Есента вече е на прага , в очакване съм лятото да стана мама ! ~бебеправене 623~

• 26 796
  • 809
  •   1
Отговори
# 15
  • София
И витамин Д и желязо са ниски.

Витамин Дто си го почнах още в петък.

# 16
Неофолик мета ползвах аз докато не ме минаха на някакви турски, после почнах да ползвам спрейчетата на Бетър Ю, но те са Б-комплекс, а ти май само фолиева искаш, така че неофолик мета е лесен и евтин вариант.

Ами може и уринарен да се пусне, ако кръвен не е достъпен. Възможно най-чувствителен. То ако има бременност на теория няма да се прекъсне само заради спиране на дуфастон, ако е имало овулация, тялото и само си прави прогестерон.

# 17
  • Sofia
Здравейте! Simple Smile

Днес съм на 27-и ден от цикъла. През последните дни се чувствам много изморена, гърдите ми са подути и болезнени, а също имам болки в гърба. Имам поликистозни яйчници и Хашимото, поради което нямам овулация. Преди около две седмици направих два теста за овулация – дигиталният беше отрицателен, а обикновеният показа положителен резултат. По лекарско предписание приемам Дуфастон, който трябва да спра на 28-ия ден. Притеснявам се обаче, че ако все пак е настъпила овулация и има шанс за бременност, спирането на Дуфастон може да се отрази неблагоприятно. В същото време се чудя дали за тест за бременност още не е твърде рано.

От кой ден на цикъла приемате дуфастона? Ако е от началните дни, овулация няма как да е настъпила. Ако сте го започнали след предполагаемата овулация по-скоро направете един тест преди да го спрете. Вземете по-чувствителен.

Иначе и аз препоръчам неофолик мета, като добър вариант без допълнително B12.

# 18
  • Be realistic - plan for a miracle.
Anigo, радвам се, че точно ти орисваш! Успех до края. Heart
Пуснах и малко сълзички. Ето затова всички в бебеправене трябва да са завинаги хоум офис. Как да си рева на спокойствие в корпоративна среда?!

# 19
# 20
Забождам се.
Аниго, Heart Animal Goat Heart

Прего,
мен ми отказаха хоумофиса с довода “аз те разбирам ама разбери ме и ти.”

# 21
  • Sofia
Здравейте, момичета! 🌸
Реших и аз да се включа във форума.
Надявам се да ме приемете във вашата уютна темичка!
Ние сме от София — Аз съм Мая на 32 г., а половинката ми е на 40.
Опитваме за бебче вече  две години.
 От два месеца се следим при д-р Персенска в “Надежда”.
До момента съм правила цветна снимка, изследвани са половите ми хормони, а партньорът има направена спермограма. Този месец направихме стимулация и таймиране с Овитрел (поставен преди два дни). Днес бяхме на преглед — имало е двойна овулация и идеална лигавица 1.12 см😊  От утре започвам Утрогестан до теста, който ще е на 8.11.
Пожелавам успех на всички момичета тук! 🤍 Дано скоро всяка от нас държи в ръцете си своето чудо! ✨

# 22
Аниго, така се радвам, че точно ти орисваш Sparkling Heart Леко бременеене до финала

Записвам се и в тази тема, макар че този месец, ако не и следващия ги пиша аут. Много съм зле след Ковида, с ужасно болезнена междуребрена невралгия. Тези от вас, които са с невралгия - как оцелявате, какво пиете/ правите?

Успех на всички есенни опити Flowers Jack O Lantern

# 23
  • На изток от Ада
Запис от мен!  Благодаря за темата!

Аниго лека бременност!

Добре дошли на новите момичета!

Успех на всички!

Ние не сме много добре финансово,  този месец още дооправяме апартамента. Мм реши да вземе уреди на кредит. Пералня и сушилня... за 6м . Щори купихме и пердета. Остава корниз. Макар да
има още няколко мебела. Иначе сме тук от около 1м. Честно казано ми е тъпо , но тъй. Все пак имам надежда да пусна имунологичните...

