🌊 ТОВА МОРЕ ЩЕ ПРЕЛЕЕ/Taşacak Bu Deniz

• 24 577
  • 703
  •   4
Отговори
# 690
Да, Кате. Някак си е неестествено лошите винаги да печелят.  
Разбирам, че трябва да поразтегнат. И най-вече разбирам, че първо Адил трябва да научи, че Есме е била бременна и за мъртвото дете. Но с фалшивия ДНК тест наистина е голямо клише. Не подхожда на този сериал-магия.
Все пак нека утре гледам епизода с превод, сега съдя по клипове в мрежата, ама основните неща ги гледах и разбрах.
Дано фрагманът даде друга посока.

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 23:15 от oncee

# 691
Подмяната на теста може да е клише, но всичко около него е ОК. Чувствата и на тримата са ясни без ДНК проверка, тайните които изплуват около тях обещават хубава история, Газеп и той скрита лимонка - братовчедката се разочарова. Единственият, за който не виждам светлина в тунела е Оруч. Така се оцапа със семейните тайни, че път назад не виждам.

Много по - интересно ще бъде да се разкрие миналото без предварително да знаят, че Елени е тяхна дъщеря. Преживяванията и чувствата им ще са с различна дълбочина и интензитет, което ще предизвиква и по-големи вълнения у зрителите. Рано е да сме недоволни, добър беше епизода.

# 692
Фрагманът е огън! Misc Bomb

Ето това вече е друго!

# 693
На мен серията ми хареса. Макар и аз да исках да не бе  подправен и втория тест. Хареса ми Елени как спаси Зарифе. Показа много повече хуманност и от Кочари, и от Фуртуна. Оруч още не мога да му простя стореното, а нагазва и  още по-надълбоко. Уж  богобоязлив, а се закле в Бог, че Хиджран е майката. За него няма светлина в тунела, дори не съм сигурна и че я заслужава. С какво неговата майка е повече от тази на Елени.

Фрагамента е супер.

# 694
  • Кърджали
На мен епизода ми хареса. Да, разбирам разочарованието, ама аз виждам че явно всеки поотделно ще разбере истината и накрая ще се съберат да наказват. Всичко ще се разбере съвсем скоро.
Оруч ще му счупя тиквата. Исо ми хареса този епизод.

Превод на Фрага

https://videa.hu/videok/film-animacio/.-8-1-AOgQuQet4vHjYE85

# 695
Алекс, благодаря за превода на фрага. Flowers Rose
Интересно, Алейна е името на тайната, която е погребала Есме. Бърза справка показва, че Алейна е арабският аналог на Елени - светлина.

# 696
Да, след този фраг ми е по-спокойно. Приемам днешния епизод за преходен.
Алекс, и от мен голямо благодарско за превода! Flowers Rose
Кате, и аз тръгнах да мисля за името Алейна. Освен че очевидно прилича на "Елени", благодаря за значението на арабски Hug, може да има и нещо друго. Дали Есме не е споделила е нещо повече на Елени? Дали не са искали да назоват така бъдещото си дете, когато имат такова- в мечтите си? Или Есме му е дала такова име? Но Адил явно знаеше какво значи "Алейна".
Още нещо ми направи впечатление- съвсем в началото на фрага са в някакво ново място. В Туитър ходеха предположения, даже показваха една къща, че Есме ще заживее в една къща в село Кочари. Естествено не знаем дали е вярно, но очевидно са на непознато досега място.

# 697
Адил въобще не се върза на лъжите им, дори когато го връхлетя паник атака или когато беше силно разочарован от втория тест. То и лъжите - плоски, разчитат на принуда и страх.
Цитат
На турски, името "Алейна" няма едно-единствено значение, а по-скоро носи смисъл на "към нас", "нежна", "мека", "красива" или "малка скала"
. Името съчетава значение на нежност, красота и принадлежност.

Към нас: Превод на арабски/турски език.
    Нежна, мека: Значение, свързано с мекота и деликатност.
    Красива: Означава "красива" или "хубава".

