация
3. Настоящият Федерален закон няма действие по отношение на:
многодетни семейства, които се намират на пълна държавна издръжка, с изключение на случаите на временно (за рехабилитация) настаняване на дете-инвалид от многодетно семейство в социално-възстановително заведение на пълна държавна издръжка;
многодетните семейства на граждани на Руската Федерация, постоянно живеещи зад граница

Член 3. Финансиране и ред на реализирането на мерките за държавна подкрепа на многодетните семейства.

1. Разходите за осъществяване на правата, отстъпките и привилегиите, които предоставя на многодетните семейства този Федерален закон, се осъществяват за сметка на федералния бюджет. Средствата за държавна подкрепа на многодетните семейства се отделят като целева субсидия. Редът на осъществяване на правата, отстъпките и привилегиите, установени от този Федерален закон и финансирани от федералния бюджет се разглежда и утвърждава от Правителството на Руската Федерация в съответствие със законите на Руската Федерация.
2. Органите на местното самоуправление, упълномощени от държавата да осъществяват отделни мерки по държавната подкрепа на многодетните семейства, получават от държавата средствата, необходими за осъществяване на тези мерки.

ГЛАВА II. МЕРКИ ЗА ДЪРЖАВНА ПОДКРЕПА НА МНОГОДЕТНИТЕ СЕМЕЙСТВА

Член 4. Отнасяне на грижите за децата и тяхното възпитание към общественополезните дейности.

1. Грижата за децата и тяхното възпитание в многодетните семейства е обществено полезна дейност. Намаляването на възрастта за пенсиониране с по една година за всяко дете и компенсацията на осигурителния стаж и натрупването за пенсия на родителите се установяват от пенсионното законодателство на Руската Федерация
2. Отнасянето на грижата за децата и тяхното възпитание в многодетните семейства към общественополезните дейности не е основание за отказ за признаване на многодетните родители за безработни в съответствие със законите на Руската Федерация.

Член 5. Права и привилегии, предоставяни на многодетните семейства

1. Като мерки за държавна подкрепа на многодетните семейства се предоставят следните права и привилегии:

1) родителите получават ипотечен кредит за закупуване на жилище според социалните норми с отсрочване на първото плащане за три години. След раждане на четвъртото дете се опрощава целият кредит )задължително условие е времето, през което поне един от родителите е живял на територията на Русия, да е не по-малко от 12 години, общият трудов стаж на родителите да е 10 години, военната служба и редовното следване се броят за стаж)

2) компенсация в размер на 50% от сметките за отопление, ВиК, газ, електроенергия и телефон, а за семействата, които не ползват централно отопление – компенсация в размер на не по-малко от 50% от стойността на източниците на отопление, които ползват, според установените норми. Тези привилегии се предоставят на многодетните семейства (на родителите – пожизнено), независимо от вида жилище, в който живеят

3) безплатни лекарства, отпуснати по лекарско предписание, за децата от многодетните семейства

4) компенсация на транспортните разходи на децата-ученици от многодетните семейства

5) приемане с предимство на децата от многодетните семейства в държавните и общинските детски заведения

6) при наличие на медицински показания – осигуряване на предимство на децата от многодетните семейства при приемане в детски здравни и санаториални заведения, оздравителни лагери и други оздравителни учреждения, независимо от организационно-правовите норми и формите на собственост

7) да се установи 20%-на квота в държавния прием на висшите и средните специални учебни заведения за деца от многодетни семейства

Sunglasses да се установи 50%-на отстъпка на таксите във висшите и средните учебни заведения за деца от семейства, които имат или са имали статут на многодетни

9) да се запази статута на многодетни на семействата, в които децата продължават да учат в редовна форма на обучение на висшите и средните учебни заведения до навършване на 24-годишна възраст

10) да се отпусне стипендия от 350 рубли (около 20 лв.) за учениците от многодетни семейства, които имат успех над 4.00 (3.50 по руската система)

11) предоставяне на земя за обработване с предимство – с размер не по-малко от 0,15 хектара на семейство с отстъпки при плащането на данъците (за родителите пожизнено)

