🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 6 (23.10 - 30.10) 🎭

• 35 210
  • 644
  •   1
Отговори
# 30
  • София
И аз благодаря за продължението; Корицата е чудесна и на място.
Гласувах (по повод развихрилата се дискусия, по-долу моето мнение). На "оня" въпрос просто не "чавнах" нищо. Третата ми опция в нехаресвани е в отпадналите - визирам Гъмзов.
Понеже и аз не бях обърнал особено внимание - постът на Gripping сега ми идва важен и твърде съществен репер за следващото поведение и на двамата - но особено на Лицата (очаквам мн.повече от него тук и сега му се пада ситуация на тепсия - дали и как ще я използва, иска ми се да разбърка картите...)
Относно "тъпите" или "неостри" цивилки: аз намирам "определението" за добро в унисон с онова, което виждаме от тях, а и ми харесва (като сигла) за ролята им. Бих могъл на употребявам "инфантилките" или "залухавелите". "Праведни" са те по ролята в правилата на играта - ама именно в нея, повечето ми губят респекта и желанието да ги маркирам по дефолта. (За "Предателите" пък ползвам и синоним "Злодеите" - разнообразие, идващо от литературата.)
Скрит текст:
залухав = тъп, смотан, глупав, шматка; обаче го имам в "базата" си от една пародия Simple Smile на стихотв. на Смирненски, декламирано на ромски:
Со керез, бе, делино, катка със чука? - Ай, залухавел, не дикез ли на табели, магистрала строим тука.
Лично не смятам, че в играта Вл.Николов е оня, който е навън. И не трябва. Всички са участници във формат. Уважение и възпитание обаче - намирам, че трябва да има (базово и при нелипсващи първи 7 години). Той може да се представя като неостър играч, но АМ си е изобщо неостра - навсякъде, както самата тя се изявява като индивид в държанието/поведението си. Но, не мисля, че е обидила кой знае колко участника Вл.Н. Такива на нея са й изразните средства, толкова й идва в главицата, такъв й е речника от няколко странички. Даже се колебая дали не е искала да изрече нещо по-друго (независимо по-остро, или по обрано), ама Гугъл-Транслатора в черепната й кутия отсъства.
ПП. Гледам го (единствено), значи пак ще го изгледам: СаркасТа.

# 31
  • София
О, за  любимец нищо не казвам, знам, че имаше, знам, че спечели,  просто реших да го добавя, за да си оправя вкуса. Blush
И същевременно му се ядосвам, че си трае за щита на Мая, за липсата му, не може да не е забелязал. Дано
да го прави целенасочено.

Много дълбоко се е покрил Лицата.
Сякаш друг човек гледаме. Нищо общо с играта му в Стоте гривни. Ако е поредния, който чисти образ (ама от какво, като беше любимец и в темата и в Надкаст и коментарите там), то е подбрал погрешния формат, защото просто няма да го излъчват и голяма работа като си участвал.
Аз не виждам негови синхрони, дават го от дъжд на вятър да каже нещо и това е.
Вярва на Ел Капитано и също така не взима щитове, а се бори винаги за общата кауза за наградния фонд.
Реално към момента Коджабашев е по-праведен и от най-праведните. Той човекът Ам-Гъл, на когото специално посветих не знам си колко време да му направя перфектната корица тук ги подминава тези щитове все едно ще хване проказа.

# 32
Ами сигурно е в групичката, които са се наговаряли отвън. Елементарно е

# 33
Вие него като го нахейтихте миналата година, че е Амгъл и човека сега го е страх да взима егоистични решения 😅. Много се надявам да се е покрил временно и да се разгърне по-късно, а не да е влязъл да "оправя имидж". Аз си го харесвах като злодей в острова.

# 34
  • София
Поемам защитата:
Той влезе с две обиколки закъснение. Трябва му време да се ориентира. / добре се е ориентирал 😉/.
Благодарен е на Мая, че го вкара, а освен това го придърпа в коалицийката / Колко се е вписал, той/те си знаят, но май е добре, защото никой не го е нарочил 😉…
Но идва време да се активира повече. Не заради нас 😊, а защото другите ще му вдигнат мерника 😉.

Някой спомня ли си за кого гласува ма първата си маса?