# 698
Да ви разсмея с нещо друго. Grinning Нали във фрага Адил каза, че иска конака на Фуртуна. Та в мрежата вече има предположения, че ако се лишат от конака, Севджан може да се откаже сама от Оруч. Joy
Това ми напомни на онази девойка в "Разум и чувства", която се преориентира, когато мъжът, в когото беше уж влюбена, бе лишен от наследство. Та промени обекта на интереса си- брат му, който получи наследството. Grinning
Е, в нашия случай и към Исо няма  да е, зер конакът отиде, че и фабриката май. Joy Само да не тръгне да завоюва Адил. Joy Още като видахме, че има самолет, феновете писаха- само да не го види Севджан. Joy
Но, сериозно- Севджан наистина може сама да се оттегли, ако започне да се топи богатството на Фуртуна. Което не значи, че си вземаме обратно Оруч. Засега не го ща. Grinning Наредена съм в групата, дето ще го цапардосва с лопата по главата. Grinning

# 699
  • Кърджали
Да, никой нито за миг не даде и 1% вероятност Хиджран да е майка на Елени.

# 700
Алекс, благодаря за превода.
Аз все си мисля, че Елени ще си спомни, че с Адил имат една и съща кръвна група и теста за бащинство няма да е 0%. Дано Илве подскаже нещо, че и втория тест е манипулиран, макар да се съмнявам. Все пак Шериф заплаши детето й, то направо го отвлече даже. Баба Ширин как е възпитала такъв отвратителен човек не знам, как пък грам морал и състрадание няма.
А толкова ми е чудно как Гезеп се е бил влюбил в тази змия Хиджран

# 701
След изявлението на Есме, че ще се разведе, очаквам баба Шерин да обърне палачинката, особено ако разбере и че бракът е фиктивен.

Интересно Фортуна от кое ще ги заболи повече - от това, че Кочари ще им взимат фабриката и конака или че Есме остана с Кочари.

А на летището, дали Елени си заминава за Гърция? На нейно място бих взела материал от Адил и Есме и бих направила нов тест, там. И после се връщам с голямата новина 😎

# 702
Алекс, Flowers Hibiscus много ти благодаря за бързия превод на фрага!

Според мен целта на сценаристките е Есме, Адил и Елени сами да разберат истината. Предполагам, че ще ни покажат какво означава за тях любовта, когато възкръснат дълбоко скритите чувства. Есме и Адил ще пътуват в търсенето на истината един към друг. Мост между тези две инати козички ще е дъщеря им Елени, която ще ги научи на прошка, на сърдечност. Ще ги накара да забравят старите вражди, защото имат нея - тяхното бъдеще.

Гледахме досега как Адил се заяви и припозна като баща, време е Елени и Есме да изградят същата силна връзка.

Затова прощавам на сценаристките, че в 21 век Илве не намери начин да каже на най-близките си, че синът ѝ е отвлечен и се налага да представи фалшив тест. Необходимо беше да не се разкрива истината все още.

Хареса ми как Елени не понася дори докосването на Хиджран. Сякаш знае, че тя е една от виновните да отрасне далече от истинските си родители.

Оруч толкова много ми падна в очите, че изобщо вече не го искам до Елени. Онче Flowers Hibiscus добави и мен в групата. Въпреки, че Елени прояви благородство и спаси живота на майка му, той за благодарност я излъга отново!

Направи ми впечатление липсата на бабин инстинкт в майката на Есме. Тя не разпозна внучката си. Може би, защото са избрали Ава Яман да прилича на Улаш Туна Астепе. Имат подобни на цвят очи и коса. В повечето случаи наистина момичетата приличат на бащите. Изключително добър каст!

Цвети, Flowers Hibiscus и на мен ми се струва, че Елени ще се усъмни. Неслучайно ни е генийче момичето.

Стореното зло от Шериф с фалшифицирането на теста, ще сближи Елени, Есме и Адил още повече и в следващия епизод ще видим как Есме ще го изхвърли от живота си! Дано да успее! Това ще е първото от многото възмездия, които го очакват!

В тръпнещо очакване да чуят истината, която вече сърцата им знаят!

# 703
  • Кърджали
Естествено че няма да замине Елени. То тя е в центъра на историята. Ще се откаже да се качи на този самолет.
Иначе Зарифе ще я ззаболи повече от загубата на земите и конака, но Шериф - от това, че губи Есме.Т опък щото някога я е имал. то с лъжи и манипулации...
Мен най ми стана неприятно от това че изследването беше подправено от член на рода Кочари /макар че е под принуда/, ако беше някаква произволна лаборатория, как да е.

Общи условия

Активация на акаунт