С какво ви дразнят хората? - тема №3

• 39 358
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
Добре де, какво очаквате да се случи, като кажете на един дебел човек, че е дебел и трябва да отслабне? Да се плесне по челото и да каже, че явно не се е сетил, но сега веднага минава на режим? Сериозно ли си мислите, че това би проработило? Аз поне не съм виждала такива случаи.
Само когато дебелият сам и наистина пожелае да отслабне, само тогава се случват нещата. Мотивацията трябва да е вътрешна. Кой какво казал, подиграл се и т. н. нямат никакво значение, водят само до озлобление.

# 406
  • here and now
Водиш нуждаещия се от отслабване на лекар, готвиш му по хранителен режим и ходиш с него да спортуваш. Това е грижа, другото е псевдогрижа. Mr. Green
Малко е странно да правиш това за 25+ годишен човек, но пък е по-добре отколкото да намилаш само отстрани.

# 407
  • Пловдив
България е на едно от първите места по сърдечно-съдови заболявани. Не е виновен само стреса. Наднорменото тегло не е здравословно, колкото и да се харесваш дебел. Мен, лично, ме дразни това поощряване. Толкова много дебели деца не съм виждала като бях дете.....

# 408
Хората винаги ще си измислят повод да си пъхнат носа в чуждите работи, включително с Гугъл статистики, само и само да се набъркат в хорската външност и живот.

# 409
Темата драматично отиде от нездравословното наддаване на тегло през бременноста,към уж някакви подигравки към хора с здравословни проблеми,психологически травми и т.н...Спомних си с първото ми дете забременях на 22г.и тежат 49кг. Толкова съжалявам,че никои не ми каза да се пазя,беше обратното. Слаба си,хапвай си често,после лесно ще ги свалиш и други глупости. Имах огромен апетит и не се притеснявах,защото "ще ги сваля за 3-4 месеца". Влезнах да раждам 89кг,висока съм 165 и може да си представите,колко съм била дебела. Свалих ги с много глад,но дълбоките стрии си останаха завинаги. С другите бременности вече си бях научила урока.

# 410
Като говорим за "общите пари"  трябва всички пушачи, които в момента се лекуват, особено в болница, да си заплащат лечението. В последно време често се налага да посещавам лечебни заведения, просто съм изумена и отвратена - излизат с пижамите и нямат търпение да запалят, а са видимо болни. А за бременна с цигара, НЕ се дразня, а ми иде да я набия, заедно с мъжа и.

# 411
За мен е много забавно как да досаждаш на бременна жена за тегло се превръща в проблем с вмирисан човек в самолет 😀

# 412
Абе чревоугодничеството си е негативна черта. Дразнещо е да се изкривяват понятия, за да не се обиди никой.  
Друг е въпросът дали трябва да се изказва всяко мнение пред приятелка или познат, освен ако идеята не е да се уязви човекът.

# 413
Между пъхам си носа, където не ми е работа и поощрявам нещо има доста голяма разлика. И да, дори килограмите на порасналото ти дете не са твоя работа. Твоя работа е до към 18 годишнината му. Говоря по принцип. После, ако само поиска съвет.
Аз личо бих се издразнила здраво на близък, който ми влиза в личното пространство, по въпроси касаещи само мен. А темата за килограмите е точно такава, няма значение дали си прекалено слаб или дебел. Даваш мнение само, ако ти го поискат. Това разбира се, ако са ти важни добрите отношения с този човек. Ако не са - обсъждаш килата и обясняваш колко е зле.

# 414
Може би темата се поизчерпа, но мен пък ме дразни защо хората, които не умеят да водят разговор, да пропускат мнения за външен вид и непременно държат да изтърсят всичко, което им е щукнало в главата, смятат, че другите са “обидчиви” и има “криви физиономии”, тъй като те просто споменават “факти”. Има много “факти”, но не всички е необходимо да се изкажат. Ако аз кажа на някой, че няма пари (за нещо си), не е пътувал по света или пък че няма партньор или нещо друго - факт ли е? Сигурно. Необходимо ли е да се каже? Вероятно не. Става дума за елементарна тактичност, иначе всички знаем “обективните факти”.

# 415
А дали някои от хората, които казват нещата "право куме в очи", не целят просто да захранят егото си, самоубеждавайки се, че те знаят и могат най-добре? И да си утвърждават контрола върху най-близките, сакън да не вземат те пък да си повярват, че са хубави и нормални хора. И дали подобни мнения са наистина обективни? Защото често виждам как някои казват на бялото - черно. Като дете имах приятелка - много красиво момиче, но изпълнено с тревоги и комплекси, защото цялата й рода я подкачаше, че има големи зъби, че има мустаци, че ходи като мъж. Ха-ха, много смешно, а тя наистина си беше, и все още е, изключително красива и нежна. Просто тия хора според мен не знаеха как да комуникират един с друг и така, уж приятелски, се "закачаха", защото това им беше единственият начин да имитират близост.

# 416
За някои хора свалянето на килограми може да е ужасно трудна мисия, а ако е и малко по-лабилен психически, това още повече да го накара да се чувства ужасно. Затова нека като добри хора да си затваряме устите и да не гледаме осъдително.

# 417
Естествено. Уж “честните” и “директни” забележки между близки хора са просто форма на контрол и манипулация - “аз съм ти близка и ще ти кажа честно, че си дебела, защото ти мисля доброто”. Просто жегваш човека, да не би да си повярва нещо и да излезе от контрола ти.

# 418
Мисля, че хората с наднормено тегло добре знаят, че са с такова и като им го посочи и някой друг, това няма да им помогне много. Особено жените са много чувствителни на тази тема и гледам да не коментирам килограмите им, дори да сме много близки. Това с килограмите отгоре е битка, която човек трябва да води и спечели сам (освен ако не е малко дете, разбира се), не познавам човек който е имал нужда и е отслабнал защото близките са му казали, че трябва. Повечето са го направили или заради здравословен проблем, който ги е уплашил и който са се опитали да решат по този начин, или за да добият самочувствие и да се харесат на себе си и после на някой друг. Във всички случаи обаче, причините са били вътрешно техни си.

# 419
Аз пък съжалявам, че майка ми не ме ограничаваше и не ми каза , че  не гледаше да съм слаба и не ме записа на спорт😄 аз като се усетих накъде духа вятъра вече беше късно и трудно. И не мога да разбера в 21 век при тази информация и мода как някой родител допуска да има деБело дете.

Общи условия

Активация на акаунт