Отговори
# 510
То е достатъчно да имаш леля-две, майка и някоя братовчедка, да си свикнал да говориш с тия жени, че да станеш галантен, а не очевидно зле отгледан и пренебрегван от жените в детството си "мъж", който се пос*ра от страх да не би жената да е "мъжкарана" и груба. Ах, сакън...

В тоя ред на мисли, класиката с Дон Жуан, който умеел и най-невзрачната да накара да се почувства Единствената, си е все така актуална.

Колкото е по-смотан и няма пари, ни харизма - толкова по- държи на "милата и нежната".

# 511
Няма лошо да е мила и нежна, но като част от многото качества на една жена.
Ако е само и изцяло "мила и нежна" в днешния конкурентен и състезаващ се свят, ми иде да е си е чисто пасивна, страхлива  залюхана. Нещо като анонимната с 3-те деца и мъжа ерген дето си джитка с приятели по екскурзийки.

# 512
  • София
Аз като ви казвам, че бъркате мила, нежна и женствена с глупава, слаба и безволева амеба, не ми вярвате.

Най-силните жени, които познавам са нежни, крехки и женствени.

# 513
Да, и аз не харесвам груби жени, а фини и изтънчени.
Но мила и нежна жена го асоциирам с тиха, скромна, кротка и безволева. Която тихичко мига насреща ти и няма капчица индивидуалност и дързост.

# 514
  • Обран бостан ;)
Но мила и нежна жена го асоциирам с тиха, скромна, кротка и безволева. Която тихичко мига насреща ти и няма капчица индивидуалност и дързост.

Жена - злато.

Ако и готви добре - диамант. Sunglasses

# 515
  • София
Синдром на доброто момиче.

# 516
Ма тя такава ще спре да ти го вдига точно за месец, бе Бънде.
Види се, че не си попадал на такава, да. Joy
//
Синдром на властните родители сякаш, Azzy.
Забелязала съм, че подобни жени са с твърде контролиращи, властни и мачкащи родители.

# 517
  • София
Красива, скромна, кротка, безволева - като Натали от Ергенът. Обаче отива при всеки, който й свирне... Проблемче малко....

# 518
  • София
Ма тя такава ще спре да ти го вдига точно за месец, бе Бънде.
Види се, че не си попадал на такава, да. Joy
//
Синдром на властните родители сякаш, Azzy.
Забелязала съм, че подобни жени са с твърде контролиращи, властни и мачкащи родители.
Така се генерира, да.
Синдромът е официално именован така.
Понякога се пречупват децата и се трансформират в послушни амеби, които си намират съответния насилник да продължи традицията.

# 519
Красива, скромна, кротка, безволева - като Натали от Ергенът. Обаче отива при всеки, който й свирне... Проблемче малко....
То горкото дете насилвано като малко/ посягали са ѝ да я удрят вкъщи.
Та ето още един пример за тиха тиктакаща бомба.

# 520
Чудесно е, че братята ви са имали такъв перфектен пример и помощ в осъзнаването на това какви трябва да са добрите (и резултатни Wink )отношения между мъж и жена.
Но, питам се, колко от синовете ви имат сестри и могат да разчитат на примера, на който са разчитали братята ви? Китайският принцип за едно дете в семейство е в сила за България доста отдавна.

# 521
Ако имат печени майки, а не омразници и куцузлийки към всяка девойка недостойна за синковеца, и момчетата са топ.
Пресен пример – приятели на дъщеря ми - 2 момчета братя, но майката е много, много печена и емоционално интелигентна жена. Съответно и те са такива – грижовни, отговорни, разбиращи, помагащи.
Та, при добра жена за пример и комуникация, всеки мъж ще прокопса.

# 522
  • София
И бащата е важен, макар, че освен китайския принцип, вече тенденцията да се расте без бащата май е по-популярен.

# 523
За момчетата е важна мъжката фигура и авторитет при израстването – да. Но тя може да не е задължително биологичния баща, а авторитетна мъжка фигура като дядо, чичо, брат, учител, приятел на майката.
При възпитанието на момичетата е много по-важна женската фигура, при момчетата мъжката – така е.

# 524
  • София
Моите са две. Три или четири поколения повтаряме - голяма сестра, малък брат. 😁

Общи условия

Активация на акаунт