Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №35

• 32 607
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
На мен преди цикъл ми се ядат въглехидрати, за които иначе не се сещам даже. Това е едно от нещата, по които познавам, че ще ми дойде всеки момент.
Другото е, че ми се реве от всичко, даже от прогнозата на времето ми се доплаква Sweat Smile

# 541
От  бяло вино,шампанизирано вино, джин с тоник, всякакви коктейли с разни парфюмирани концентрати вътре... до половин час съм  🚽🧻

# 542
На мен преди цикъл ми се ядат въглехидрати, за които иначе не се сещам даже. Това е едно от нещата, по които познавам, че ще ми дойде всеки момент.
Другото е, че ми се реве от всичко, даже от прогнозата на времето ми се доплаква Sweat Smile
Класика! За това са виновни хормоните

# 543
При глад за въглехидрати, тялото търси самолечение на настроението.
Аз посягам към сметанови кисели млека, авокадо, шоколад, масло, много яйца/ мразя яйца по принцип/.
Скрит текст:
Преди цикъл серотонинът пада рязко заедно с естрогена.
Приемате въглехидрати » тялото отделя инсулин.
Инсулинът помага на аминокиселината триптофан да влезе по-лесно в мозъка, където тя се превръща в серотонин.

!! Мозъкът ви буквално  подтиква към тестени неща или сладко, за да се почувства по-щастлив и спокоен.

За да ограничите въглехидратите, наблегнете на качествените мазнини -забавят усвояването на въглехидратите, няма  рязък спад на захарта.
Често гладът за въглехидрати е всъщност глад за магнезий.
Магнезий » н ападайте качествените шоколади Grinning

# 544
  • В полите на Пирин планина
Затова не е лошо човек да си има няколко блокчета черен шоколад. Simple Smile
На мен ми харесва, но не мога да ям много от него. т.е. не прекалявам.
А сестра ми казва: как я ядеш тая горчилка?!

# 545
Офффф, писнало ми е от авокадо, яйца, пуешко филе, кисело млякооооо, искам да ям шоколад- не черен и сладолед до припадък. 🤣🤣🤣

# 546
Изписаха ми примулут нор. Пих 1 хапче, засега нищо. Знаете ли след колко време трябва да започне да намалява?

# 547
Изписаха ми примулут нор. Пих 1 хапче, засега нищо. Знаете ли след колко време трябва да започне да намалява?
Ми правилно са ти изписали...примолут нора спомага за излющтването на матката, това удебеляване дето се получава е именно от хормоналния дисбаланс, който пречи да изтънее след цикъл. Пии го, до няколко дни ще спре...

# 548
  • София
И аз от след Коледа съм на диета- без газирано(обичам кола), сладко, алкохол, и фрапе(че си правех всяка сутрин последните месеци). Просто ми писна с това растящо коремче и килограми. Като си погледна снимки от преди 1 година и сега, лошо ми става. Последните 3-4г постепенно качих едни 10кг. Мрън.

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 21:50 от iana28

# 549
ААа, 1кг Laughing

# 550
  • Бургас
Моите са цели 10, но най-гадното е коремчето.Един панталон като хората не ми стои. Scream, И ми се яде сладко вече не само преди цикъл,а през цялото време.

# 551
  • Бургас
Ох, и на мен корема ми е най-големият проблем. Все едно съм в 5-6 месец Simple Smile

# 552
След второто ще усетиш промяна, но те се пият известно време и след това пак настъпва цикъл. Да не се стресирате, че пак започва. Мими правилно е написала, че помага да се излющи лигавицата, която се е натрупала поради недостиг на прогестерон. Аз ги пия поне 3 месеца, така ги изписват.

# 553
Аз пих примолут 6 месеца, от овулация до цикъл...много добре се чувствах...без кръвоизливи и закъснения.

# 554
  • София
Леле, как мога да сбъркам най-важното...10кг съм нагоре почти, де да беше 1.

Общи условия

Активация на акаунт