С какво ви дразнят хората? - тема №3

• 8 043
  • 191
  •   2
Отговори
# 180
Ние сме близо до площада и на другия ден след зарята дворът ни е за основно почистване, осеян с остатъци от фойерверки.

По темата: дразнят ме хора, които уж са в беда и отчаяно търсят помощ, но реално не искат да си помогнат, а просто търсят внимание и съчувствие.

# 181
  • Пловдив
Мен по скоро ме дразни това как се опорочават празниците. Не визирам Нова година (нея отдавна не обичам да я празнувам, но се налага). Но християнски празници като Коледа да се празнуват само за това да се напиеш и натъпчеш, особено когато е придружено с чалга, просто ме отвращава. За мен Рождество Христово е семеен празник, не знам защо много хора не го възприемат като такъв.
Защото не сме религиозни например. За мен Коледа и Великден са просто още два почивни дни.

# 182
Е, то не е само до религиозност, а и до традиция. Винаги Бъдни вечер е била семейно събиране. Аз съм вярваща, но като дете не съм била, като много млада - също. Но от баба и дядо, майка и татко съм научена да празнувам Бъдни вечер с близките, задушевно, с постните ястия... И така го правя и с моето семейство.

# 183
  • Пловдив
Ние, семейно, традиционно караме ски на Бъдни вечер и на Коледа. По традиция ядем мандарини и меденки в колата на прибиране. Нашата си традиция са именно мандарини и меденки. И пеем гръмогласно и фалшиво коледни песни.
С какво традицията да останем у нас и да се сбъркам от готвене на нанайсе нечетен брой постни ястия е по-добра?

И искам да кажа - досега не сме били сами на пистите, значи не само ние караме.

# 184
Къде пък намирате добър сняг още на Коледа?

# 185
  • Пловдив
Чак пък добър.... Но обикновено има някакъв.

# 186
Ние също ходим на ски на Коледа Simple Smile. Страхотно е да си на пистата на 25-ти.

# 187
Янтра, това е много хубаво, което казваш. Ваша традиция, която Ви радва и топли. И е чудесна! И аз пускам и пея коледни песни в къщи.

# 188
  • Пловдив
Ама не е смейно събиране. Плюс това семейно, семейно - скоро децата може и да започнат да се женят, и к'во става?

# 189
Нищо, че не е семейно събиране. Ваша традиция си е и е чудесна. То по-скоро дразненето в темата беше по повод пиратки и подобни "купони" баш на Бъдни вечер.

# 190
  • Пловдив
Чак пък добър.... Но обикновено има някакъв.

В Хинтертукс. 😀 Гарантирано има сняг. 👍 Не понасям единствено Марая Кери и Джордж Майкъл.

# 191
От дъното на душата си мразя пиратки. Десетки случаи всяка година има с пострадали хора с откъснати пръсти заради пиратки. Потрошени коли, убити бездомни животни, избягали от страх домашни животни, дезориентирани и паднали птици... да не говорим за огромното замърсяване и на въздуха, и на земята, където се хвърлят.
Аз също ненавиждам пиратките.Много е сериозно положението с дезориентирани и изплашени животни.
Нидерландците, които уж го дават много зелени и вечно "спасяват" световният климат, гърмят като ненормални.В столицата е забранено да се гърми около летището и хотела отсреща се резервира месеци преди и около НГ от хора с домашни любимци.

Общи условия

Активация на акаунт