Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №35

• 32 110
  • 750
  •   1
Отговори
# 720
И аз пия цитрат, добре ми действа на съня!
Щом нямате проблеми със стомаха и действа добре, тогава супер.

# 721
Има различни съединения на магнезия с различни действия и с различен ефект за различните хора.Аз също не съм имала проблем с цитрата,но в момента пия таурат.Добре е да се гледат и помощните вещества,тъй като често те са причина за  проблемите при прием.

# 722
Аз съм с тежък гастрит, направо се чудя  как не ми е задразнил! 😀 Пу, пу...

# 723
Аз съм с тежък гастрит, направо се чудя  как не ми е задразнил! 😀 Пу, пу...
Баща ми направи криза, точно с гастрит. Явно ви е понесло на вас.
Аз също имам проблеми със стомаха и го избягвам, въпреки че имам нужда от разхлабващия ефект на цитрата.

# 724
На някой случвало ли се е да вдига долна граница на кръвното до 95, а горна да остава 130? На 51 съм,  цикъл идва още, но не регулярен, горещи вълни се появиха... Някакви добавки има ли за това? Не че имам дискомфорт от кръвното, просто го меря сутрин и вечер и така забелязах. Сутрин е 120/80

# 725
Ами то при горна 130, долната няма как да е 80. И тя се качва.

# 726
Да, но не било за лекарства все още. Затова питам за нещо друго, лато добавки дали съществува

# 727
Може да хапваш повече чесън, помага за естествено понижаване на кръвното. Не бързайте с лекарствата, освен ако не искате доживот да ги пиете.
Аз веднъж пих хуск и така се затапих, че щях да умра. Ама на мен и плодовете ми действаха запичащо, когато ги ядях… А хората се разхлабват с тях.
По въпроса с лекарите - отдавна и аз ходя само, за да ми кажат какво нямам, а не какво имам. В крайна сметка аз сама нося отговорност за тялото си и все още имам глава на раменете. А и “бегли” познания по физиология Trollface

# 728
  • Русе
Тhe Damon, и аз съм на 51 г. През есента редовно всеки следобед качвах кръвно 130/95, кардиологът ми изписа хапчета. Каза, че е високо, за да си остане така. Каза, че при такова кръвно е добре първо да се пробва с диета като се изключат мазни, пържени храни, алкохол, цигари, да се свалят излишни килограми, но ако всичко това е направено това е кръвно за хапчета, поне през зимата.

# 729
Ами явно зависи от лекаря... Ще попитам и други. Слаба съм, тренирам,  да, пуша, ама няма да спра, защото ми пусна, а и няма да живея като Шотландски боец. Знам че е от климакса, ама ... тъй ще е вече

# 730
Аз съм вдигала такова кръвно,и дори 180/110 и не казвам че е нормално,но не съм умряла.Мисля,че на тази възраст не е прецедент и дори 130/90 не е нещо опасно.Проблема е вдългосрочното задържане на високи граници,което води до значителни проблеми.Това за мазни, пържени храни, алкохол, цигари, да се свалят излишни килограми е толкова нелепо и лекарите го повтарят като мантра.Не винаги причината е това ,но те това си знаят и се пренебрегват истинските проблеми.

# 731
  • София
Няма да се съглася за кръвното и цигарите....

Пушех от ученичка.

На около 43 - 44 г. започнах да усещам главоболие, стягане в главата, отзад при врата. Веднъж в аптеката си премерих кръвното - 130/80. По принцип винаги съм била с ниско кръвно - 110/70.

По това време вече пушех ог най-леките цигари, но по около кутия.

Един ден останах да работя отвкъщи. Понеже ме мързеше да ставам да ходя да пуша, два-три дни се случи да пуша по около 10 цигари. И ми светна пред очите.

Спрях да пуша - беше точно преди пандемията - и все кръвно и главоболие изчезнаха. След това започнах отново, по 4-5-6 цигари на ден, и от време на време пак се връщаше кръвното.

Ог близо 2 години въобще не пуша. Не съм си мерила кръвното, но подозирам, че е ниско, защото няма онова напрежение и главоболие.

На 50 г. съм, алкохол (вино) пия веднъж на 3-4 месеца, месо не ям, пържено - много рядко.

Та да, цигарите са причина не само за кръвно, но и за сърдечно-съдови заболявания, безсъние, стрес, и много други негативни ефекти върху здравето.

# 732
Цигарите не са полезни, естествено... Обаче ако ставаше така, непушачките(жени) защо имат кръвно? Проблема е комплексен, в моя случай 100% хормонален. Предполагам са някакви спазми на кръвоносните съдове, защото ту ме тресе, ту имам гореща вълна. Освен това като си издухам носа имам кървави нишки в секрета, а и разни синини по краката ми се появяват без особена причина. Естрогена пада главоломно, няма еластичност, според мен..

# 733
Да вестествено че влияят,но не са единствена причина,Така може да остане неоткрит бъбречен проблем например.Аз кръвно започнах да вдигам на нервна почва в по-млада възраст.Имах предвид,че лекарите често не се задълбочават в причината.

# 734
  • София
Да поясня: цигарите в повечето случаи имат негативен ефект върху сърдечно-съдовата система, включително са причина за високо кръвно.

Причини за високо кръвно: много -генетични, хормонални, метаболитни и господ знае още какви, и пушенето на цигари е само една от тях.

Никой не казва, че липсата на цигари е условие за ниско/нормално кръвно ☺️

Общи условия

Активация на акаунт