С какво ви дразнят хората? - тема №3

• 39 262
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
И аз забелязвам, че по летищата хората отключват някакви характеропатии, без тях ще излетят ли, за къде бързат. Аз обратно, предпочитам от последните, не ми се ще да удължавам престой в затворено пространство, та да се бутам. Или като ме заблъскат на самите стълби към самолета. Напред не мога да ида, да скоча от стълбите ли очакват?

Пък това с децата и бординга е някаква ужасна практика. Защо искат децата да са затворени 30-40 минути повече?! И като започнат да се качват останалите на самолета и да ги бутат с куфари, чанти и да трябва аз да стана и да вдигна и детето, за да може някой да си влезе на мястото... Нищо приоритетно не виждам в качването първи.

# 526
Нищо приоритетно не виждам в качването първи.

Има една важна причина - като се качиш последна и няма къде да си оставиш багажа. Местата за багаж са по-малко от пътниците, а и някои пътници все се промушват с повече багаж. В резултат последните обикалят по целия самолет да си търсят място за куфара, често и не намират и им го прибират някъде си, после и на слизане им е трудно, да не говорим, че багажът им е извън контрол и достъп.

# 527
Като съм сама с дете пътувам с една раница и я бутам под  седалката пред мен. И без това я отварям на всеки 5 минути. За куфар даже на ум не ми идва Joy
Ама дамите на гейта много ми се сърдят като не се възползвам от тази велика привилегия.

# 528
Специфика на пътуването с дете. Повечето хора обаче са с куфар и ценят времето си, затова не чекират голям багаж.

# 529
Аз говоря на пътуване а дете.
Който иска да се възползва от услугата е добре дошъл, но няма нужда да ме карат насила да се качвам и да ми правят фасони като искам да съм последна.

# 530
Бременна съм в 9-тия месец и да ви кажа пускали са ме на две единствени места досега (едното беше
в болница) не че някой ми е длъжен, но ми направи впечатление за всичките тези месеци, че няма никакво разбиране, дори ме пререждаха многократно - къде ли не.

Най- безумното е, че именно в този форум многократно съм срещала мнения (от жени, при това), че бременните с нищо не били по- различни от другите. Какво пък толкова като била бременна- ще ѝ мине, видиш ли, не била единствена. Ами хубаво, ама ти предложи да мине пред теб, отстъпи място, пък тя ако се чувства добре, едва ли ще се възползва. Същото важи и за родителите с малки деца.
Изключително несъобразителен народ се е навъдил и това хич не ми харесва.

# 531
Като стана дума за възпитание... напоследък имам едни неприятни наблюдения. Прибирайки се, част от пътя ми към къщи, е по един много тесен тротоар, където трудно се разминават двама човека. Като видя майка (или баща) с количка, или с малко дете за ръка, минавам встрани, спирам да им направя път. Няма благодаря, подминават. Не че за благодарности го правя, така съм научена и смятам за правилно, но що за темерутщина.

# 532
О,като бях бременна се нагледах на какви ли не злобарски изпълнения. Лекар ме вика,преди другите и жена ме блъска на вратата и ми оглежда подозрително корема,да не би нещо да лъжа. Веднъж,на уролог бях и като ме извикаха,само къде не ме набиха,защото не работел с часове. В напреднала бременност,не са ме пускали да ползвам тоалетната,защото не съм клиент въпреки,че искам да заплатя. Предимство за каквото и да е,са ми давали само мъже. Имам безброй неприятни ситуации,една от които,беше когато бях без час при педиатър с бебе на 3 месеца и другите майки с по-големите деца,въпреки молбите ми не ме пуснаха,едната обеща,че ще каже на лекарката,че съм отвън с много малко бебе и не го направи. В спешния кабинет,когато на бебчо му се запушиха червата,трябваше със зъби,нокти и сълзи да се добера до помощ за рожбата си. Ужасно съм разочарована от липсата на съчувствие и загриженост,към чуждите беди. Всеки гледа себе си.

# 533
  • Пловдив
Пред лекарски кабинет на педиатър изобщо не съм съгласна с вас. Вашето бебе е по-бебе от другите бебета ли? Или?

# 534
  • София
Аз също не съм съгласна. Другите деца, независимо от възрастта си, също могат да бъдат зле. Синът ми веднъж се влоши много сериозно само за два часа, а беше тригодишен, не тримесечен. Добре че тогава никой не е искал да ни превари пред кабинета на педиатъра. Въобще нямаше да се съглася.
Добре е, когато обвиняваме другите в нещо, първо да видим дали не правим същото.

# 535
Ами при нас, ако всички са без час, от кабинета излизат и казват, ако някой е с предимство, да няма сърдене.
Аз установих, че с малко дете е абсурд да пътувам в автобус правостоящи. Веднъж така залитнахме че настъпах някакви хора, също правостоящи, смазах ги направо. Вече се прониквам "Извинете, къде е седалката за майки с деца?", ако е пълно и никой не се сеща да стане, вдигам от седалката хора.. Едно място поне, детето да седи в мен. В повечето случаи се сещат, де, и без да викам.

# 536
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Специално за бременните и мъници до 1 годинка, при ЛЛ на децата (колкото и да ми е безполезна), просто пише: Бременни и бебета до 1 г. влизат с предимство. Ама с час, без час... То и едва ли майка с новородено ще се подреди при всички кашлящи, щото няма какво друго да прави.
Определено на човешка съобразителност не може да се разчита. Правилата е редно да са ясни и написани. Simple Smile

# 537
При нашата ЛЛ също децата са с предимство, но след като видях как баби разплакаха 12-13г момиченце, не си и помислям моето да пререди когото и да е.
Всеки уж не е за преглед, а само за рецепта или да остави изследвания и седи по половин час в кабинета

# 538
Като стана дума за възпитание... напоследък имам едни неприятни наблюдения. Прибирайки се, част от пътя ми към къщи, е по един много тесен тротоар, където трудно се разминават двама човека. Като видя майка (или баща) с количка, или с малко дете за ръка, минавам встрани, спирам да им направя път. Няма благодаря, подминават. Не че за благодарности го правя, така съм научена и смятам за правилно, но що за темерутщина.
Същите впечатления имам.Не сме за едната благодарност, но такъв пример дават на децата си.После доста такива стават индивиди очакващи, че другите са им длъжни.

# 539
Да, не съм забелязала някакво дълго чакане на майки с новородени. Но при предишната имаше много, не можах да намеря веднага след раждането личен лекар за детето и записах за личен лекар, който се съгласи. Ами то стари баби и дядовци, една външна входна врата точно пред кабинета, течение, аз с новородено чакам, като изкараха през въпросната  врата носилка с труп, нервите ми не издържаха и започнах да търся веднага друг ЛЛ.

Днес една на пейката отвън на автогарата, свободна беше пейката, седнахме с дъщеря ми, тя дойде, направихме ѝ място, на другите имаше повече хора. Дъщеря ми ядеше закуска. След малко жената си извади телефона, запали си цигара и си разглеждаше телефона, пушейки. Гледах я известно време и ѝ викам, беше до дъщеря ми седнала, дали е възможно да стане от пейката, докато пуши, да не опушва детето. Просто се обърна на другата страна и продължи да си пуши. И аз пуша, ама до дете баш не бих запалила цигара

Общи условия

Активация на акаунт