Есента вече е на прага , в очакване съм лятото да стана мама ! ~бебеправене 623~

• 26 814
  • 809
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте, мили дами!
Не пиша в темата, защото след аборта ме тормозят различни здравословни проблеми и лудница в работата и не сме на вълна бебеправене. В крайна сметка след като толкова месеци се измъчвах и си навредих на здравето, а всички близки около мен, които можаха забременяха и родиха, прегорях и сега и двамата с мъжа ми искаме просто да сме здрави да може да се радваме един на друг, пък за другото ако имаме късмет!
Отбивам се да пожелая на всички прекрасни празници и много здрава и щастлива нова година! Нека бъде по-хубава от тази във всяко отношение и догодина всяка, която мечтае да се сдобие със здраво бебче! Коледните празници са ми любими и са прекрасни! Недейте да унивате. Семейство има и от двама. Важното е да не сме сами, а заобиколени от любими хора! Аз лично ги чакам с нетърпение, и защото имам страшна нужда от почивка от работата! Grinning

# 736
За почивката ставаме повече 🤣 и аз чакам коледната ваканция с нетърпение и да се насладя на коледен уют и ... купони, в крайна сметка, празници са... ще се радваме на любимите хора (докато ги има и са с нас), ще купонясваме и с приятели....
Ще заредим батериите и ще гледаме към новата година с надежда. За нас 2025 беше ужасна, моля се 2026 да е по-хубава!❤️

# 737
Ще нахлуя и аз в темата, с надеждата да внеса малко позитивни мисли.
И аз си имам пикове и спадове, но се старая спадовете да са все по-малко. Когато се почувствам тъжна, гледам да се обграждам с позитивни хора. Ежедневието ми е толкова натоварено, че нямам кога да мисля за неуспехите, а чертая планове как да стигна до успех.
Украсявам за Коледа, не заради някой, а заради себе си. Вярно вече не влагам същия смисъл в Коледа, защото го превърнахме в шумно подаряване на безсмислени подаръци и безпричинно и изнервено бързане, но се старая да покажа на близките ми другия поглед на празника. Нова година я посрещам с усмивка. Имам си една светлинна завеса, която си виси на пердето целогодишно и в по-тихите месеци си я пускам да ми носи настроение и да ме зарежда. Не мисля какво нямам, а какво имам и така успявам да вървя напред. Дори от следващата година смятам да записвам всяко хубаво нещо на листче и да го пъхам в буркан, така, като ми стане тъжно ще си имам още една кукичка, за която да се хвана.
Като за край ще ви споделя, че най-накрая ми мина прегледа при д-р Калчев. Този човек е изключителен и много се харесахме. Толкова хубави неща сподели за матката и яйчниците ми, че в един момент не знаех какво да кажа. Каза, че за моята възраст (43) си имам завиден брой фоликули (преброи по 8 във всеки яйчник). Паднах се точно на 2ри ден от МЦ при него и каза да си пусна тото Simple Smile Другата седмица ще правя ПРП на яйчници, продължавам с акупунктурата по негов съвет и препоръча да си намеря барокамера и да направя 2 сеанса от по 5 дни. По неговата схема след около 2 месеца трябва да подновя инвитрото и да е успешно. Дано!

# 738
Здравейте. Тази сутрин бях на преглед при доктора ми. След приема на Клостилбелгит се оказа, че имам доминантни фоликули по един на брой и в двата яйчника. Каза, че са по 14мм. Изписа ми естрофен за лигавицата и в неделя отново ще съм на преглед. После ще таймираме с Овитрел.
Силно се надявам и мечтая и го желая най-накрая да се получи нашето чудо.

Иначе аз украсих вкъщи, купих подаръци на по-голямата част от фамилията, но някакси не го усещам така празнично…, но за сметка на това и аз като вас нямам търпение да дойде ваканцията и да си останем вкъщи. Да си ходим на гости, да излизаме, да гледаме филми и просто да си починем.