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 20:40 от nasito8988

# 24
Аниго, много се радвам да видя, че си бременна и орисваш. Пожелавам ти лек остатък от бременността, чудно сладуранче на термин и много радостни моменти заедно.Heart

Минавам да пожелая на всички момичета в темата уютът на есента да донесе повече хармония, спокойствие и  наслада от прекарано повече време с половинката, а като резултат много плюсчета и много бременни коремчета. Темата ми се струва с по-слаба активност и силно се надявам това да е защото има вече много бременни и родили момичета. Останалите са ми в мислите и силно им желая повече късмет! Flowers Four Leaf Clover  Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

И за да съм малко полезна сподлям нещо което ми попадна написано от един гастроентеролог и може да е в интерес на жените с мутация на MTHFR гена:

Скрит текст:
Какво е MTHFR и защо е важно?
Генът MTHFR (метилентетрахидрофолат редуктаза) е ключова част от пътя на метилирането – сложна ензимна система, която регулира почти всеки аспект от биологията ни.
Метилирането не е дребна функция – това е „главният превключвател“. То подпомага над 200 жизнено важни процеса в организма, включително:
✔ Детоксикация на химикали, хормони и тежки метали
✔ Регулация на хомоцистеин (маркер за сърдечно-съдов риск)
✔ Синтез на невротрансмитери (допамин, серотонин, норадреналин)
✔ Производство на енергия и функция на митохондриите
✔ Ремонт на ДНК и генна експресия
✔ Бременност, фертилитет и развитие на плода
✔ Метаболизъм на хормони и контрол на възпалението
Когато този ген има мутация (като C677T или A1298C), способността да се превръща неактивният фолат в активна форма – метилфолат (5-MTHF) – е компрометирана.
Над 50% от населението носят един или повече варианти. В днешната токсична среда това е от още по-голямо значение.
▶️ Какво се случва, когато метилирането се забави?
При нарушено метилиране и ниски нива на глутатион тялото не може да се справи с токсините и се появяват симптоми:
🔸️Мозъчна мъгла, хронична умора, тревожност, депресия
🔸️Хормонални проблеми, ПМС, ПКЯС, безплодие
🔸️Главоболия, болки в ставите, хронично възпаление
🔸️Хистаминова непоносимост, хранителни чувствителности
🔸️Забавено развитие, поведенчески промени при деца
🔸️Симптоми, подобни на аутизъм, сензорни нарушения
🔸️Спонтанни аборти или дефекти на нервната тръба при бременност
🔸️Висок хомоцистеин, повишен сърдечно-съдов риск
🔸️Чувствителност към лекарства, добавки, химикали
🔸️Лоша поносимост към стрес, бърнаут
🚫 Трите големи „блокера“ на MTHFR
1. Парацетамол (Tylenol, Acetaminophen)
Изчерпва глутатиона – основния антиоксидант и молекула за детоксикация
Повишава оксидативния стрес при хора с проблеми в рециклирането на глутатион
Особено рисков при бебета и бременни с MTHFR
2. Синтетична фолиева киселина
Добавя се в хляб, паста, зърнени закуски и много стандартни добавки
⚠️ При MTHFR мутации не може да се превърне ефективно в метилфолат
Води до натрупване на неметаболизирана фолиева киселина (UMFA), която се свързва с:
– потискане на имунитета
– повишен риск от рак
– нарушения в развитието и мозъчната функция при деца
– блокиране на фолатните рецептори
Често присъства в „пренатални“ витамини, които всъщност могат да повишат риска
3. Глифозат (Roundup)
Широко използван хербицид върху пшеница, овес, соя, царевица и други култури
Унищожава полезните чревни бактерии, които подпомагат производството на фолат
Нарушава метилирането чрез ефект върху цитохром P450, серни пътища и усвояване на минерали
Уврежда чревната бариера → „leaky gut“, хранителни алергии и автоимунни реакции
Почти всички конвенционални зърнени продукти съдържат остатъци
✅ Как да подкрепим детоксикацията при MTHFR (безопасно и ефективно)
Мутациите в MTHFR не спират детокса – те изискват по-умен, по-бавен и по-подкрепящ подход.
1️⃣ Стимулиране на „дренажните пътища“
Подкрепа на жлъчния поток: глухарче, артишок, горчиви билки, цвекло, ферментирали напитки
Лимфа: бягане, скачане на батут, сауна, масаж на фасцията
Ежедневна дефекация: магнезиев цитрат, алое вера, компреси с рициново масло
Хидратация с минерали: хималайска сол, шиладжит, фулвиеви минерали
2️⃣ Премахнете блокерите
Избягвайте парацетамол → използвайте куркума, бяла върба, арника и др.
Спрете синтетичната фолиева киселина → търсете метилфолат или фолинова киселина
Хранете се органично → по-малко глифозат и пестициди
3️⃣ Подкрепете метилационните нутриенти
Метилирани витамини от група B: 5-MTHF, метилкобаламин (B12), P5P (B6)
Рибофлавин (B2) – нужен за активността на MTHFR
Магнезий, цинк, холин, бетаин (TMG)
Избягвайте райски газ (N₂O) → изчерпва B12
Намалете високо-хистаминовите храни, ако сте чувствителни
4️⃣ Възстановете глутатиона
NAC – стимулира собственото производство на глутатион
Липозомен глутатион – директна подкрепа
Серни храни: чесън, лук, зеле, броколи
Потене: инфрачервена сауна, леки упражнения, детокс бани
Байндери: активен въглен, зеолит, пектин, фулвиева киселина
⚠️ Признаци, че детоксът е твърде бърз: умора, безсъние, раздразнителност, главоболия, обриви, емоционални кризи → забавете темпото
▶️ Тестове за MTHFR и метилиране
• Генетични тестове: 23andMe, AncestryDNA + StrateGene или Genetic Genie
• Хомоцистеин – често висок при MTHFR проблеми
• Органичен киселинен тест (OAT) – междинни продукти на метилиране, оксидативен стрес, невротрансмитери
• B12, фолат, ММА, глутатион, съотношение SAMe/SAH – за по-задълбочена биохимия
Да имате MTHFR не означава дефект.
Означава, че сте по-чувствителелни към средата, която вече не е естествена.
Генетиката „зарежда пистолета“, но средата натиска спусъка. С информираност и действия държите контрола.

