Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №35

• 32 470
  • 750
  •   3
Отговори
# 570
момичета, само от ограничаване на сладко и газирано, не се сваля. Увеличете движението, поне двойно на досегашното за сметка на приетите калории. Може да не ви харесва, но това е.
Няма да пиша за прогестерона, вие си знаете.
Виновник за надуто коремче е и висок кортизол.

# 571
Знаем, знаем...това е ограничаване за цялото семейство, за тез в менопауза мерките са по-стриктни,...но истината е, че аз ако искам да отслабна трябва почти да не ям. 🙃

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 15:48 от mimi.7299

# 572
  • В полите на Пирин планина
Като седя 8 часа на компютъра, защото такава ми е работата и след това се движа... из кухнята... повече от 20-30 минути за някакво раздвижване от друг характер нямам. Може да се каже, че си търся извинения. И повече от три пъти на ден не ям и не похапвам между храненията.
Вероятно причините са комплексни.

# 573
Като седя 8 часа на компютъра, защото такава ми е работата и след това се движа... из кухнята... повече от 20-30 минути за някакво раздвижване от друг характер нямам. Може да се каже, че си търся извинения. И повече от три пъти на ден не ям и не похапвам между храненията.
Девет часа извън къщи на работа...като се върна главата ми ври...нямам нито психически, нито физически сили за движение. Уикендите колкото успея... Blush

# 574
Аз съм писала- нямам време да дишам, камо ли за повече движение, през седмицата, де.
До края на април съм по 13 часа седнала 3 х седмично, че и на една специализация съм се записала.
Честно  казано, даже обядвам права, вече Unamused

Аз дойдох, обаче за друго.
Имам нов симптом, вече доказал се 5ти месец Triumph
Седмица преди да ми дойде, вдигам кръвно нощем! Ама брутално! Като пред инсулт.
А , високо  кръвно нямам.
Скрит текст:
Имам цервикална стеноза, наред с още една камара проблеми с гръбнака, и вече ми се е случвало във връзка с нея. Но спя със специална яка, следя си показателите, не толерирам и не изчаквам болката... още повече нощем.
А сега, се появява тази смрад Rage , нощем, като си спазвам режима на съни всичко, и съм си легнала , като всичко  ми е било ОК!

# 575
Ами не си съсипвайте здравето като работите по 12 часа на ден, на 60 никой няма да ви каже браво, щото сте се скапвали на 40... Тази възраст сега и начинът, по който живеем определят как ще остареем на 60-70 и нагоре...

# 576
не приемам обясненията ви момичета, който има желание, намира и начин, това си е за нас, не е за съседа. Смяна на приоритети и задачи.
И аз съм на бюро 8 работни часа, но преди работа, в почивката и след работа препускам, като кон, няма студ, дъжд и вятър. Сега при нас температурите са мунус, днес в 6:30ч бяха минус 9, сняг  има също, въпреки това сме сутрин навън с кученцето, бързо, почти на бегом. Еми зареждащо си е. Колко от вас правят упражнения сутрин преди работа? По стълбите, на пръсти  нагоре-надолу. До WC и за кафе, си избирам, най-дългия път през етажите. Имааа как .

# 577
За леко раздвижване е достатъчно например да не вземете асансьора. 4-5 етажа няколко пъти на ден са си чудна гимнастика.

Иначе и аз не съм много по структурираните тренировки, тежестите ги ненавиждам, но кардиото гледам да си го правя с ходене, тичане, качване с торби Simple Smile

# 578
За леко раздвижване е достатъчно например да не вземете асансьора. 4-5 етажа няколко пъти на ден са си чудна гимнастика.

Иначе и аз не съм много по структурираните тренировки, тежестите ги ненавиждам, но кардиото гледам да си го правя с ходене, тичане, качване с торби Simple Smile
Аз не взимам асансьора, живея на втория, работя на петия етаж. До работа ходя и се връщам пеша, в уикендите карам колело, ходя на поход. Положението е това, което казах...! Отслабвам само ако отпадне едното ядене на ден, най добре вечерята... Flushed

# 579
Аз работя 7 часа-комунизЪма съм го построила отдавна.
Ама съм седнала. Само се раздвижвам по обяд.
После шофирам, и съм на училище- затова ми се събират много часове седнала.
Имам специфичен комплекс от 35 мин. упражнения , който ми е по-важен от менето на зъби сутрин.
Но, освен това нямам повече време, поне в близките месеци.
Наваксвам през уикенда- там съм сигурна, че малко от критикуващите ще ме стигнат.

Благодаря за пожеланията, все пак.
В тази тема, всичко друго съм очаквала, но „ не приемам обясненията...“ и чукане на канчета...

# 580

Аз години наред си имах вкъщи мини-степер и се раздвиждах с него, после смених работата, прибирах се по-късно и някак си го зарязах. След миналата година и преживеният ужас, че ще ми правят абразио реших, че е време да направя нещо за себе си. Аз след раждането преди 17 години съм с поднормено тегло почти, основно от нежелание да ям повечето храни и липса на апетит. След миналата година започнах да се храня пълноценно, дори и леко насила, вкарах протеин, купих си нов мини-степер и мога да кажа, че след него се чувствам страхотно. Изкарвам си напрежението от работният ден, спя после по-спокойно и не качвам килограми. Половин час отделям макар  и наистина някой път да ми е пряко силите. Така си организирам домашните задължения, че примерно докато се готви яденето или чакам пералнята и вмествам половин час за себе си. Спрях и алкохола, аз и рядко пиех, но сега го изключих. Просто всичките нездравословни неща от младите ми години дадоха резултат сега.

# 581
  • Бургас
Аз ако имах място щях да си сложа една пътека в къщи, по възможност и йога люлка. След вечеря-разходка 20-30 минути, сутрин висене с надолу главата да се ороси мозъка  Smiley  Добре, че дойде кученцето при нас -така всеки ден след вечеря имам разходка.То не иска милото, дърпа се, но аз настоявам Smirk

# 582
Аз съм с три деца, две от тях малки. Тичането е огромно, но само то не помага. ОПитвам се два-три пъти седмично да правя упражнения и разтягане, някоя седмица мога, друга не. Ставам в 6,30, лягам в 23,30, време свободно почти няма.Има дни в който излизам в 8 и се прибирам в 19,30. Аз трябва и да си почина малко все пак.
Аз се храня два пъти на ден, за да махна корема трябва да спра да се храня. Ей сега покрай жлъчната криза свалих 2 кг, за няма и три дни, ама тия три дни съм била на вода и една купичка супа. Ми не е ОК.
Структурата ми е такава, наследственост имам някаква и това е.

# 583
  • В полите на Пирин планина
Аз се разхождам с мъжа ми, когато не е на смяна. Иска ми се да правя повече упражнения с тежести заради мускулите.

# 584
айде пак, някои от чувствителните сърдити.
Това не е "начукване на канчета", това е споделен опит, който работи. Една от вас, да промени нещо ще е чудесно. Пре или  менопауза, не е чак толкова черен период в живота на една жена, просто е време за кардинални промени.

Общи условия

Активация на акаунт