С какво ви дразнят хората? - тема №3

• 39 393
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
Ако някой иска да се подиграва на друг, няма никакво значение с нормално тегло ли е, с наднормено или поднормено, ще си намери за какво да се подиграва. За мен да се водиш от това какво ще кажат хората е голяма грешка и не води до нищо продуктивно.

# 376
При положение, че наднормено то тегло е бич за съвременния човек и източник на болести, не виждам защо близък човек да не "побутне" малко процеса със съвети.
Въобще нямам предвид ситуация при която някоя жена е била цял живот 48 кг и ден след раждането е 57,естествено,че не става въпрос за такава ситуация. Но при драстично наднормено тегло вкл и при менопауза, стресови събития и всяка една ситуация, кой, ако не близък човек да говори.
Значи може да се притесняваме за близки, които пият и пушат (скорошна тема), а за наднормено тегло не може.

Много ли е хубаво една майка да си замълчи, а останалите да се подиграват зад гърба на детето и. Или пък в един момент на детето да започне наистина да му пречи и да тръгне към драстични и безумни диети и съвсем да си пропасти здравето.

Дразнят ме хора с непоискани съвети - по темата. Абе гледай си твоето тяло, какво се бъркаш на пълнолетни хора. “Детето” сигурно е на 30, ама да пъхнеш нос там.

# 377
  • here and now
На мен ми е много болна темата, защото скоро една позната със следродилна депресия посегна на живота си. Причините не знам, но познавам майка ѝ. Тя винаги знае най-добре кое е правилно, меси се в живота на всички близки. Казва, че се чувства виновна за случилото се.
По-важно е психичното здраве. Психически здрав човек със самочувствие сам ще намери начин да изглежда и физически добре.

# 378
В най-добрия случай, "добронамерено побутнатия" започва да преяжда тайно. Лично съм виждала как дъщеря (над 30 годишна жена), си купува тайно вафли и си ги крие в бюрото си, докато майка ѝ си мисли, че я е убедила да мине на диета. И те така. И това са сравнително леките реакции. Други, директно спират комуникация с казващия.

# 379
Много ли е хубаво една майка да си замълчи, а останалите да се подиграват зад гърба на детето и.

Кой се подиграва зад гърба на дебелите? Други възрастни хора?
Аз такива подигравки не съм чувала от основното училище насам. Не знам сред какви хора живеете, та да чувате (или отправяте) такива подигравки...

# 380
На мен ми е много болна темата, защото скоро една позната със следродилна депресия посегна на живота си. Причините не знам, но познавам майка ѝ. Тя винаги знае най-добре кое е правилно, меси се в живота на всички близки. Казва, че се чувства виновна за случилото се.
По-важно е психичното здраве. Психически здрав човек със самочувствие сам ще намери начин да изглежда и физически добре.

Няма по- важно от психичното здраве. Наскоро приятелка от детството , година по- малка от мен, почина от анорексия. На 48 години. Никога не е била пълна, закръглена, за дебела да не говорим. Имаше идея по- едър кокал, беше и висока. Някои с подобно телосложение потребители в този форум ги определят като кобилести. 🫤 По стечение на обстоятелствата не се бяхме виждали две години, звъннах да ѝ честитя РД и от мъжа ѝ разбрах.
Кой знае къде какво кой ѝ е подхвърлил или изкоментирал, какви демони са започнали да я гонят, за да се стигне фаталният край. Пък нека някой да е искал “да направи добро” или пък е проявил дебелашкото си чувство за хумор.

Последна редакция: пн, 17 ное 2025, 19:35 от TuЛи

# 381
Съмнявам се, че на ЧС дъщерята ще стане дебела. Ако ЧС е слаба, предполагам, че отдавна е научила дъщеря си, как да бъде слаба.

# 382
Много ли е хубаво една майка да си замълчи, а останалите да се подиграват зад гърба на детето и.

Кой се подиграва зад гърба на дебелите? Други възрастни хора?
Аз такива подигравки не съм чувала от основното училище насам. Не знам сред какви хора живеете, та да чувате (или отправяте) такива подигравки...
В "Живот на кантар" участниците споделиха как са били обект на подигравки.
Не е задължително лично да се чуе.

# 383
  • София /Абсурдистан
Подиграват се и още как.

# 384
Някой да коментира килограмите ми бих приела само ако аз съм подхванала темата първо. Всичко друго е псевдо - загриженост.
Подиграват се възрастните, да. По много груб начин. Всъщност от известно време съм се замисла над нещо. Цял живот съм била с наднормено тегло. В последната година - две, най - накрая успях да влезна в рамките на нормалното такова. Без да се замислям много забелязах, че хората се държат по - добре, по - любезно, по - приветливо. Та, в последно време започна да ми светва лапичката, че не, хората не са станали по - добри. Просто аз вече не съм дебела.

# 385
И аз не съм чувала. В и около моята среда подобни коментари абсурд да бъдат направени.
Но това не значи, че няма невъзпитани и нетактични индивиди, които намират за жизненоважно да изразят мнението си. За "добро", нали. Или за "здраве".
Въпросът е там, че ако мен груб коментар или поведение абсурд да ме бутнат, както се казва, има хора, които са по- лабилни и го отработват дълго, сложно и трудно.

# 386
  • France
ОК, за последен път - ако всички хора виждаха в огледалото, че наддават, и ако това беше достатъчно за да се вземат в ръце, нямаше да има дебели хора.
Да, бе, и за това трябва и да им го натякваме. Rolling Eyes  не става нито с думи, нито с подтикване. Само можеш да нараниш силно човека, когото обичаш. Правила съм тази грешка и ми се иска 100 пъти да си бях прехапала езика. Както трябва да направят всички дървени философи

# 387
Цитат
Затлъстяването е хронично заболяване за цял живот. Данните показват, че 61% от населението в България над 18-годишна възраст страда от наднормено тегло и затлъстяване, но обществото ни не го разглежда като заболяване. Това алармира доц. Теодора Дърленска, председател на Българската асоциация за изследване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания.

Ми тъй, де. Папкай мама, не ги слушай доктори и други! То нищо лошо няма човек да си има месце Simple Smile

https://skener.news/2024/03/05/61-%D0%BE%D1%82-%D0%B1%D1%8A%D0%B … 0%B5%D1%82%D0%B5/

https://skener.news/2024/10/11/40-%D0%BE%D1%82-%D0%B4%D0%B5%D1%8 … 0%B5%D0%BB%D0%B8/

# 388
  • France
Най-тежките случаи на затлъстяване при възрастните са заради диети в детска възраст. Често изписани дори от лекари. Ама като не можем да си държим устата затворена...

# 389
Ха, нека се изясни какво значи диета май-напред Simple Smile
Никой никога не е препоръчвал специални диети за деца, препоръчва се режим на хранене.

Общи условия

Активация на акаунт