# 25
Аниго както винаги поредната вдъхновяваща история. ❤️ Пълна както с надежда , така и с отчаяние през трудните моменти. Но светлината в тунела винаги я има и ще продължава да я има и всяка една от нас ще я озари , както теб! Искам да ти пожелая лек остатък от бременността ❤️ 🌹

Аз няма с какво да се похваля , на този етап не съм бременна...ще бъда , но точно днес не съм! 😏
Но нека изместя фокуса ... ,че вече 4-ри месеца съм без цигари и съм - 11кг!!! Това ме радва , наред с това , хайде да приветствам и една прекрасна бременност да имам в скоро време! Амин 🙏🥲

# 26
Рейв, Аниго, благодаря ви 🤍
Аниго, каква прекрасна история 😊
Стиснати палчета за всички ни, да ни е късметлийска темата! 🤗

# 27
Рейв, сърдечни благодарности за уютната тема и за избора на орисница!
Аниго, стопли ми сърцето, вдъхнови ме и ме усмихна Sparkling Heart Прекрасна и лека бременност до финал ти желая и ще чакам да ни замеряш с памперси Wink
Ако дадеш съвет как да не забравяме себе си.... ей това ми е най-трудно в целия процес.

Края на Август имах трансфер на единствения балансиран ембрион, неуспешен. Не го изживях кой знае колко тежко, но ми беше тъжно, защото като теглих чертата, осъзнах, че съм изгубила себе си. Смених лекарката, направихме план, успях да кандидатствам и за фонда, вече имам заповед и ще вадим яйцеклетки на естествен цикъл. Знам, че доста ще се проточи, но не ми пука. Важен е резулатата. Бързането, защото възрастта ме притиска ми докарва непоносим стрес. През тези два месеца се чувствам по-жива,  не мисля за прегледи, пътувания, изследвания. Човек трябва да намери баланса. Дано да не го загубя като започна отново  Smile

Късметлийска да е тая теме и дано студеното време ни стопли с хубави емоции.

П.П. Хоумофиса на мен ми е позволен само по време на стимулация и след трансферт, но пак е нещо Wink

# 28
  • На изток от Ада
Съжалявам за неуспеха Белив! Писахме скоро.  Дано там където си ти помогнат..
Годините мда и аз ги мисля...

# 29
Записвам се и аз в новата тема с надеждата за бързо изнасяне с положителни резултати.
Равносметката за последните 5 месеца, в които си почивах от бебеправенето е: -22 кг, инсулин и кръвна захар в супер граници, полови хормони изследвахме миналия месец и там всичко е топ. Та в общи линии се надявам да нямам много спънки по пътя си в изпълнението на тази семейна мечта, че и малкия не спира да ме пита кога вече ще го “поръчваме” това бебе. Даже последния му лаф беше, че иска и братче и сестриче… Викам си “Майка ти е малко дърта да изкара и двете, ако не са наведнъж.” 😁😁😁
Пожелавам успех на всички и все повече хубави новини в темата!

Общи условия

Активация на акаунт