НАБОР 2006 - Студенти - 2

• 40 684
  • 628
  •   7
Отговори
# 600
  • София
И моя синковец започна лекциите. С голям кеф тръгна. 3 седмици почивка му се видяха мнооого дълги и нямаше търпение да започне сесията. Казва, че в унивелситета било 100 пъти по-яко отколкото в училище Simple Smile
Този семестър в петък сутринта от 7,30 ч имат практика. Сега писа, че са я изместили от 8 ч занапред и ще трябва да правят някакви презентации, които ще трябва да представят пред останалите - един вид ще се упражняват да презентират и да говорят пред голяма група хора. На тях оценки няма да им пишат - само заверки ще дават. По информатика първия ден са им пуснали тест да видят кой на какво ниво е. На спорт се записа на фитнес и вече и там се запозна с няколко момчета от други специалности. Той понеже тренира сериозно и се захванал да им показва разни упражнения и т.н. Simple Smile.
Планирал е за началото на април да ходи за 1 седмица до Швеция на гости на един негов приятел, който е студент там. На мен ми се струва, че е студено по това време и нищо няма да може да разгледа, но щом е решил..... Мрънках, мрънках, че ще е по-добре да отиде лятото, след изпитите, да хване хубаво време, да разгледат хубаво града, да отидат и до Стокхолм, обаче той си знае неговото.

Последна редакция: пт, 13 фев 2026, 09:59 от Lady Cassiopeia Duval

# 601
Ехаа..Стокхолм...Супер

# 602
  • столицата
Ами той може и лятото пак да отиде. Едното не пречи на другото.

# 603
Синковеца вече е 2 седмица втори семестър. Взе всичко първия, математиката взе на поправката. Дори не знам как. Не реши една задача, не знаеше нищо. Обаче си имал система , по която да решава тестове по математика по вероятности и ... Успя. Над 50 процента вени отговори , като всеки въпрос е имал по 5 подусловия. Вероятността я беше изчислил след това, много под 1 процент е. Еми явно системата му свърши работа, извън това, за другите изпити е доволен, интересно му е, дори малко учи.  Аз се гордея с него, защото изведнъж чух за две близки деца, които бяха дори отличници в училище, нещо не им харесвало в университета и спират. Какво ще правят, не знам. Та така. Дано мине  всичко добре, реално на нас математиката беше най-големия проблем ,защото то не става само с учене, а имаше много да наваксва. Сега вече съм спокойна ,но не го следя и не знам какво се случва всеки ден. Каквото ми сподели, това е . Вече е голям,да се оправя.

# 604
  • Между гори и планини
По математика е имал само да загражда отговори ли?
Защото при моя е имало задачи за решаване, като вземат и преснимат и черновата. Трябва си решаване, не гадаене.
То не много за гордост това, че на тестовете минава с гадаене.

# 605
  • столицата
Важното е, че момчето е подходило тактически и е постигнало резултат.

# 606
Имаме валентинка от социалното...чудо невиждано, за 3 месеца. Ако случайно взимат стипендия, от кой момент ще декларират промяна на обстоятелствата? Месецът на получаването ѝ ли?

# 607
  • Варна
Синковеца вече е 2 седмица втори семестър. Взе всичко първия, математиката взе на поправката. Дори не знам как. Не реши една задача, не знаеше нищо. Обаче си имал система , по която да решава тестове по математика по вероятности и ... Успя. Над 50 процента вени отговори , като всеки въпрос е имал по 5 подусловия. Вероятността я беше изчислил след това, много под 1 процент е. Еми явно системата му свърши работа, извън това, за другите изпити е доволен, интересно му е, дори малко учи.  Аз се гордея с него, защото изведнъж чух за две близки деца, които бяха дори отличници в училище, нещо не им харесвало в университета и спират. Какво ще правят, не знам. Та така. Дано мине  всичко добре, реално на нас математиката беше най-големия проблем ,защото то не става само с учене, а имаше много да наваксва. Сега вече съм спокойна ,но не го следя и не знам какво се случва всеки ден. Каквото ми сподели, това е . Вече е голям,да се оправя.
Любопитно ми е кой е този университет?!

# 608
  • Между гори и планини
Важното е, че момчето е подходило тактически и е постигнало резултат.
Дано някой ден не те лекува , лекар подходил тактически при вземането на изпитите си!

# 609
  • Някъде в Европа...
Айде, айде, има предмети и предмети..Евала на децата, които успяват да усетят къде могат да са "енергоспестяващи" и не трошат нерви за предмет, който не е толкова важен за специалността им...Сякаш и ние не сме били студенти и не сме подхождали тактически по някои предмети?! Относно МАТ - синковецът също е инж. специалност, но висша МАТ имат само 1 семестър и се оказа, че голяма част от материала му е позната от училище и му беше лежерно, без напъни за изпита. Повече няма да се сблъска с висша МАТ, не виждам каква е драмата ако даден студент от специалността му е минал "тактически" за бъдещето му развитие като специалист...
Видях програмата за втори семестър. Доволна съм много - по-сбита е от първия семестър, пак петък им е свободен, пак имат някои часове през седмица и нямат дупки в нито един ден...Всеки ден приключва в 15 ч, като лекциите са му последните часове..Много е доволен, че следобедите му са свободни...

Последна редакция: пт, 13 фев 2026, 18:56 от AIR

# 610
  • Между гори и планини
На моя специалността не е инженерна, но е обвързана с математиката  която му беше омръзнала. Седна, решава, много решава и добре, че изпита беше последен. Да има време да се готви.
Днес си плати вторият семестър, взе си карта за транспорт за оставащите дни от месеца ( при нас може и така) . И в понеделник с бодра стъпка е на лекции. Бая дълго се застоя вкъщи, още от коледната ваканция. Януари имаше седмица лекции и толкова. Сега втори семестър ще е много зает, включително и в някои почивни дни е плътно на лекции и упражнения.
Между другото на някои упражнения също има заверки.

# 611
  • Някъде в Европа...
Между другото на някои упражнения също има заверки.
Първият семестър по абсолютно всичко, независимо дали лекции или упражнения - по тези предмети по 2 подписа, имаше заверки и подписи събираше в книжката. След изпита я донесе да я покаже на баба си  с подписите и оценките😂, че тя най-много се вълнува 😂

# 612
Няма значение университета, той е единственият,който е изкарал така. Ще ви стане ли спокойно ако кажа, че не е отворил учебник, а успеха му е по-висок от приятелите, които учат ? Има С2 английски,защото там му беше важно и се готвеше. Не е отварял учебник по бел, но за дзи сам намери учителка, сам се обади, сам я посещаваше , сам плащаше и сам се готвеше. Аз никога не съм я чула и видяла. По всички предмети ходеше на лекции, включително по тези,които са му интересни и важни го знаят преподавателите по име, защото взема участие. Тази математика е сега и повече никога няма да му трябва. Ако не я беше взел с късмет, щеше лятото да се готви горкия цял месец. Съжалявам, но за мен това е по-добър подход от това да имам читанка, който не знае за какво е в университета и който да ми се откаже по някое време, защото не е за него, не му харесва или защото аз съм го натиснала да учи.

# 613
  • Варна
Antisneji децата , които учат наричате читанка и според Вас не знаят защо са в университета?! Повече няма да коментирам .

# 614
  • sofia
Всеки сам си преценява как да се оправя в живота. Децата са различни.

Общи условия

Активация на акаунт