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 14:29 от almadji

# 35
Изгледах сега 7-и епизод. Горе-долу започвам да напипвам каква трябва да е добрата стратегия в това шоу. Понеже съм играл доста Мафия/Върколак, Трейтърс е подобно, но не точно. В Мафия можеш да си мирен гражданин/праведен и да играеш много агресивно против хора, които смяташ за предатели, като ако ги уцелиш, даже и да умреш следващата нощ, няма никакво значение - помогнал си на отбора си. Ако пък не уцелиш и след това се озовеш на масата, което е логично, и се случва също и в Трейтърс, пак не е чак такъв проблем да отпаднеш. Разликата между Мафия и Трейтърс е, че в Мафия ако някой от отборът ти накрая спечели, ти също печелиш играта. По същата логика и мафиоти/предатели се жертват един за друг, като го правят умишлено, за да изчистят колегата си. Трейтърс обаче задължително трябва да си на финал, иначе губиш играта.

В Трейтърс осъзнавам, че най-добрата възможна игра сякаш е under the radar/малко по-пасивно, независимо дали си Предател или Праведен. Ако си Праведен и играеш прекалено агресивно, то или се озоваваш на масата ако не си прав в предишен вот, или пък ако си прав Предателите ще те убиват през нощта. Същата тактика е и за Предателите, не бива да натискат прекалено агресивно на масата, защото иначе биха се озовали на масата в следващ вот.

По логиката ми от горния абзац, макар и да не бях убеден за Бачорски в началото, аз сега започвам да виждам, че човекът играе наистина страхотна игра. Малко измамно някои зрители си казват: "Ама не го ли виждате, той е явен". Това объркване се получава, защото е логично от продуцентска гледна точка Предателите да получават най-много екранно време и, когато виждаш много синхрони от Бачорски и той е разказвачът на сезона, след това зрителите едва ли не се подвеждат, че той е явен Предател.

Това, което всъщност трябва да се гледа, е как той играе в разговорите с Праведните. Прави го адски фино, лекичко и със сравнително тих глас (също важен елемент, за да няма в тона агресия) им пуска някакви мнения, но по никакъв начин не е натрапчиво, агресивно, налагащо се, а е леко посяване на семенца по много интелигентен начин и другото е галене на егото на останалите. Тоест успява да загатне нещо на даден играч, Владо Николов например, но толкова умно и с добра социална игра, че след това отсрещният играч да започне да си вярва, че все едно идеята е лично негова.

Другият играч, за когото искам да говоря, е Владо Николов. Разбира се, че той влезе като човек, който не знае как се играе играта, но трябва да има и такива образи - задължително, защото ако вкараш 20 игрови бота/супер фенове на шоуто и играта Мафия, то тогава няма да е същото. Владо Николов всъщност е един невероятен телевизионен образ, като самият той не осъзнава колко добър телевизионен характер е всъщност. Да, много си вярва, да има комедиен елемент в това как "вече е разкрил всички Предатели" или, че "Тино е 62% Предател", но Владо с всичките си действия е просто култов персонаж. И сега, когато в него вече започват да се прокрадват някакви съмнения, че някои хора го въртят за носа и го лъжат, дали не започва да се заражда някакъв катарзис в него, при който евентуално да се обърне срещу Бачорски. Ако това се случи, то това ще бъде една от най-добрите истории, които сме гледали някога в българско риалити.

Няколко думи за останалите. Анна-Мария ме кефи как играе играта. Това, където се опита да прокара стратегия, с която излъгват кой е взел щит, е супер блъф, като няма значение, че е на грешен път в момента в рийда си, това е нещо нормално, важното е, че играе играта така, както трябва да се играе.

Венци Венц е скандално зле, даже не искам да коментирам повече как трябва да си идиот, за да издаваш човек, който е взел щит. Не се ли научиха вече, ебаси, минаха 6 игрови дни  и нощи в сезона им.

Майчето е перфектен избор за Бачорски, защото е хладнокръвна и умна. Представете си да беше взел в отбора си някой неуравновесен като Мирела например. Личи му и на Бачорски, че му е кеф да играе с Мая, която е умна и красива. Да, и това повлиява при един мъж, това е положението.

Трейтърс е най-доброто нещо, което се е случвало на българския ефир от много време насам!

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 14:49 от Olimpic

# 36
  • Разпиляна във въображението
Благодаря за темата!

Продължавам да смятам, че Бачорски ще е аут и няма да стигне финал. Много се надявах Владо да е вън. Знаейки, че и двамата бяха праведни, с нетърпение очаквах да видя реакцията на всички, когато Тино си тръгне.