12)еднократно осигуряване със земеделска земя с цел създаване на селски (феремерски) стопанства, малки и други предприятия с отстъпки при плащането на данъци

13) еднократен преференциален кредит или безлихвен заем в съответствие със законите на Руската Федерация с цел закупуване на техника, оборудване, транспортни средства и други, свързани със създаването и развитието на селски (фермерски) стопанства

14) трудоустрояване не многодетните родители с оглед възможността да работят при специални условия на труд (непълен работен ден, непълна работна седмица, надомна работа и др.) с включване на тези положения в регионалните програми по заетостта

15) професионална подготовка, повишаване на квалификацията и преквалификация с предимство по направление от службите по заетостта на безработните многодетни родители и децата от многодетните семейства по специалности, необходими за развитието на икономиката на Руската Федерация

16) помощта за отглеждане на дете до 8-годишна възраст (при положение, че не посещава държавно или общинско детско заведение) е равно на средната заплата за региона, оттук следват и съответните пенсионни осигуровки (задължително условие е 10 години общ трудов стаж на родителите, военната служба и редовното следване се дмятат за трудов стаж)

17) ежемесечната помощ за отглеждане на малко дете се увеличава прогресивно: за първо – 500 р. (ок. 30 лв.), за второ – 1000 р., за трето 1500 р. и т.н. (задължително е условието за сумарния трудов стаж от 10 г. на родителите, военната служба и следването се броят)

18) многодетните семейства посещават безплатно музеи, изложби, паркове (увеселителни?)

19) безплатни учебници за учениците от многодетните семейства или възстановяване на стойността им

20) децата от многодетни семейства посещават безплатно спортни и музикални школи

21) да се предостави на многодетните родители пожизнено пълно освобождаване от данък за недвижими имоти ( условието е поне единият родител да е живял минимум 12 години в Русия, сумарен трудов стаж на родителите 10 г., военната служба и следването се зачитат)

2. Правата и привилегиите, установени с този закон, се предоставят на многодетните семейства независимо от доходите им.

3. Субектите на Руската Федерация имат право от собствените си бюджети да предоставят на многодетните семейства допълнителни права и привилегии.

ГЛАВА III. ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ ПОЛОЖЕНИЯ

Член 6. Обществени организации на многодетните семейства

1. В съответствие със законите на Руската Федерация могат да се създават обществени организации с цел защита правата на многодетните семейства.

Органите на държавната власт и органите на местното самоуправление оказват подкрепа на дейността на обществените организации на многодетните семейства в съответствие със законите на Руската Федерация.

Въпросите (демографската експертиза), засягащи интересите на многодетните семейства, се решават от органите на държавната власт и органите на местното самоуправление с участието на споменатите обществени организации или съгласувано с тях.

Член 7. Отговорност при нарушаване на Федералния закон.

1. Длъжностни лица от органите на държавната власт и от органите на местното самоуправление, виновни за нарушаването на настоящия Федерален закон, се привличат към отговорност в съответствие със законите на Руската Федерация.

Член 8. Документи, потвърждаващи правата и привилегиите на многодетните семейства.

Многодетните семейства получават документи по единен образец, които потвърждават правата и привилегиите им.

Член 9. Влизане в сила на настоящия Федерален закон.

Настоящият Федерален закон влиза в сила от 1 юни 2007 г.

Член 10. Привеждане на настоящия Федерален закон в съответствие със нормативните юридически актове.

Президентът на Руската Федерация и Правителството на Руската Федерация се задължават да приведат своите нормативни юридически документи в съответствие с настоящия Федерален закон.

# 245
Лелееее Цветаааа!!!!Супер!!!!Браво , браво!!!!
Момечета тениските за 19 май са с предимство- редно е да сме "униформени" нали???? Mr. Green Hug

# 246
Момечета тениските за 19 май са с предимство- редно е да сме "униформени" нали???? Mr. Green Hug

Завиждам ви за униформеността! Ако знаете как ни гледаха всички останали, със завист!Обрахме точките по този начин...Аз вече ще ходя така официално облечена. Искам пак да ми завиждат!Хайде при Къци..........

