КАУФЛАНД - тема 78 ЕСЕННО-ЗИМНА 2025

• 46 729
  • 752
  •   1
Отговори
# 30
Явно ядат понички. Аз поне така го разбирам.

# 31
А, защо трябваше да ги снима и да ги качва тук?

# 32
Къде видяхте понички? Хората са в гръб, аз не виждам нещо да ядат.

# 33
Не мисля,че ядат донъти. В Кауфланд е бъкано с камери... А и са с маркови дрехи и обуща...

# 34
Къде видяхте понички? Хората са в гръб, аз не виждам нещо да ядат.

Не съм ги видяла, но знам разположението на магазина, та не е трудно да се досетя. Авторът да каже какво ядат. Виждала съм клипчета, в които ядат мини донъти и са буквално по една хапка. Та, като има желание, има и начин.

# 35
Да ви питам като по запознати с касите на самообслужване.
В нашия град са от скоро и по инструкциите на служителките първо вадя всичко от количката на везната в ляво, после сканирам и започвам да прехвърлям от дясно.
Днес  имаше ново момиче, което не беше от нашия магазин и тъй като имаше проблем с някои от касите в брой стоеше и упътваше клиентите.
Като ме видя с две 10 литрови туби вода и алкохол освен другите неща, каза започвай направо да маркираш без да слагам стоките първо от ляво. Дори големите води не ги изкарахме, а с четеца ги маркирахме и въобще не се наложи да ги слагаме от дясно, а си останаха в количката.
Така минах доста по бързо, но така ли е правилно или защото тя беше там нещо потвърди?

# 36
Хапваха джънк фуд и мъжа разправяше, че можеш да хапнеш нещо и да си тръгнеш...много такива има...

# 37
Да ви питам като по запознати с касите на самообслужване.
В нашия град са от скоро и по инструкциите на служителките първо вадя всичко от количката на везната в ляво, после сканирам и започвам да прехвърлям от дясно.
Днес  имаше ново момиче, което не беше от нашия магазин и тъй като имаше проблем с някои от касите в брой стоеше и упътваше клиентите.
Като ме видя с две 10 литрови туби вода и алкохол освен другите неща, каза започвай направо да маркираш без да слагам стоките първо от ляво. Дори големите води не ги изкарахме, а с четеца ги маркирахме и въобще не се наложи да ги слагаме от дясно, а си останаха в количката.
Така минах доста по бързо, но така ли е правилно или защото тя беше там нещо потвърди?

От ляво местенцето е за удобство, не е задължително да ги разтоварваш първо на него. По-важното е след скан да се сложат в дясно на везната, за да се отчете продукта. Само за големите туби с минерална вода не ми е ясно защо не са ги сложили на везната след сканиране.

# 38
Благодаря, Даниела!
Не знаех, даже си мислех ако не ми е достатъчно мястото в ляво за покупки какво ще се случи, но явно нищо.

# 39
И аз питам как маркират водата без да се качва на кантара?
На мен ми казаха, че не можело и ме пратиха на каса с касиер.

Бях взела 4 от големите бутилки по 10л и точно това питах служителя, дали може да ми ги маркира без да ги слагам на кантара и ми обясниха, че касата трябва да ги претегли. Освен това имало и някакво ограничение на максималното тегло на покупките, което разбира се е логично.

# 40
Нищо не вадя аз. Директно от количката вземам, маркирам и слагам на везната. Никога и никъде не е имало проблем. В никой магазин. Ползвам такива каси и в Лидл, и Т маркет.

# 41
  • София
И аз питам как маркират водата без да се качва на кантара?
На мен ми казаха, че не можело и ме пратиха на каса с касиер.

Бях взела 4 от големите бутилки по 10л и точно това питах служителя, дали може да ми ги маркира без да ги слагам на кантара и ми обясниха, че касата трябва да ги претегли. Освен това имало и някакво ограничение на максималното тегло на покупките, което разбира се е логично.
В Кауфланд нямам голям опит, но в Лидл служител ми е съдейства за подобни големи покупки. Обозначава се с чипа, маркира тежката или повтаряща се стока и не се налага да слагам на кантара. Имам някакъв спомен, че и в Кауфланд ми се случи веднъж.

И аз не използвам плота преди касата. Направо от количката вадя и маркирам.

# 42
Има много клиенти, които си похапват в магазина. Редовно виждам отворени и изоставени полупразни опаковки от чипс, вафли и какво ли още не. И зарязани нагризани понички или банички също, бутилки с вода или газирано, от които е отпито...Всякакви клиенти има.🙄
Не е задължително да се слагат покупките първо отляво/отдясно (при нас има каси, разположени на няколко реда, при едните е отляво, а при другите е отдясно). Аз почти никога не вадя. Т.е., когато съм с количка не вадя, вадя само когато съм с моя торба или пък, ако държа няколко неща в ръцете.
Аз постоянно забравям да използвам "пистолета".😅 Някои стоки, които са намалени със стикер, не успявам да ги маркирам нормално, но с пистолета се получава почти винаги.
Тези комплекти за почистване в Лидъл струват 3,99 лв, а в Кауфланд са по 9,99 лв (сините са с четка със силиконов "косъм")- доста голяма разлика в цената:

В нашия филиал на Кауфланд има страшно много кашони с такива комплекти, поне два реда кашони един върху друг с височина около 150 см. До моповете стоят и мястото е доста неудачно, на тази цена от 9,99 лв май ще се задържат доста дълго там.

# 43
  • София
Да ви попитам като по-опитни - зареждат ли нехранителните от новата седмица в неделя? От 100 години дебна за смесител с термостат и се чудя как да успея да го взема. Че и на работа трябва да се ходи в понеделник.

# 44
Зареждат в неделя, да. Но е възможно не всичко да е заредено преди края на работното време, както и може да има разлики по филиалите. Някои артикули е възможно и нарочно да ги заредят чак в последния момент, особено "по-дефицитни" или пък по-обемни.

Общи условия

Активация на акаунт