С вметката, че не гледам чужди формати, явно следя някой в Х, който поства, и ми попаднаха видеа как на отпадналите им дават писмо с тримата предатели. Това в английското сега. Реакциите са страхотни. Дали го правят непосредствено след като са изгонени? Щеше да е страхотно и тук да бъде така. Лицето на Гъмов и останалите щяха да са безценни Simple Smile

# 37
  • София
Поемам защитата:
Той влезе с две обиколки закъснение. Трябва му време да се ориентира. / добре се е ориентирал 😉/.
Благодарен е на Мая, че го вкара, а освен това го придърпа в коалицийката / Колко се е вписал, той/те си знаят, но май е добре, защото никой не го е нарочил 😉…
Но идва време да се активира повече. Не заради нас 😊, а защото другите ще му вдигнат мерника 😉.

Някой спомня ли си за кого гласува на първата си маса?

Е, виж на 1 стр. в основното мнение.
Там има всичко. Simple Smile

Иначе да, има оправдание, че влезе по-късно в играта, а и явно се чувства като в небрано лозе с толкова известни. Логично е да не се набива на очи. Но явно не казва и нищо интересно по синхроните, за да го излъчват.

# 38
Аз пък мисля, че Бачорски ще влезе във финала. Прави ми впечатление, че той успява да наложи мнението си и да наклони везната по негова воля. Не се агресия, а по-плавно, загатва за нещо и другия е налапал въдицата.
Как успява всеки път, не знам...

# 39
В интерес на истината Бачо би бил много приятен , ако синхроните и екранното време на участниците бяха балансирани. Аз лично му се кефя как успява да прокара идеите си и т.н., но ми омръзва във всеки епизод да гледам само него. Неговото виждане, неговото мнение за всичко. Рядко дават разговори между участниците, освен ако Бачорски не е там, рядко има синхрони от и за различни от Бачорски участници. Иначе, евала на човека - играе играта. Просто твърдя много екранно време му дават и това е вина на продукцията.

Дори и на другите разговорите да не са интересни или “право в целта” или изобщо, все пак трябва да виждаме и други освен Бачорски или Владо Николов.

Глория винаги я дават като е на субстанции, явно като е трезвена не е интересна ли, не знам. 🤣 Ана Мария я дават само като се звери на някой. Ева само като пищи.

За мен монтажът е все едно ще гледам Биг брадър, а всъщност предаването е съвсем различно.

Мирела например - няма такова дърво, заклевам се. Изобщо нямам представа какво прави тя в това предаване, освен да реве? Те я дават само да реве и нищо друго. 🤣 Даяна изобщо я забравих, че е в това предаване.

# 40
...
По логиката ми от горния абзац, макар и да не бях убеден за Бачорски в началото, аз сега започвам да виждам, че човекът играе наистина страхотна игра. Малко измамно някои зрители си казват: "Ама не го ли виждате, той е явен". Това объркване се получава, защото е логично от продуцентска гледна точка Предателите да получават най-много екранно време и, когато виждаш много синхрони от Бачорски и той е разказвачът на сезона, след това зрителите едва ли не се подвеждат, че той е явен Предател.

Това, което всъщност трябва да се гледа, е как той играе в разговорите с Праведните. Прави го адски фино, лекичко и със сравнително тих глас (също важен елемент, за да няма в тона агресия) им пуска някакви мнения, но по никакъв начин не е натрапчиво, агресивно, налагащо се, а е леко посяване на семенца по много интелигентен начин и другото е галене на егото на останалите. Тоест успява да загатне нещо на даден играч, Владо Николов например, но толкова умно и с добра социална игра, че след това отсрещният играч да започне да си вярва, че все едно идеята е лично негова.
...

Да. Нещо подобно бях писала в предните теми. Много добре знае как да подхване човек, който да му заиграе по свирката. Изненада ме колко добър актьор е! Точно както искаше и Неве да играе, но не й се получи - "со кротце, со благо и со малко кютек". И единствено спрямо нея той беше по-агресивен, иначе подхвърля именцата, обсъжда ги, но рядко се налага, убедителен е и харизматичен, на Масата нито мишкува, нито се набива на очи. Да не забравяме и че Неве го е видяла като тих, интересно дали и други ще споделят подобни впечатления. Така че може и да не е толкова учудващо за Праведните, че още не е убит.

Не знам на терен как е, но аз предположих, че той ще бъде един от Предателите, само защото знаех, че има качествата да изиграе ролята. Изглежда много добродушен, весел и кротък (и сигурно през голяма част от времето си е точно такъв), но очите му са очи на вълк. С риск да прозвуча като Глория Joy

# 41

Синхроните до епизод 7 включително.

