КАУФЛАНД - тема 78 ЕСЕННО-ЗИМНА 2025

• 46 739
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
Отстъпка има веднъж седмично, но е минус 2 лв над 50 и то когато сканираш с устройството.

# 76
Тези пликове как се затварят?

6 литра много ли са големи?

# 77
Затварят се с "цип", доколкото мога да видя. За да добиеш представа, мисля, че тези стандартните за плодове и зеленчуци се водят 2 литра.

# 78
Какво ви засяга дали пестят от заплати за касиери? За мен са огромен плюс касите на самообслужване. Не ме интересува дали К печели.

# 79
Не знам дали пестят от касиери (според мен и няма чак толкова много желаещи), но и на мен са ми удобни тези каси.
Иначе в нашия филиал пестят от осветление на паркинга.☺️ Не само не светят всичките лампи, ами и светят наполовина. Вчера ми направи впечатление.
Сега разбрах защо често виждам вино 3 и 5 литра в картонени опаковки на щанда със стикерите. Един служител теглеше количка с вино и страшно много бройки падаха на земята (не едновременно). После се появяват като намалени (и със смачкани опаковки) с 40% примерно. Все се чудех как ги мачкат така тези опаковки.🙂

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 23:23 от dolce miele

# 80
Затварят се с "цип", доколкото мога да видя. За да добиеш представа, мисля, че тези стандартните за плодове и зеленчуци се водят 2 литра.
Чудих се дали са с такъв тип закопчаване или по друг начин.

Този тип малко не ми харесва

# 81
# 82
  • Mostly in my mind
При нас касите на самообслужване са винаги пълни. Особено тези с кешовицата. Stuck Out Tongue Winking Eye само една жена има,която трябва да огрее на 6 каси, ако има някой нужда от помощ.

# 83
Да, тези ги знам. Имам и купувам от тях. Харесвават ми с тези ципчета.

# 84
И днешния купон не става.

# 85
Замислих се като гледам как коментирате касите на самообслужване,
че често се случва по 1-2 от касите на самообслужване за пари в брой в К, в които ходя, постоянно да са в профилактика или да имат някакъв проблем, че да не може да се плаща на тях. Странно, но е факт. Може да го правят и за да накарат хората да плащат все повече с карти, защото така и банките си взимат таксите, К също вероятно получава някакъв процент от това, а и на служителите никак не им се занимава да се разправят с парите в брой от тия машини. Виждал съм за кратко как от една такава машина, която беше отворена, вадеха монети. Бяха огромно количество, просто не можах да повярвам къде са се побрали вътре в това нещо. А касиерките, които бяха заменени с машините, не видях повече в магазина. К постоянно търсят хора, но ако освобождават касиерите си така, за мен е глупаво. Но те си преценя(ва)т де.

# 86
Аз не мисля, че касите на самообслужване се въвеждат, за да се икономисва от заплати на касиери. Според мен те са за бързо пазаруващи хора с по няколко артикула. Но все по- често засичам клиенти с пълни колички, често незнаейки как да маркират някои от покупките и така блокират съответната каса за дълго време.

# 87
Не са бързи каси. Нормални каси са, независимо, че така говорят по радиоуредбата, за по-бързо пазаруване.

# 88
Да, нормални каси са си като всички останали (все забравям да погледна дали все още има и бързи каси с касиер (до 6 артикула), но май ги махнаха след въвеждане на селфчек касите.  
Съгласна съм, че хора, които нямат никаква представа как се използват и са с много покупки, е по-добре да минават на каса с касиер. Аз в началото предпочитах да използвам касите на самобслужване, когато съм с по-малко неща (на мен така ми беше по-спокойно, не че е било задължително), за да не бавя хората след мен. Но истината е, че понякога просто работи само една каса с касиер и често там опашката е дори още по-голяма. И самите служители подканят хората от опашката да отидат на селфчек.
Мен ужасно ме дразни нещо, което виждам в последните дни за първи път (и то предимно от пазаруващите чужденци в нашия филиал). А именно поставянето на кошниците с колела (с покупките вътре) върху помощния плот. Там, където после аз бих оставила раница/дамска чанта или пък покупките ми преди да ги маркирам (когато съм с количка, не го правя, но иначе понякога ми се налага). Ужасно нехигиенично ми изглежда. Не че стоките в магазина са стерилни, нито пък дамската ми чанта, но аз никога не си слагам личния багаж или пък торбите с покупките на земята и не ми е приятно да ги слагам на плота след кошница, която се е движила по пода. А за "разкош" после доста от клиентите, които слагат кошниците с колела на плота, после и забравят да ги махнат оттам - взимат си покупките и "чао". А си има и място, където се оставят тези кошници.🙄
Дева, каква е днешната изненада? Пак ли нещо сладко?

# 89
Мен пък много ме дразнят родителите, които си слагат децата в количките. Не там, където е предназначено за дете, а в самата количка, където после други хора ще си сложат покупките там, където са стояли обувките на детето. Много ми е нехигиенично.

Общи условия

Активация на акаунт