Кабо Алма, защо го има това изискване за 12г.....??????Ако го нямаше него - отивах въ Русия веднага щом го приемеха закона!!!!Аз май и за испанско стягах багажа, то май за всякъде го стягам,но не и за българско.....

# 247

Завиждам ви за униформеността! Ако знаете как ни гледаха всички останали, със завист!Обрахме точките по този начин...Аз вече ще ходя така официално облечена. Искам пак да ми завиждат!Хайде при Къци..........

Така е - наистина смятаме че това е една от причините да поискат още предавания. Видяха ни че имаме отношение към предаването. Просто логично е що годе трезво мислещ човек да прецени че това е добра реклама и определено ще вдигне рейтинга на предаването. Не че нещо ама нас ще ни гледат повече хора - нали??? Mr. Green Hug

# 248
Момичета и сега ги има тези облаги в Съюза аз самата не се престраших да отида да родя малкият там и съм голяма Патка щях да бъда много добре после се пребирам тук и си живея охолно.Моя мъж ме караше аз не тук в България та в България .На всички рожденници весело изкарване.

# 249
Велина, според руския сайт на организацията на многодетните семейства, в момента действат само тези неща:

В Русия многодетните семейства ползват следните привилегии:
– за всички - безплатен градски транспорт
- за тези, които имат доход на член от семейството по-нисък от жизнения минимум за страната или региона (жизнения минимум се установява периодично от статистиката – в България беше между 200 и 300 лв., доколкото си спомням)
•   30% отстъпка при плащане на общински наем и комунални услуги (ток, парно, вода, телефон)
•   безплатно или със занижена такса обучение в държавните спортни и художествени школи (училища)
•   безплатна закуска и обяд в училищата

Ти друга информация ли имаш?

Наде, къде изчезна? Уж щеше да ни каниш утре в Младост? Дай повече подробности!
Има ли някой, който не може да дойде в Младост? Казвайте, че не остана време за уговорки!

Последна редакция: вт, 08 май 2007, 08:34 от Кабо Алма

# 250
Аз не мога!
Чакам заявките за тениски!

# 251
Ето моята поръчка турски тениски оранжеви:
1бр. ХХL
2бр. L   
1бр. S   
1бр.-за 2 годишно

# 252
За ГОРЧИВО - пак да се похвалим - СУПЕР СМЕ! И най-важното  - ще е чудесно да участват още семейства - да не кажем всички, че до 12 броя има място!!! Много е приятно и преди предаването - ще ви кажа (ама е тайна!) моят мъж как ме е определил:
"Какво харесвате най-много в половинката си:
- чаровна, мила, умна, търпелива, организирана"
Мисля, че трябва да почерпя  Embarassed Embarassed Embarassed
Попълва се една анкета и човек си задава въпроси за половинката, които до този момент, през всичките години семеен живот, не му е останало време да формулира! Пък и получава страхотни отговори  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Сега за срещата: НАДЕ, казвай къде е тази Младост, че иначе отиваме в Красно село!!! Laughing

# 253
Днес отивам да проверя дали не е ангажиран за рожден ден клуба, но предполагам че е свободен. Вътре има кафенце и място за игра на децата - като Мики Маус. Кафето мисля, че събира около 15 човека. Намира се в Младост 4, на края на уличката зад пощата. Ще видя точно до кой блок се намира за по-лесна ориентация. Предполагам, че пак към 17,00 ще се видим. Ако не кажете за колко часа. Hug

# 254
  • Пловдив
Уаууууууу като чета за предаването - започна и на мен да ми се иска да участвам - единствено ме е страх някакви цинични въпроси да не ми зададат!!!! Че това никак не го обичам!!!

А относно тениските:
1 XL
2 M
2 S
Цвят зелено или синьо( което е по-хубав цвят )
Да са от плътните - 4лв. мисля беше

Общи условия

Активация на акаунт