# 739
Believe23, ей такива постове искам да пиша и аз, и да ми идват отвътре разбира се, изпълнени с мир и надежда! По принцип и аз се мъча да съм благодарна за хубавите неща в живота ми, на моменти успявам, друг път се отдавам изцяло на отчаянието, може би защото нямам план занапред и тъпча на едно място, без резултат.
Много се радвам, че сте се харесали с Калчев. Я ми кажи за тези процедури, какво е ПРП и като цяло, това за качеството на яйцеклетките ли е? На мен левият яйчник нали не ми работи, дори на стимулации не реагира, та се замислих, дали тези процедури не биха му помогнали да се съживи. Макар че и аз бях тази година при Калчев и не ми ги е предлагал.
Едел Blue Heart, така е, здравето е най-важно, дано новата година е по-добра и за теб, и все пак скоро да сте семейство от трима.

# 740
  • На изток от Ада
Успех Firemama!
Ще пусна хормони аз

# 741
  • Sofia
И аз бих се радвала да споделите за това ПРП, за какво се ползва и каква му е целта? При мен много тъпо се получи при предишната стимулация. Както имах някакви яйцеклетки в десният яйчник - че и то доминантни, на следващият преглед 3 дена по-късно буквално нямаше никой. Беше се изпразнил, а вече бяхме вкарали Оргалутрана. Да е било 6-7 ден от цикъла и яйчника беше напулно атрезирал. Всичко що се вадеше беше от левият яйчник. Не знам как стана това чудо. На всичкото отгоре в левият яйчник по-късно ми откриха потенциална ендометриома... Следователно предполагам, че от там е паднало и качеството на вадените яйцеклетки, понеже ми казаха, че били зрели, ама не били ставали за нищо.

# 742
  • На изток от Ада
Прп нещо не беше сигурно дали помага. Помня че се дискутираше.

# 743
PRP на яйчниците (Platelet-Rich Plasma терапия) е регенеративна процедура, при която плазма, богата на тромбоцити и растежни фактори, се инжектира директно в яйчниците за „събуждане“ на спящи фоликули, подобряване на яйчниковия резерв и функция, и повишаване шансовете за забременяване, особено при жени с преждевременна менопауза, намален яйчников резерв или лош отговор на ин витро. Процедурата се извършва под ултразвуков контрол и цели подмладяване на яйчниците, като резултатите са обещаващи, но изискват още проучвания.
Две мои приятелки са го правили, като при едната имаше ефект - тръгнаха повече фоликули и се изкараха яйцеклетки от яйчника , при другата 0 ефект.Както всичко - при едни действа , при други не , но поне не вреди.
Аз мога да кажа че съм си го правила на лицето с цел запълване на мимически бръчки и забавяне на ботокса във времето и имаше ефект от 2-та процедура.Та предполагам че и при яйчниците с натрупване да има повече ефект!

Последна редакция: пт, 12 дек 2025, 10:56 от Tinkiela

# 744
В края на темата и на годината реших и аз да намина с включване.

Все още нищо ново при мен. Освен ако не броим за ново, това че пръв път през живота ми чукнах повече от 1 година без цикъл. Имах някакви "менструации", ама те си бяха предизвикани с прогестерон. Иначе само на 2 пъти докарах до задържани фоликули, отново в десен яйчник, левия за последните 3 години се обади веднъж. След нова година ще се запътвам пак към репродуктивната и да видим ще успеем ли да го направим този последен трансфер или не.

Но пиша основно, защото искам да ви пожелая да имате едни топли и изпълнени с щастие празници, независимо колко човека сте вкъщи! На тези, които не обичат зимните месеци - пожелавам ви да забременеете или да родите по това време, че да не ви прави впечатление, че е мрачно (всичките ми трансфери са били февруари или март досега, и следващия се очертава така, та случват се и хубави неща в мрачното време и късите дни). И на абсолютно всички - стари, нови в темата, само четящи, борещи се за мечтата си от години, или пък сега започващи опитите, опитващите за първо дете, тези, които имам дете, но искат още деца, тези със загуби, абе...на ВСИЧКИ: нека новата година бъде благосклонна и да ви донесе най-прекрасния подарък!

П.с. миналата година си взех "Планер на необикновената жена", което ми звучеше абсурдно (просто защото съм по-скоро рационален човек и не вярвам много в неща като женска енргия например), но реших да му дам шанс в опит да се погрижа за себе си и наистина ми беше ок този вид дневник, докато го попълвах (за съжаление спрях като влязох в болницата и после бях толкова потънала, че не се исках да си пиша чувствата на лист). Но за 2025 съм си взела пак и го препоръчвам и в някаква степен като отдушник, а има и идея как да се грижим за себе си.

