Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №35

• 32 794
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
  • Бургас
Аз трябваше да пия 10 дни по схема Примолут нор. Обаче на 9я ден получих кафяво зацапване, На следвашия ден - кафяво течение. Помислих, че ще е цикъл но не. На следващия ден нямаше нищо.
Спрях хапчетата. Да видим дали ще ми дойде на 3ти, както е по календар. Последния цикъл си ми дойде точно на датата и свърши пак по график в календара.
 Мисля повече изобщо да не ги пия.

# 481
След абразио и аз имах силно кръвотечение, противно на очакванията.

# 482
Аз трябваше да пия 10 дни по схема Примолут нор. Обаче на 9я ден получих кафяво зацапване, На следвашия ден - кафяво течение. Помислих, че ще е цикъл но не. На следващия ден нямаше нищо.
Спрях хапчетата. Да видим дали ще ми дойде на 3ти, както е по календар. Последния цикъл си ми дойде точно на датата и свърши пак по график в календара.
 Мисля повече изобщо да не ги пия.

От кой ден Ви е изписан, на мен го изписвят от 16ти до 20 ти ден и след спирането идва след 3-4 дни. Не ми се е случвало зацапване докато го пия. Пила съм го и за спиране на продължителен цикъл и тогава имах зацапване през цялото време. Преди много години заради диета ми беше спрял цикъла и тогава ми изписаха Оргаметрил, мислех, че отдавна го няма, но онзи ден гледах лайф на д-р Малинов и там той го препоръча на една жена, но не помня оплакванията и какви бяха. На някой изписван ли е този препарат?

# 483
  • Бургас
Lotus32, изписаха ми от 15ят ден до 25ят ден да го пия.

# 484
Здравейте и Честита нова година.
На 52 години съм. На 7 ноември имах нормален цикъл. След това, на 1 и 17 декември имах кафяви зацапвания, но не ми дойде. На 26 декември вечерта започна зацапване, което на 28-29 премина в цикъл. От снощи, вместо да намалява, той се усили и е обилен, със съсиреци. Пия витамин С и Калций.
Много съм притеснена. Според вас, това нормално ли е за пременопауза?

# 485
Да, случва се, натрупала се е лигавица   затова падат парчета и кърви.По Ваша преценка посетете лекар, особено ако повече от 2-3 дни кърви много силно.

# 486
Натрупването на лигавица според вас е поради хормоналния дисбаланс по време на пременопауза и е нормално или може да има други причини - полипи например. Или друго, знам ли...
Мен ме притеснява, че вместо да спира, както беше досега, кървенето се увеличава.
Иначе ще посетя лекар след празниците, но малко съм паникьосана.

# 487
Хормонално е, да.

# 488
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!Бъдете здрави, обичани и щастливи!

Искам да питам, дали е нормално за първи цикъл след хистероскопия, да няма никаква промяна в количеството кръв.ДнЕс ми е втори ден и се събудих от това, че усещам колко много ми тече и отново бях омазала всичко,  вкл.чаршафите и се притесних, усетих докато спя как ми изтича и се събудих.Не трябва ли да ми е по-оскъден цикъла , аз се навих да  направя хистерото най-вече заради това и това значи ли, че не е успешна?!.Прегледа ми е чак средата на месеца, и сега се събудих доста притеснена, поради факта, че отново съм с обилен цикъл.!На 47 г съм, супер редовен цикъл, но много обилен от 3 години, след ковид, от тази година и анемия, благодарение на него, откриха ми полип 1 см и веднага реших да го махна, като си мислех, че цикъла ми ще стане по-слаб.Нищо подобно и Новата година ми започна страхотно.
Възможно ли е, че въпреки че е махнат полипа този цикъл да е толкова обилен отново и с големи съсиреци?!/доктора каза, че като ми гледат състоянието поне едни 7-8 година съм щяла да си имам цикъл, аз дотогава ще се свърша с тези изливи/.Нямам и зацапвания между циклите.Дали има шанс, втория цикъл след хистерото да е по-нормален?

Честита Нова Година!

Съветвм те да вземеш мерки за анемията. Мини през лекар или поне си вземи хапчета с желязо и вит. С. Може анемията да ти създаде и други проблеми, казвам го от опит.

Като чета за проблемите с обилен цикъл на повечето пишещи тук и лееекинко се радвам, че вече няма шанс да дойде това чудо пак при мен (премахнах матката по медицински причини). Все още се възстановявам (няма и месец от интервенцията), обаче си се чувствам доста добре.

# 489
Здравейте, отново влизам с въпрос.
Днес бях на лекар, но тъй като имам кървене, ме погледна само с външен ехограф. Каза, че лигавицата е дебела 10-12мм, което е доста, особено след дни кървене. Т.е. имам хиперплазия. Може да е типична или атипична. Чакаме да спре, после вагинален ехограф. Много ме притеснява да не излезе нещо атипично, недай боже злокачествено. Има ли други с хиперплазия и как е било при вас?

# 490
  • софия
Здравейте, по повод доста сериозно нощно изпотяване, лекар ме насочи към изследване на полови хормони, тъй като се съмнява за навлизане в менопауза. Резултатите излязоха, но имам час за след 2 седмици, затова бих помолила за коментари как Ви се струват и дали е права за периода. На 44 години съм и изследванията са правени на ден 3 от цикъла. Благодаря предварително на отзовалите се 💐

# 491
  • Бургас
Да попитам, тези които са пили Примолут нор, качихте ли килограми от тези хапчета?

# 492
Да попитам, тези които са пили Примолут нор, качихте ли килограми от тези хапчета?

Аз забелязвах, че ми се засилва апетитът и качвах малко, но после си ги връщам.

# 493
Аз пак да питам, че съм паникьосана. Разбрах, че при дебела лигавица и кървене, може да се направи абразио. И има риск да не е само доброкачествена хиперплазия. Понеже не ми спира, има съсиреци и т.н., съм в тих ужас. Има ли момичета, на които е направено абразио заради неспиращо кървене и дебела лигавица? Какви бяха резултатите от хистология?

# 494
  • 1st floor
Колко трябва да е дебела лигавицата, за да е обезпокоително и да се налага абразио или друго?

Общи условия

Активация на акаунт