🌊 ТОВА МОРЕ ЩЕ ПРЕЛЕЕ/Taşacak Bu Deniz

• 24 617
  • 703
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте! Много се радвам, че има такава тема... ❤️
Всяка година се случва да ме завладее поне един турски сериал и с трепет да очаквам новия епизод.
Чета ви с удоволствие, прекрасни сте! ✨

# 526
Още две песни са качили

# 527
  • Дубай
Здравейте!

Гледам отново сцени  и този момент, когато Есме отиде да поиска обяснение от Шериф....Този Поглед, пълен с надежда и отчаяние...За първи път Есме има някаква  светлина в очите си от 20 години насам. За първи път, Есме има някакъв блясък в очите си, Есме е погребала дете, това дете е било причината Есме да е силна, но когато са я излъгали, че е починало, Есме е погребала и себе си с него и  всички чувства. С този въпрос"Аз ли съм майка ѝ?" виждаме нова Есме, която се пробужда, и колкото и да я лъжат, ще стигне до истината.
И друг момент много хареса, как преплетоха Християнството и Исляма, как   съпоставиха  двете религии...
Два млади хора, които не просто се молят, а се молят да не изгубят пътя си... Беше много красиво и показателно какъв трябва да си...

Берна Коралтюрк се присъедини към актьорския състав на сериала. Тя ще играе ролята на Илве, близначката на Гезеп. Ще я видим на екрана в 8-ми епизод.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 22:47 от I.V

# 528
  • Кърджали
епизод 6
Озет:

Адил, Елени и Оруч тръгват от Истанбул към Черно море със самолета на Кочари, за да намерят акушерката Султан, която е продала Елени. Преди самолетът да излети, Адил се опитва да разкъса Оруч с двигателя, което поставя началото на приключенско пътешествие.  Капан, заложен от Шериф, за да им попречи да следват следите на Султан,  поставя Адил и Гезеп в смъртна опасност. Адил полудява, когато най-накрая осъзнава, че именно Фуртуна са продали Елени. Адил е още по-разтърсен, когато си мисли, че Есме е отседнала в хотелска стая с Шериф.  Шериф, опитвайки се да спре Адил, напада селяните, които работят на земята м, и Кочари, причинявайки щети  и много жертви.

Севджан се противопоставя на Елени, като премества сватбеният си чеиз в имението Футуна. Елени, докато проследява следите на майка си, трябва да се сблъска и с факта, че Оруч е на път да се ожени. Есме, въпреки всички усилия на Шериф да я убеди в обратното, е убедена, че Елени е нейна дъщеря и решава да направи ДНК тест. Адил дава на Оруч срок до зори: ако не докарат майката на Елени, той ще унищожи цялата Фуртуна! Научавайки истината, Оруч завежда майката на Елени при Кочари

Последното изречение звучи добре , но не мисля че ще го напишат толкова направо ако заведе Есме. Та не се надявам.

И някои от снимките

# 529
Алекс, благодаря много! Flowers Rose

Каква хотелска стая, леле! Frowning Да, Алекс, последното изречение не е за вярване...
А Ели вече и чичо и я успокоява. Blush
Още промо снимки. Накараха ни да чакаме, но сега са щедри, просто извират в мрежата. Grinning

Heart 

Joy 

Thinking 

# 530
Цитат
Последното изречение звучи добре , но не мисля че ще го напишат толкова направо ако заведе Есме. Та не се надявам.
А аз се надявам, защото претеглях разни лъжи и нито една не хваща дикиш. Blush

# 531
Дай боже, Кате , да си права!

Има разни клипчета  от снимачната площадка. Едното е Адил като млад, как се опитва да избяга след като го арестуваха, там се вижда и младия Гезеп, вероятно и сестра му- дето ще идва.
Другото е - сестрата на Гезеп с една малко дете. Подозират, че бяга от мъж-тиранин и ще намери подкрепа и дом при Адил и брат си.

Ако ги намеря в Туитър, ще ги публикувам в този пост.