# 745
Здравейте! Бременна съм в 7г.с. вчера прокървих, бледорозово зацапване веднъж, днес имах пак. Ходих до спешно, казаха, че бременността е спряла да се развива. Имало ли е подобно при други от вас. Няма болки.

# 746
  • На изток от Ада
2402 липсваш!
И аз се чудя на този планер. Поръчах друг но и той вероятно ще дойде след нг.
Хапи при мен

# 747
2402, радвам се, че се включваш отново в темата и ти пожелавам до няколко месеца да пишеш и за успешния ти зимен трансфер!

Аз също вече пета година подред ще използвам този планер и вдъхновен от него си имам вкъщи един буркан с листчета с нещата, за които съм благодарна. Попълвах го и в най-черния си период и ми помогна да не изпадна в дупка, а да мечтая за бъдещето. Сега пък си пиша ежедневните неща с малката, че да не забравям след години този период, който сякаш отлита за миг.

Днес малката ми дъгичка е точно на 40 дена, мятам наакани памперси и ви целя всички наред! Нека Коледните празници и новата година сбъднат мечтите на всички ви и догодина около елхата да сте с по едно човече повече!

# 748
2402, ще стискам палци следващото ти включване да бъде, за да споделиш хубава новина ❤️

Момичета, така носталгично ми повлияха последните страници - усеща се много тъга, но и мъничко надежда. Всички сме така, сигурна съм, но и зимата ще свърши и ще изгрее слънце и за всяка от нас ❤️

За прп да се включа - аз съм правила на матката. Точно така протичаше - взимат ми кръв няколко пъти, обработват я и я връщат в матката. Със сигурност оказа някакво влияние, защото цикълът ми пак стана болезнен, а тъкмо малко беше се успокоил. Но друг начин за оценка на резултата, нямам.

Аз пък след последната пунция имам цикъл за втори път през 10 дни. Минах преглед и всичко е наред, явно хормоните щуреят. Но по-нелепото, което е просто всеки път - миналият месец стартирах стимулация с 5 антрални общо, в десен яйчник последните 5 сигурно месеца има по 1 само. Сега не планирам стимулация (още си чакам резултатите от пид) и вчера на прегледа 10 антрални (по 5 във всеки яйчник)... 🤷‍♀️ Как беше лафа - "каква липса на малшанс" 🤣

# 749
Believe23, ей такива постове искам да пиша и аз, и да ми идват отвътре разбира се, изпълнени с мир и надежда! По принцип и аз се мъча да съм благодарна за хубавите неща в живота ми, на моменти успявам, друг път се отдавам изцяло на отчаянието, може би защото нямам план занапред и тъпча на едно място, без резултат.
Много се радвам, че сте се харесали с Калчев. Я ми кажи за тези процедури, какво е ПРП и като цяло, това за качеството на яйцеклетките ли е? На мен левият яйчник нали не ми работи, дори на стимулации не реагира, та се замислих, дали тези процедури не биха му помогнали да се съживи. Макар че и аз бях тази година при Калчев и не ми ги е предлагал.
Едел Blue Heart, така е, здравето е най-важно, дано новата година е по-добра и за теб, и все пак скоро да сте семейство от трима.
Благодаря, Тирамису! Дано и при теб се случат скоро нещата и да гушкате малко човече! Относно притесненията за менопауза мога да кажа, че при мен след медикаментозния аборт беше пълен хаос и все още не са наред нещата. Миналия месец имах едва 5 или 6 чисти дни, като ходих на преглед не се видя причина. Дали има връзка и с разбутаната ми щитовидна не знам, но като цяло след аборта имам по седмица преди МЦ зацапване, само някои месеци са обичайните за мен 2-3 дни и си живея спокойно. На 32г съм и уж резерва ми е добър, тъй че според мен е последствие от аборта. Месеците, когато приемам Пикозитол са много добре нещата и мога да го препоръчам.
Благодаря и на всички други за хубавите пожелания! Файонка, вие сте с най-хубавия коледен подарък тази година! Изстрадан, но важното е, че е при вас вече!

Общи условия

Активация на акаунт