С какво ви дразнят хората? - тема №3

• 39 309
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
И аз така го разбрах – жената не се оплаква, че шофьорът не мъкне тежките стоки по етажите, а че фирмата не осигурява хамали, дори и срещу заплащане, след като има търсене.

Точно. В такъв случай ние просто избрахме друга фирма  която да предлага услугата. Всеки има право да предлага или да не предлага нещо.

# 496
Moже би фирмата ще осигури качване, ако се поиска при покупката. Ако не е поискано изпращат само шофьор. Не виждам нищо нередно.
Още при покупка го подхващаме въпроса. Например, когато трябваше да ни носят радиатори за парното, още в магазина ни казаха, че няма проблем шофьорът да ги качи, срещу допълнително заплащане. Сумата беше до договорка с него. Иначе досега от никоя от фирмите не ни предложиха хамали. Има и още неща да се купуват и качват, ще видим там как ще е.

Последна редакция: чт, 27 ное 2025, 20:48 от Borqna Sto 771419

# 497
И ако точно този ден шофьорът го боли кръста?
Не мога да си позволя да разчитам, че ще се разберем по-късно. Или услугата е предварително платена или съм намерила друг начин. Как да разчитам на благоразположението на случаен гражданин ?

# 498
Всички големи търговци предлагат разнос до етаж. Ако се купува от по-малки фирми, може би просто нямат капацитет.

# 499
Дразнят ме с неправилните им писаници, а може би вече така мислят хората. Ето един пример: словоредът е абсурден, а пък запетайките не съществуват:
"Мен като ме оперираха АГто каза, че такива растящи миоми често дават рецидив на момичето до мен."

# 500
  • София /Абсурдистан
Фирмите често отказват доставка до етаж дори и срещу заплащане. Лично изпитано.

# 501
  • на брега на морето
Дразни ме двойният стандарт.
По- точно хора, които ако те правят едно нещо е ок и супер, но ако някой друг прави същото нещо/ или подобно: това е недопустимо, ужасно или непростим грях.
1. Т.е. : оплакват се, че някой не може да се зарадва на техни постижения или придобивки, но и те не се радват на другите, когато имат такива ( а злобеят и омаловажават постиженията или завиждат).
2. Казват, че са с мисия на този свят и извисени души, идват от друиди или плеади или нз от къде си, но се присмиват на своя роднина, че е платила пари на някого да излекува телепатично свой близък.
3. Изневеряват физически на мъжа си и казват, че тяхното е специално, щото е душа- близнак и т.н., но плюят по хора, които изпратили снимка на някого онлайн, или просто пофлиртували с някого- как може да правят такива неща?...
И т.н....

# 502
Съгласна съм с горният пост на сто процента. Дразнят ме лицемери.
Добавям и хора, които се хвалят. Които стават надменни след като минат през трудност и бързо забравят какво е било като са "били в киреча'. Говоря за майки, които са ми плакали на рамото и са се тръшкали, а сега въртят очи и говорят колко е лесно. Хората имат доста къса памет.

# 503
  • Бургас
Дразнят ме с малоумните си искания и са все не разбрали и не искащи да разберат!

# 504
Дразнят ме нахалните хора, ето например миналия ден ходя да тегля банани в Кауфланд, редът е мой, хоп идва някоя отстрани, бутайки се ми отнема реда, даже не ме поглежда и си заминава, такава навалица, такива отнемания няма.
Лошо ми става като влизам в големи вериги, обаче се налага.
Не понасям такива хора изобщо.

Последна редакция: пн, 15 дек 2025, 13:11 от Wudu

# 505
Не мога да си позволя да разчитам, че ще се разберем по-късно. Или услугата е предварително платена или съм намерила друг начин. Как да разчитам на благоразположението на случаен гражданин ?

И според мен такива услуги се уговарят предварително. Не може да дойдат и тепърва да се чудиш как ще ги пренасяш до горе.

Много се дразня, когато някой ме поставя пред свършен факт или в последния момент се сеща, че иска нещо, а е можел преди това спокойно да попита, да се разберем навита ли съм да го свърша, или да си намери някой друг за работата. А то се почва "Хайде, моля ти се, бързам, няма кой друг, няма да успея сам...". Някакси те притискат в ъгъла да се съгласиш, разваляйки ти твоя график.

# 506

И според мен такива услуги се уговарят предварително. Не може да дойдат и тепърва да се чудиш как ще ги пренасяш до горе.

Много се дразня, когато някой ме поставя пред свършен факт или в последния момент се сеща, че иска нещо, а е можел преди това спокойно да попита, да се разберем навита ли съм да го свърша, или да си намери някой друг за работата. А то се почва "Хайде, моля ти се, бързам, няма кой друг, няма да успея сам...". Някакси те притискат в ъгъла да се съгласиш, разваляйки ти твоя график.

Аз пък се учудвам, че някой ще си развали графика заради някой друг при тези условия. Аз съм готова да помогна дори когато е в ущърб на моето време, но с времето се научих да поставям граници. Когато човек има нужда от помощ, дори да е непознат, съм готова да помогна, но не позволявам да ме използват. Само за един човек нямам граници - дъщеря ми. Всички други да извиняват.

Мога да кажа, че в семейния и работния си живот общувам с чудесни хора. Не че си нямат “кусури”, но няма да те наранят нарочно, от злоба и честно казано, съм си свалила гарда. Преди няколко седмици ми се случи да общувам с индивид, който се оказа доста злобен и честно казано не знаех как да реагирам. Остави ми чувство на горчивина. Аз избягвам такива хора. Искам си душевното спокойствие. Света е прекалено негативен и объркан в момента за да се товаря излишно.

# 507
Дразнят ме лоши хора. Вчера поне 40 минути чаках за проверка на летището - аз, очевидно бременна, и дете на две и половина, което губи търпение и нервничи. Хората се избиха да ме пререждат на опашката, възползвайки се от това, че съм заета да обясня на детето, че трябва да прояви още малко търпение. Не искам да ме пускат първа, но малко човечност щеше да ми е от полза.

# 508
Дразни ме т. нар. Госпожа по едикой си предмет в училището на детето ми. Крещяла им, че са идиоти и ненормалници, щот' им дала някакви листи, по които да работят и никой в часа не можал нито да си преведе текста, нито да направи нещо по упражненията. Детето е в ступор. От любим предмет се превръща в най-омразен предмет нейния, "благодарение" на "милите думи" на Госпожата. Frowning1 Чудя се аз какво мога да предприема по този случай...

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 16:34 от Bonbonche

# 509
  • Deutschland
Горките деца. Директор има ли си това училище? Евентуално към него да се обърнеш за начало.

Общи условия

Активация на акаунт