Твърде ревнив ли е

• 3 795
  • 63
  •   1
Отговори
# 45
Не е твърде ревнив, и още може!

# 46
Звучиш доста зряла за 20-годишна жена, адмирации за което.
Такъв ревнивец и льольо не ти подхожда и само те и ще те бута надолу с времето. Аз не бих търпяла подобен типаж за партньор.
Съмнявам се че и при критична ситуация или сериозна нужда ще подходи мъжки. Отдръпни се от него постепено или просто започни да се държиш така, че той да иска да те напусне, за да не се занимаваш с излишни драми после.
И един малко по-личен съвет: Ако все още правите секс, винаги се пази, защото направи ли ти дете, положението ще стане в пъти по-лошо.

# 47
Такъв ревнивец и льольо не ти подхожда и само те и ще те бута надолу с времето. Аз не бих търпяла подобен типаж за партньор.
Съмнявам се че и при критична ситуация или сериозна нужда ще подходи мъжки. Отдръпни се от него постепено или просто започни да се държиш така, че той да иска да те напусне, за да не се занимаваш с излишни драми после.
И един малко по-личен съвет: Ако все още правите секс, винаги се пази, защото направи ли ти дете, положението ще стане в пъти по-лошо.

Той не я оставя за 15 минути на спокойствие, какво остава да я остави да се отдръпне. Още по-малко пък да поиска сам да я напусне.

Авторката да си решава проблема с младежа на обществено място, спокойно и категорично.

И, да, драми ще има, може да се предполага само дали ще са "толкова те обичам, затова те ревнувам"  или ще преминат към "толкова те обичам, а ти си неблагодарна кучка, която иска да се *** с други, но ще те науча как да ме уважаваш".

# 48
  • София

Той не я оставя за 15 минути на спокойствие, какво остава да я остави да се отдръпне. Още по-малко пък да поиска сам да я напусне.

Авторката да си решава проблема с младежа на обществено място, спокойно и категорично.

И, да, драми ще има, може да се предполага само дали ще са "толкова те обичам, затова те ревнувам"  или ще преминат към "толкова те обичам, а ти си неблагодарна кучка, която иска да се *** с други, но ще те науча как да ме уважаваш".

Точно.
Първо трябва да се раздели с него максимално бързо и категорично и второ, определено на публично място и не сама! И по-възможност на неутрална територия!

# 49
+1
Категорично и безкомпромисно! Кажи, че нямаш време за връзка през следването.  В никакъв случай не споменавай възможен друг партньор, че съвсем ще откачи.

# 50
Да, твърде много е ревнив, направо за лечение бих казала.
Не леко, а много обсесивен е.
Такива се разкарват и се бяга с 200 от тях.
И не, той не ти доказва, че те обича, той те тероризира и то здраво.
Ако останеш, ще си патиш здраво. Ще има и бой да знаеш. Това е гарантирано.
После и ти ще си за лечение.
Не бих изтърпяла някой така да ми звъни, да ме притеснява.
Обяснявам по веднъж. Ако не разбират, приключвам.
Случвало се е.

Сега прочетох и другия пост.
И не, такива хаховци няма как тактично да ги оставиш. Няма какво да направиш. Както и да им го поднесеш, ще има обстрелване - нападки, обвинения, заплахи, принуди, молби за втори шанс, извинения.
Също така най-вероятно ще изкара теб виновна.
Но просто му кажи истината. Не му издържаш простотията, обсесията, ревността и вече не ти е приятен.
Също така те съветвам не безопасно място да го направиш. Не го прави в къщата му. Някъде навън, контрола да е в теб. Дай му да разбере, че си твърда и приключваш.
Ако нещо почне да те тормози пак, звъни - ми има блокиране на телефони, от всякави соц. мрежи също може да го разкараш.

