Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №35

• 32 132
  • 750
  •   1
Отговори
# 735
Да не всявам паника, но пушачите по-често страдат от увреждане на сърдечно-съдова с-ма, отколкото от рак. Имах усещания за пристягане в областта на сърцето точно преди да ги откажа, бях на 38-39. Под 40 г.

# 736
  • София
Здравейте, за нощно изпотяване и горещи вълни през нощта кое е по-добре да се приема- вечелна иглика или червена детелина.

На 48г съм и доскоро нощното изпотяване ми беше само 5-7 дни преди цикъл,но последния месец е почти всяка вечер.

По принцип имам възли на щитовидната и от месец приемам Л-Тирозин 500мг дали това може да е причината?
Не го пия вечер ,а сутрин ,за да не влияе на съня.

До скоро редувах вечерна иглика и червена детелина/ пак по предписване на лекар/ - един месец едното ,другия другото.
Но напоследък не съм пила Детелина,защото ми свърши....

# 737
На мен вечерната иглика не ми е повлияла на вълните.И възли си имам,но за тях не приемам нищо и не мисля,че те  влияят на вълните.Червена детелина не съм приемала но действието и е различно от това на игликата.

# 738
  • София
Много пъти съм казвала - салвия за изпотяването. Мен от месец ме започнаха пак вълните, снощи съм спала без парно и с един отвит крак. Почвам пак Meno Activ Mivolis.

# 739
Дами,здравейте! 🌺
На 39години съм,като този месец цикълът ми идва за втори път 🙄...За първи път ми се случва това,скоро правих хормонални изследвания(на 2ия ден от кървенето,както си трябва) ,защото след второто раждане (преди 4ри години),от единия цикъл до другия имах само около 20 дни...
А този месец от края на едното кървене до началото на другото са само 13 дни .Данни за предменопауза?

# 740
  • София
Много пъти съм казвала - салвия за изпотяването. Мен от месец ме започнаха пак вълните, снощи съм спала без парно и с един отвит крак. Почвам пак Meno Activ Mivolis.
Meno Activ Mivolis - помагали ви за вълните?

# 741
Скрит текст:
Дами,здравейте! 🌺На 39години съм,като този месец цикълът ми идва за втори път 🙄...За първи път ми се случва това,скоро правих хормонални изследвания(на 2ия ден от кървенето,както си трябва) ,защото след второто раждане (преди 4ри години),от единия цикъл до другия имах само около 20 дни...
А този месец от края на едното кървене до началото на другото са само 13 дни .Данни за предменопауза?
Отидете на лекар, може да е киста...

# 742
Скрит текст:
Дами,здравейте! 🌺На 39години съм,като този месец цикълът ми идва за втори път 🙄...За първи път ми се случва това,скоро правих хормонални изследвания(на 2ия ден от кървенето,както си трябва) ,защото след второто раждане (преди 4ри години),от единия цикъл до другия имах само около 20 дни...
Отидете на лекар, може да е киста...
Преди няколко седмици бях,тогава пуснах и изследванията,гледаха ме и на видеозон...Всичко е наред,беше мнението на лекарката.

# 743
На мен ми става така, когато имам киста..

# 744
  • sofia
Аз преди две години се сдобих с високо кръвно вследствие лични проблеми и тревоги (тогава напуснах бившия си мъж). Високото кръвно го установи случайно ендокриноложка при рутинен преглед (нямам проблеми с щитовидната). Поддържах 140/90-100 без никаква симптоматика и неразположения. Кардиоложката изписа хапчета и спомена кг, щото при мен беше само това (не пуша и рядко пия). Ама аз тия + кг си ги нося от 10 години, не- ако сваля и ще видя как ще ми се смъкне и кръвното. Ще изчакам до лятото за изводи, че тогава ще стане 1 година, от както съм свалила едни 15 кг.
Цикълът декември дойде. Сега ще видим кога ще се появи пак.

# 745
Как точно се използва салвията? В този продукт на Миволис има ли салвия? Помня, че майка ми в периода преди менопаузата имаше като симптом "само" горещи вълни през деня (без нощно изпотяване). Вероятно  като му дойде времето, и на мен няма да ми се размине...
vnd, oсвен възела следиш ли и щитовидния панел (да е оптимален, не просто в норма)?

# 746
За тези оптимални показатели на ЩЖ - не са ли само ако се цели бременност? В този подкаст, който споделих преди няколко страници се наблегна на това, че там търсят оптимални показатели заради бебето, което няма собствена щж в началото на ембр.развитие.

# 747
Днес бях при личната, измери 135/90 . Чеса се по главата и каза-ако искаш пробвай първо с добавки някакви, ако искаш пробвай лекарство - ще ти изпиша едно много слабо  Тенсар 10. Купих го, защото е евтино. Сега аз се чеша по главата какво да правя.

# 748
Демон, купи си капсули чесън.

# 749
За тези оптимални показатели на ЩЖ - не са ли само ако се цели бременност? В този подкаст, който споделих преди няколко страници се наблегна на това, че там търсят оптимални показатели заради бебето, което няма собствена щж в началото на ембр.развитие.
Не виждам каква е логиката - ако има изявена симптоматика от неоптимални щитовидни- да се търпят, само защото не се цели бременност...Сега, ако неприятна симптоматика не е налице, тогава може и да е все едно. Коментирали сме го многократно в темата за Хашимото (аз съм "само" с хипофункция, но преди години при неоптимален щитовиден панел се чувствах ужасно).

Общи условия

Активация на акаунт