# 532
Интересно резюме, дори много.
Ще очакваме много събития да се развият.
Аз също си мисля, че никаква лъжа няма да издържи, освен истината. Всичко останало ще бъде много жестоко от страна на Оруч. Но пък и не изключвам да представят майката на Елени за мъртва.
Ами, каквото и да пиша желанието ми е поне Адил и Есме да разберат, че тя е тяхна дъщеря. Макар да искам и Елени да разбере, мога да изчакам 1-2 епизода докато се случи.

А ето и нашите Исо и Фадиме зад кадър

# 533
Цитат
А аз се надявам, защото претеглях разни лъжи и нито една не хваща дикиш. Blush
И аз не откривам достоверна лъжа, която да не се разкрие за нула време. „Лъже майката” ще е за един тест време, няма да твърдят че е починала родилка, нито друга починала през годините жена, защото все пак някой слиза от джипа. А и след разкриването на истината има толкова много история за разказване и от миналото, и от бъдещето, което трябва да бъде изживяно с последиците от всичко натрупано през годините - лъжи, надежди, сълзи и пропиляни мечти.

# 534
Връщам се към едно предишно опасение- Шериф да не принуди Есме да каже, че е от него.
Изобщо- мисли всякакви...

# 535
  • Кърджали
Шериф играе с (полу)истини. Така че да не може да бъде обвинен че има лъжа.(Ама пък то в такъв случай няма да лъже той)... Не знам...

# 536
Връщам се към едно предишно опасение- Шериф да не принуди Есме да каже, че е от него.
Изобщо- мисли всякакви...
Защо да я продават ако е от него - женени са, бабите що да не се радват на внуче.

Оруч не е хладнокръвен лъжец, надявам се, че ще постъпи правилно. Иначе не виждам как Елени би му простила ако излъже коя е майка ѝ. Това би било разделителна линия, която никоя любов не би преодоляла.

# 537
  • Дубай
Аз също като Кели смятам,че няма логика да излъжат, че  е от Шериф Елени. По-скоро Хиджран , или че е починала майката ѝ, но надеждата все пак умира последна.

Попаднах на много интересен спойлер.
Скрит текст:
Ходят спойлери, че Фадиме е дъщеря на Шериф от сестрата на Адил

# 538
Здравейте, момичета! Simple Smile
Аз разсъждавам така:
1-ви въпрос: Какво знае Адил до тук:
Знае, че:
- майката на Елени е от Фуртуна;
- някой от Фуртуна се опитва да убие Елени, защото търси майка си.
- родила е в Истанбул;
- продадена е от Султан, леля на Хиджран от Фуртуна
Той не знае само, че Есме е родила дете и бащата на Елени е Кочари.

2-ри въпрос: Каква знае Есме до тук?
- Есме знае, че е родила дете от Адил, което е умряло, но тя не го е видяла мъртво;
- Елени търси майка си във Фуртуна и я търси в Истанбул;
- Шериф, Хиджран и Зарифе ненавиждат Елени и свързва опитите за убийството й с тях.
 Есме разравя гроба на погребаното дете. Тук аз имам сериозни съмнения, че в тоя гроб въобще има тяло на дете и че ДНК тестът е на тяло от гроба. Не ми е логично след 20 години да има някакви читави останки от тялото и Есме да е компетентна да вземе материал за ДНК тест, а виждаме, че тя носи нещо в болницата в Трабзон. Мисля, че тестът е от материал на самата Елени.
От всичко това си мисля, че единствения, когото могат да излъжат временно (само в другата серия!), е Адил. Обаче, като го гледам как той наблюдава поведението на лъжците и как се консултира с всички от своите, не мисля, че ще им повярва. Просто другата серия е за търсене майката на Елени.
Есме знае истината вече.
Ако нещо съм пропуснала или вие сте забелязали, казвайте! Blush

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 17:41 от Katya_I

# 539
Едва ли има друга жена от Фуртуна ,която е отишла в анези времена да ражда дете в Инстанбул.
Това е водещата нишка,която трябва да накара Есме да търси връзка между събитията

Общи условия

Активация на акаунт