# 51
Ваяна_с,
С ревнивец се къса НЕЗАБАВНО от раз, без да оставяш вратички за връщане. Останеш ли с него, не е забавно.

Ревността е болест за ревнивеца и отрова за половинката, за щастието и любовта. Има ли патологична ревност, нищо хубаво и добро не вирее.  
От опит пиша. Първото ми гадже беше ревнивец. Няма да пиша, защото дори не искам да си спомням.
Само ще добавя, че са двулични манипулатори. В началото е цветя и рози. На първо място, за да хванат жертвата в капана. На второ място, когато ревнивецът вече е лош, жертвата да вярва, че той ще стане като в началото. Да, ама не. Ще стане за 2-3 дни, максимум седмица.
Почти винаги ревността е на 4 очи, а пред хората са самата прелест, мили, галантни, загрижени. Това е част от подлостта им. Като ги зарежат, околните не вярват, че това добро момче може да се държи зле.

Съгласна с Елора, че "Ако останеш, ще си патиш здраво."
Късай бързо, на публично място. И наблизо да има приятел/ка, за да си тръгнеш с нея/него. Не се поддавай на манипулации, че съжалява и ще се промени, че без теб не може да живее, че ще умре от мъка или ще посегне на живота си.

И последно за физическата агресия, за да реши авторката как да действа след раздялата. Не винаги е гарантирана. Повечето ревнивци са наясно дали ще мине или не. Помисли твоят от кои е. Ревнивците трудно приемат края. Известно време след раздялата внимавай да не те нападне физически. И отказвай всякакъв разговор.

# 52
Като физически пострадала горе-долу на твоите години от подобен ревнивец моят съвет е да осигуриш мъжко роднинско присъствие около себе си за известно време. Баща, брат ако имаш. Някой, който да го посъветва в правилната посока, ако/когато реши да те причака пред дома ти или направо да дойде.

# 53
Да, съгласна съм. Даже като късаш, нека някой близък да е встрани без да знае този.
Такива като този често проявяват агресия. Шанса е огромен.

# 54
Много си млада, не знам дали ще ми повярваш, но не показва колко те обича, а колко е несигурен и комплексиран. Бягай надалеко от такива мъже. Това, че ти купува подаръчета от време на време хич не трябва да ти е показател.
Мъжът ми не ми е купувал от дълго време, в момента нямаме финансова възможност за нищо, защото стартираме бизнес. Но доверието и спокойствието, което има между нас е незаменимо

# 55
Поздравления за това, че мислиш доста зряло за своите 20 години!

Да - този човек има много дълбоки проблеми. Ревнив и контролиращ е и на третия месец от връзката вече упражнява осезаем натиск върху теб. Ако останете заедно, положението само и единствено ще става по-лошо. Този човек в момента тества границите ти и следи дали на "малки" прояви на контрол ще се огънеш или ще дадеш отпор. Ако се огънеш, малко по малко във времето ще натиска още.

Контролиращата ревност никога не е от любов - това да притискаш и тормозиш другия е отсъствие на любов. Колко хубаво би било всяка една млада жена да го знае!

Моят съвет е да прекъснеш тези отношения възможно по-скоро. Млад и интелигентен човек си и времето ти е ценно. Желая ти щастие!

# 56
Аз лично бих скъсала по телефона. Изобщо няма да се срещам с него. Ще реши, че щом съм отишла на среща, значи все още има шанс и имам желание да ми се моли и обсебва още повече.

# 57
Хората и с sms късат.

# 58
  • София
Не мога да одобря късане по телефон. Грозно и жалко е. Въпреки, че ако той си е някъде там и въпросът приключи има шанс да го домързи да идва да се разправя.  Та, в този случай, може би е оправдано.

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 15:04 от Светулчица

# 59
За мен пък не е. Аз бих предпочела да скъсат с мен по телефона, ако сме гаджета от няма и три месеца. Ще ме вика на среща, аз ще се наконтя с някакви очаквания за приятно прекарване и той ще ми обяснява как не сме един за друг и няма жлеание да ме вижда повече? А, и ще ми го сервира в някое кафене, че да не се разрева и да "не правя панаири"? Не, мерси.
Това не е брак, че да се уточняват. За след три месеца връзка няма и какво толкова да си кажат. Не ме кефиш вече и това е.

Общи условия

Активация на акаунт