# 42
Много точно мнение на Olimpic, съгласен съм. Благодаря и за таблицата със синхроните, вижда се точно в кой момент Даяна е сгафила с продукцията.

На мен също атаката на Анна-Мария не ми прозвуча толкова грубо, то е ясно че тя няма фин изказ и обноски, но казаното не беше нищо особено. Не знам защо точно нейните реплики стават обект на такова вторачване, при положение, че целите диалози на почти всички още от първи епизод са брутална гавра с езика. Просто се опитайте да си представите като ги слушате как се превеждат техните изказвания на английски примерно, как биха стояли на субтитри. Във всяка реплика има разни уж засукани, а всъщност плоски метафори ("намазване на ски", "обуване на обувки", и т.н.), откровени простотии, вербална агресия която няма как да се възприеме преносно в превод на чужд език, въобще език от ниския уличен регистър. В оня сайт от първа страница, където са епизодите на чуждите версии, спряха да качват българската - ами сигурно са се видели в чудо как да ни превеждат.

Малко извън темата, но тъй като някои се чудеха как се процедира в такива ситуации - в снощния епизод на британската версия имаше двама с еднакъв брой гласове на кръглата маса дори и след прегласуването. Водещата донесе две ковчежета, каза "В едното има щит, а който отвори празното, напуска играта". Така се решава ситуацията.

# 43
  • Другата България
Аз още от първи епизод мисля писах, че ми харесва играта на Бачорски, една от малкото бях, която го оцени като играч, напълно абстрахирайки се от нехаресването му като човек извън играта и всичките му изяви и прояви в реалния живот и други предавания. Това, че умее да манипулира също го писахме, изобщо - Бачо и Владо са най-коментираните участници в нашите теми. Blush
Това, което ме дразни, не ми харесва, с което не съм съгласна и т.н. е появилите се в процеса на играта хипотези, а Антон направо си го написа тук и явно истини, че е имало предварителни разговори между играчи и уговорки кой с кого, как и т.н.
И не искам да се чувствам като идиот, припадайки от играта на Бачо, след което обаче да ми просветне, че това да не го разкриват някои от праведните всъщност може да не се дължи толкова на гениалното му поведение, а на помощ от приятел/друг праведен. Категорично не съм ок с това. Истината, поне за мен е, че не мога да съм категорична Бачорски е ли е стигнал дотук САМ, или не. Засега клоня към не-то, което ме кара да съм резервирана относно представянето му. Вече. Просто го гледам с други очи.
Ами сигурно е в групичката, които са се наговаряли отвън. Елементарно е
Не мисля, че Жорката е в каквито и да е групички.
Той вече го игра това веднъж, отнесе много хейт и видя, че не стават така нещата, ако иска да е харесван, а той определено иска, и му се получава. По-скоро мисля, че стратегията му е именно under the radar.

А за Владо съм писала и аз - ако след видяното до момента независимо как, дори и с игра на сляпа баба разкрие Бачо и накара останалите да му повярват, то ще получи моите адмирации.
Което няма да промени мнението ми за поведението му до момента, но поне ще ми се реабилитира малко.

# 44
Абсолютно мнението ми се припокрива с казаното от Мери. Аз също всеки път като се усетя, че адмирирам играта на Бачорски си казвам "а дали това наистина е плод на неговата добра игра, или на уговорката?". Винаги ще остана с едно наум за това му представяне. И между другото тук не става въпрос само дали Глория, Петканов и Венци (примерно) не биха го изпратили у дома, защото имат външна уговорка, а че да кажем Ева може през цялото време да се е съмнявала в него, да се е опитвала да подеме разговор в тази посока с други участници, но там винаги да е бил един от изброените, който да му пази гърба и да каже "абе, глупости, как ще е предател". Съмненията винаги да са разсейвани по този начин, а Бачорски да го играе големият играч, който видите ли всички собственоръчно убедил в невинността си.

Но ето, видя се, че когато монтажът не се върти около него, дори и да имам неприятен привкус в устата от външните тарикатлъци, пак мога да се насладя на добрите епизоди. Та, мисля това, което най-вече дърпа сезона назад е монтажът. Вижда се и от статистиката, която съфорумците правят - даже и с балансирания последен епизод, Бачорски продължава брутално да доминира екранното време в целия сезон.

Общи условия

Активация на акаунт