Предварително се извинявам, ако темата я отварям в неподходяща категория, но прегледах и видях, че вече има подобни теми.
Накратко, при мен казусът е следният – през месец април тази година ме уволниха незаконно и неправомерно. Няколко дни след това отидох при препоръчан от познат адвокат. Представих на адвоката моите обяснения (над 10 страници), подкрепени с доказателствена част – трудова характеристика, трудов договор, трудова книжка, официална писмена комуникация между мен и работодателя, медицинска епикриза и др.
Адвокатът ги разгледа, каза „лесна работа“ и аз заплатих хонорар в четирицифрен размер. Подписах пълномощно да бъда представлявана от конкретния адвокат и си тръгнах.
От този ден насам не съм го виждала. Въпреки многократните ми опити през тези месеци да се свържа с него, получавам само отговори от типа „в дело съм“, „ще звънна по-късно“, „ела до кантората“ – и когато отида, адвокатът го няма.
Посетих информацията в съда, за да проверя дали поне има входирано дело – има, но дата за разглеждане все още не е насрочена.
Допълнително, ситуацията е такава, че в момента съм бременна в седмия месец (първо дете), както и с ТЕЛК по болест, така че можете да си представите колко „цветна“ е ситуацията ми.
Приемам всякакви съвети и предложения от вас. Става дума за гр. Пловдив.
Благодаря на всички предварително!
Няма срок за съда, в който да насрочи първо заседание, като в закона пише "разумен срок", често тълкуван разширително от съставите.