Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №35

• 32 768
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
Има ли нещо щадящо и същевременно помагащо за нервичките? Ако не започна да взимам мерки може и да ме гледате по телевизията в криминалните хроники. Много съм изнервена, чак треперя понякога от нерви без видима причина. На 52 съм и цикълът ми все повече закъснява въс времето. Никакви други проблеми нямам.

# 526
Пробвай пасифлора за нервите.

# 527
  • Бургас
Или винце Joy
Вече разбирам защо повече жени на нашата възраст си пийват порядъчно Joy
(Шегувам се, да не го вземете сериозно)

# 528
Или винце Joy
Вече разбирам защо повече жени на нашата възраст си пийват порядъчно Joy
(Шегувам се, да не го вземете сериозно)
Честно ако обичах алкохол щях да си пиивам и аз, то не се търпи...с алкохола пък килата ще скочат! Няма оправия 😭

# 529
  • Бургас

Ти какво имаш изписано, ако е примолут нор цикъл идва на 2-3-4 ден от спирането му. АГ то каза, може и да не дойде..ако му е дошло време да спре окончателно!

Същото.
Значи, ако и утре не дойде...когато тогава....
Пффф...
Нямам какво да кажа!
Ако, ей така от раз спре, ще ми е най-добре!

# 530
  • Бургас
Винцето го отказах заради кг. Само около Коледа отпускам душата.

Препоръчвам Алора, взимала съм и Релакситера, както и редовна употреба на магнезий. Рядко ползвам, но ми се отразяват добре. Аз вече не съм нервна преди Ц, депресирана съм и имам негативни мисли.
Новото-чувствителни са ми зърната напоследък, иначе гърдите ми не се напрягат като едно време.

# 531
Да се наредя сред нервните...
12 дни вкъщи, и днес на 30тата минута  си мислех wtf го диря тука, и изобщо ...за какво го диря!
До следобед бях способна да стрелям наред, само да имах калашник и...та- та-та-та...

Килограми или не- сипала съм си Wine Glass . А дори,  не съм пияч Unamused

# 532
  • В полите на Пирин планина
На мен виното ми действа зле в последно време и ми разбутва съня...

# 533
  • Бургас
И на мен, Лейди, но бялото. Другите алкохоли също.Единствено червеното не ми прави такива номера, но аз си го пия с вечеря, с обяд, по малко.

# 534
  • В полите на Пирин планина
Само по повод пия чаша вино, обикновено розе, защото сякаш най-добре ми е след него.
На Нова година пих бяло, а след това и шампанско и на другия ден щях да се гътна... Такъв световъртеж не съм имала от много време. Направо ужас. Чак вчера се освестих що-годе...

# 535
Винцето го отказах заради кг. Само около Коледа отпускам душата.

Препоръчвам Алора, взимала съм и Релакситера, както и редовна употреба на магнезий. Рядко ползвам, но ми се отразяват добре. Аз вече не съм нервна преди Ц, депресирана съм и имам негативни мисли.
Новото-чувствителни са ми зърната напоследък, иначе гърдите ми не се напрягат като едно време.

И при мен са много негативни мисли и чувствителни зърна, дори мислех, че е от сутиените.
Тази тревожност чак ме плаши на моменти- филмирам се за най-дребните неща. Иначе през нощта спя добре с малки изключения, но в главата ми само глупости се прескачат.

# 536
Алкохолът мили мои само първоначално отпуска, после поразиите са по големи - подпухналост, лош сън, главоболие на другия ден. Дори половин чаша вино съм спряла вечер...! Blush Пиене само при повод...! Flushed

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 11:15 от mimi.7299

# 537
Изобщо не ми помага виното, напротив. Не мога да спя като хората след дори една чаша вино, ако е всеки ден. После съм парцал. Ако е инцидентно, особено през деня, за да има време да се резорбира, нямам проблем.

# 538
  • Бургас
Значи номера е да пиете домашен алкохол. Тези купените бъкат с какви ли не химии и от тях се получават всичките тия "странични ефекти", които сте изброили по-горе Joy
За протокола - не пия въобще, но имам приятелки, които редовно си лекуват нервите така, та от тях знам.

# 539
  • Бургас
Сега се сетих, че доста често ми се припива червено вино преди цикъл. Чувала съм, че помага за хемоглобина, може и да има някаква връзка. Имаше едно лято, още с кръвоизливите, много ми се ядяха пържоли и дробчета и ми се пиеше червено гъсто вино.
Пия ли късно вечер задължително ми се превъзбужда нервната система и после, задържам вода.Задържам и след късно хранене. Мисля, че тялото ми прави някаква лека алергична реакция, особено от бяло вино, джин с тоник, всякакви коктейли с разни парфюмирани концентрати вътре.

В книгите Столетниците доста често казват, че пият по малко червено вино, ракия за тонус.

Общи условия

Активация на акаунт