Г-жо Дениз, бих искала да чуя малко от Вас за сериала. Какво Ви накара да почувствате това „Това море ще прелее" и кой беше най-влиятелният фактор за приемането Ви на този проект?
Дениз Байсал: Първото нещо, което почувствах, когато прочетох „Това море ще прелее“, беше искреността. Историята беше дълбока, но същевременно дълбоко трогателна и топла. Героинята на Есме, с нейните вътрешни конфликти и крехките ѝ, но силни страни, ме докосна дълбоко. Нейното емоционално пътешествие ми разказа истинска женска история. Визията на екипа и кинематографичният стил на сериала също направиха този проект много специален за мен.
Есме е жена, разкъсана от любовта си и която е загубила бебето си. Въпреки че изпитва голям гняв към Адил, тя го посещава дори след като той я застрелва. Как бихте описали Есме сред тези конфликти?
Дениз Байсал: Според мен Есме е много справедлива жена. Тя таи любов, смесена с болка, отпреди 20 години, която не е намаляла в този процес.
И Есме, и Адил са като деца, заседнали в балон отпреди 20 години. Сякаш животът, който не са могли да живеят, ги е хванал в капан, в балон. Есме е тази, която страда най-много от самотата през този период. Въпреки че, изглежда е част от голямо семейство, тя е дълбоко сама, дълбоко самотна.
Дениз Байсал: Есме и Адил, независимо колко са упорити, независимо колко се карат, са двойка, постоянно привлечена един от друг. Само ако можеха да бъдат заедно, щяха да притежават великолепна сила като Черно море. Засега те живеят любовта си, като се нараняват. Като планините и морето.

Как мислите, че ще се промени привидно суровият характер на Есме, когато научи, че Елени е бебето, което е загубила?
Дениз Байсал: Макар и своенравна, Есме винаги се е вписвала сред семейство Фуртуна, живеейки тихо в затворения живот, който е изградила. Но когато тази стена падне и тя разбере, че дъщеря ѝ е жива, тя ще излезе от черупката си и ще се превърне в съвсем различна Есме. Ще видим срещу кого ще се изправи.
Какво мислите за връзката на Есме и Адил? Как мислите, че ще се промени връзката им в следващите епизоди?
Дениз Байсал: Есме и Адил са двойка, която, независимо колко са упорити и колко се карат, е постоянно привлечена един от друг. Само ако можеха да бъдат заедно, щяха да притежават великолепна сила като Черно море. Засега те живеят любовта си, като се нараняват. Като планини и морета. 🙂 Не знам какво крие бъдещето, но мога да предвидя, че нашите сценаристи ще напишат тези промени красиво.
Това интервю ще бъде публикувано на английски език в нашия специален брой на DICM. Кои аспекти от сериала бихте подчертали, когато го представите на международната публика? Какъв според вас е универсалният аспект на историята на Есме?
Дениз Байсал: Историята на Есме по същество разказва историята на прераждането на една жена. Темите за любовта, загубата, прошката и себеоткриването резонират във всяка култура. Емоционалният реализъм на сериала и силните женски персонажи предлагат история, в която зрителите по целия свят могат да открият частица от себе си.
Това интервю с Дениз Байсал беше публикувано в броя на списание Episode за DICM за 2025 г.
https://episodedergi.com/deniz-baysal-tasacak-bu-deniz-ozel-roportaj/
В следващи постове ще сложа интервютата с Улаш Туна Астепе, Ава Яман и Бурак Йорюк.

.gif)
.gif)
.gif)
.gif)
.gif)

Браво на Улаш!

Дойде нашият ден! 
След като Елени чува, че майка ѝ е Хиджран, тя решава да напусне Трабзон. И другите трима тръгват да я спрат. Дали Оруч ще каже, че е излъгал- няма единодушно мнение. То е ясно, че ще я спрат, интересното е как.